.

streamingdiensten nederland
Terug naar overzicht
12,232x gelezen

Netflix, Amazon Prime, Disney+: ze zijn je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je dat er ook een heleboel Nederlandse streamingdiensten zijn? Deze hebben een enorm aanbod van series, films, programma’s en documentaires van eigen bodem. Ideaal als je Netflix hebt uitgespeeld en een keer iets anders wil zien. Zo kun je lekker ‘polderbingen’!

Videoland: Nederlandse streamingdienst met ook internationaal aanbod

streamingdiensten nederland videolandVideoland is een grote speler in de markt van Nederlandse streamingdiensten. Het bestaat al tien jaar en biedt onder andere het RTL-aanbod aan. Daarnaast maakt deze streamingdienst ook series die exclusief voor Videoland zijn, zoals Mocro Maffia en de 12 van Schouwendam. Een internationaal aanbod is er ook. Zo kijk je onder andere de populaire serie The Handmaid's Tale en alle James Bond-films via Videoland. De app is makkelijk in gebruik en ondersteunt, net als de meeste andere Nederlandse streamingdiensten, Chromecast. Zo stream je een serie makkelijk op je tv. De eerste twee weken zijn gratis, daarna betaal je 8,99 euro per maand.

Videoland is te downloaden voor Android en iOS.

NPO Plus: aanbod van publieke omroep en uitzending gemist

streamingdiensten nederland npo plusNPO Plus is de streamingdienst van de Nederlandse publieke omroep. Hier vind je de laatste journaals, reportages, series, documentaires en programma’s. Daarnaast heeft de app een groot aanbod aan series en films. En het mooie is: je betaalt maar 2,99 euro per maand. De app werkt prima, maar de Chromecast-functie is niet zo gelikt als bij Videoland of internationale streamingdiensten. Zo valt de besturing soms weg en onthoudt de app niet waar je was gebleven als je het afspelen op een andere manier hervat.

NPO Plus is te downloaden voor Android en iOS.

NLZiet: alle grote Nederlandse zenders in 1 app

streamingdiensten nederland nlzietNLZiet is de app die je moet hebben als je het volledige aanbod van de grote Nederlandse zenders wilt ontvangen. Een slim alternatief als je wilt besparen op je tv-rekening. Je hoeft dan geen tv-abonnement af te sluiten, maar kijkt via deze app via de Chromecast je favoriete programma’s. Met NLZiet kijk je alle programma’s van de NPO, SBS 6, Net5, Veronica en RTL. Voor deze Nederlandse streamingdienst betaal je 7,95 euro per maand. Slimme keuze als je op dit moment RTL XL, NPO Plus en Kijk gebruikt.

NLZiet is te downloaden voor Android en iOS.

CineMember: Nederlandse streamingdienst voor 700 arthousefilms

Liefhebber van artistieke films en arthousefilms? CineMember is een Nederlandse streamingdienst met een gigantisch aanbod hiervoor. Je betaalt 9,99 euro per maand en hebt hiermee toegang tot een aanbod van 700 films. Hieronder zitten Oscarwinnende films als Still Alice, maar ook films van eigen bodem (Ventoux) en oorlogsfilms als The Imitation Game. De eerste twee weken zijn gratis. Het aanbod wordt elke week aangevuld.

CineMember is te downloaden voor Android en iOS.

Fear Unlimited & Horrify: 2 Nederlandse streamingdiensten voor horror

Nederlandse streamingdiensten zijn er in alle soorten en maten. Dat blijkt wel met Fear Unlimited en Horrify, twee streamingdiensten voor horrorfilms. Hiermee kijk je horrorklassiekers als Hostel en The Human Centipede.

Met Fear Unlimited zijn de eerste twee weken gratis en de maandprijs is 7,95 euro (nu tijdelijk 6,66 euro). Je kunt ook een abonnement voor een half of heel jaar afsluiten om onderaan de streep goedkoper uit te zijn. De dienst heeft geen app, dus je kijkt via de browser van je telefoon of computer.

Horrify is een andere Nederlandse streamingdienst voor horrorfilms. Hiermee kijk je ook de eerste twee weken gratis. Een maandabonnement is 6,95 euro. Ook hiermee kun je een half of heel jaarabonnement nemen voor een lagere prijs. Horrify heeft wel een app.

Horrify is te downloaden voor Android en iOS.

Pathé Thuis: makkelijk de nieuwste films huren

streamingdiensten nederland pathe thuisWil je de nieuwste films on-demand kijken? Dat kan met Pathé Thuis, de Nederlandse streamingdienst met een heel actueel aanbod: ‘het beste uit de bioscoop als eerste thuis’, noemt Pathé Thuis dat. Met de app van deze bekende bioscoopketen neem je geen abonnement, maar betaal je per film. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat je kijkt, het nadeel is dat je hiermee al snel duurder uit bent dan met een dienst waar je onbeperkt kunt kijken. Een film huren kost vaak tussen de 2,99 en 5,99 euro. Huur je een film? Dan kun je die tot 30 dagen na bestellen bekijken. Zodra je begint met kijken, is de film nog 48 uur te bekijken. Koop je een film? Dan ben je tot wel 17 euro kwijt, maar kun je de film altijd blijven kijken.

Pathé Thuis is te downloaden voor Android en iOS.

Kijk: gratis SBS-programma’s streamen

Kijk is een website waarop je gratis het aanbod van SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 kijkt. Chateau Meiland vooruitkijken? Dat kan hier. Je hoeft geen abonnement af te sluiten. Het proberen waard dus!

Kijk is te downloaden voor Android en iOS.

Slimme combinatie met streamingdiensten: Chromecast!

streamingdiensten nederland chromecastDe meeste Nederlandse streamingdiensten ondersteunen Chromecast. Dit is een apparaatje dat je via HDMI aansluit op je televisie en met wifi verbindt. Op die manier speel je video’s van je telefoon af op je televisie. Ideaal om een serie mee te streamen. Handig: streamen via Chromecast gaat altijd via wifi, waardoor je data van je Sim Only internetbundel bespaart.

Hoeveel data verbruikt streamen?

Het verschilt per streamingdienst hoeveel data deze verbruikt. Eén ding is zeker: let bij het streamen via mobiel internet altijd op je verbruik. Meestal kost een uur streamen in HD-kwaliteit al 3 GB aan data. Zeker met een kleine Sim Only internetbundel is het dan opletten. Daarom is het slim om, waar het kan, via wifi te streamen of om de serie of film offline op te slaan via de app. Onder andere Videoland kan dit. Je kijkt dan zonder data te verbruiken. Je kunt ook streamen in lagere kwaliteit, zodat je minder data verbruikt. In het instellingenmenu kun je de afspeelkwaliteit aanpassen, als de app dit tenminste ondersteunt.

Ben je van plan je favoriete serie te polderbingen via een Nederlandse streamingdienst? Neem dan een grote internetbundel. Check onze Doe Je Ding Deals voor extra grote internetbundels die tijdelijk een extra lage prijs hebben!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.