.

offline kijken
Terug naar overzicht
22,146x gelezen

Nu ons leven nog steeds in het teken staat van corona, bingewatchen we meer dan ooit tevoren. Met een goed wifi-, 4G- of 5G-signaal kijk je zorgeloos naar je favoriete films en series, maar wat als er geen snelle internetverbinding beschikbaar is? Met de volgende vijf streaming-platformen kun je gelukkig ook offline kijken.

Méér dan alleen Netflix

Als je op reis bent of ergens lang in de rij staat, is het heerlijk om je onder te dompelen in een film of je favoriete serie. Het is dan fijn als je die video’s offline kunt bekijken. Zo bespaar je namelijk data en gun je jouw telefoonaccu rust doordat je geen wifi gebruikt. Daarnaast heb je geen last meer van momenten zonder bereik (denk aan tunnels, dikke muren, snel bewegen in de auto of de trein of een locatie in the middle of nowhere).

Met Netflix (Android en iPhone) kijk je vanaf € 7,99 per maand onbeperkt series als Stranger Things en The Big Bang Theory. Ook voor filmklassiekers zoals Gladiator en The Shawshank Redemption en documentaires zit je met Netflix goed. Netflix kun je ook offline kijken, hoe lang de content offline beschikbaar is hangt af van de afspraken met producenten.

Netflix kennen we natuurlijk allemaal, maar welke streamingdiensten bieden nog meer de optie tot offline kijken?

offline kijken Netflix

HBO-series offline bekijken

Home Box Office (HBO) is het televisiekanaal van WarnerMedia. Via hun streaming-platform HBO Max kun je wereldberoemde series zoals Game of Thrones en Veep en films als Emma en Die Hard offline bekijken. Het probleem? Deze app is (nog) niet verkrijgbaar in de Nederlandse app-winkels.

Via een omweggetje kun je tóch HBO-series en films kijken, namelijk de Ziggo GO-app (Android en iPhone). De downloadknop geeft aan welke content je offline kunt bekijken. Let op: je dient hiervoor wel Ziggo-klant te zijn met het pakket Movies & Series (XL). Het downloadbare aanbod blijft trouwens niet beperkt tot HBO-producties: de keuze is reuze.

Je download blijft 30 dagen beschikbaar. Als je een titel eenmaal begint te kijken, blijft de download nog twee dagen bewaard.

offline kijkenZiggo GO

Prime Video: betaalbaar en mét bonus

Amazon Prime is een lidmaatschap waarmee je voor veel producten uit de webwinkel geen verzendkosten meer betaalt. Er zit een leuk extraatje bij: Prime Video (Android en iPhone). Voor € 2,99 per maand heb je toegang tot een gigantische collectie, variërend van series als The Big Bang Theory tot de Harry Potter-films. Bijzonder zijn de Amazon Originals-producties, die in opdracht van Amazon zijn gemaakt: The Boys en Fleabag zijn twee voorbeelden van prijswinnende series.

Bij de afspeelknop vind je ook een downloadknop, waarmee je de video’s naar je telefoon downloadt. Jouw download blijft 30 dagen beschikbaar. Als je eenmaal begint met afspelen, heb je twee dagen om een titel af te kijken.

offline kijkenPrime Video

Betoverende series en films bij Disney+

In 2020 hadden we een nieuwe binnenkomer: het videoplatform van Disney, dat Disney+ heet (Android en iPhone). Voor € 8,99 per maand bekijk je hier oude tekenfilms en series van Disney, nieuwe films als Frozen en Vaiana of spectaculaire producties als The Mandalorian. Naast de afspeelknop staat een knop waarmee je de series of films downloadt.

Naast de afspeelknop staat een knop waarmee je de series of films downloadt. Elke download blijft 30 dagen op je telefoon staan. Maak je binnen die 30 dagen verbinding met Disney+, dan wordt die periode weer verlengd met 30 dagen.

offline kijkenDisney+

Nederlandse series en internationale films

Videoland (Android en iPhone) heeft volgens eigen zeggen ‘het grootste en meest gevarieerde aanbod series en films in Nederland’. Je kijkt hier series van eigen bodem, zoals Goede Tijden Slechte Tijden, maar ook Hollywoodfilms als Jason Bourne. Downloaden is bij veel series en films mogelijk als je een Plus- of Premiumabonnement hebt (vanaf € 7,99 per maand).

Druk hiervoor op het groene downloadicoontje. Elke download wordt 30 dagen bewaard. Als je een film of serie begint te kijken, verdwijnt hij na 48 uur van je apparaat.

offline kijkenVideoland

Zonder abonnement een film downloaden?

Bij de bovenstaande streaming-platformen neem je een abonnement, waarbij je zoveel mag bingewatchen als je zelf wilt. Maar kijk je liever gewoon één losse film? Hem online huren of kopen kan natuurlijk ook.

Op Google Play Films (Android en iPhone) vind je allerlei films die je tegen betaling kunt downloaden. Let op: je dient dit via de website te doen, waarna je de app kunt gebruiken om de gekochte of gehuurde video’s te bekijken. Kies je voor huren, dan krijg je 30 dagen de tijd om een film te kijken. Wanneer je een gedownloade film opent, krijg je maximaal 24 uur om hem af te kijken. Prijs: vanaf € 3,99 per download.

Trouwens: op YouTube (Android en iPhone) kun je films huren of kopen vanaf € 1,99 per download. Omdat YouTube van Google is, zijn jouw downloads van beide apps uitwisselbaar. Bij het huren krijg je binnen een periode van 30 dagen 24 uur om een film te bekijken.

offline kijkenGoogle Play

Nederlandse televisie op je mobiel

De rechten voor de meeste Nederlandse televisieprogramma’s staan niet toe dat deze voor downloaden worden aangeboden. Wel kun je in de apps van televisiezenders en kabelaanbieders zoals NPO Start, RTL XL en KIJK programma’s tot enkele dagen na de uitzending terugkijken. Daarvoor moet je dan verbonden zijn met internet.

Wat is jouw grootste ergernis bij het streamen van video?

 

 

 

 

 

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.