Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

streamingdiensten nederland
Terug naar overzicht
625x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Alle Nederlandse streamingdiensten op een rij

Netflix, Amazon Prime, Disney+: ze zijn je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je dat er ook een heleboel Nederlandse streamingdiensten zijn? Deze hebben een enorm aanbod van series, films, programma’s en documentaires van eigen bodem. Ideaal als je Netflix hebt uitgespeeld en een keer iets anders wil zien. Zo kun je lekker ‘polderbingen’!

Videoland: Nederlandse streamingdienst met ook internationaal aanbod

streamingdiensten nederland videolandVideoland is een grote speler in de markt van Nederlandse streamingdiensten. Het bestaat al tien jaar en biedt onder andere het RTL-aanbod aan. Daarnaast maakt deze streamingdienst ook series die exclusief voor Videoland zijn, zoals Mocro Maffia en de 12 van Schouwendam. Een internationaal aanbod is er ook. Zo kijk je onder andere de populaire serie The Handmaid's Tale en alle James Bond-films via Videoland. De app is makkelijk in gebruik en ondersteunt, net als de meeste andere Nederlandse streamingdiensten, Chromecast. Zo stream je een serie makkelijk op je tv. De eerste twee weken zijn gratis, daarna betaal je 8,99 euro per maand.

Videoland is te downloaden voor Android en iOS.

NPO Plus: aanbod van publieke omroep en uitzending gemist

streamingdiensten nederland npo plusNPO Plus is de streamingdienst van de Nederlandse publieke omroep. Hier vind je de laatste journaals, reportages, series, documentaires en programma’s. Daarnaast heeft de app een groot aanbod aan series en films. En het mooie is: je betaalt maar 2,99 euro per maand. De app werkt prima, maar de Chromecast-functie is niet zo gelikt als bij Videoland of internationale streamingdiensten. Zo valt de besturing soms weg en onthoudt de app niet waar je was gebleven als je het afspelen op een andere manier hervat.

NPO Plus is te downloaden voor Android en iOS.

NLZiet: alle grote Nederlandse zenders in 1 app

streamingdiensten nederland nlzietNLZiet is de app die je moet hebben als je het volledige aanbod van de grote Nederlandse zenders wilt ontvangen. Een slim alternatief als je wilt besparen op je tv-rekening. Je hoeft dan geen tv-abonnement af te sluiten, maar kijkt via deze app via de Chromecast je favoriete programma’s. Met NLZiet kijk je alle programma’s van de NPO, SBS 6, Net5, Veronica en RTL. Voor deze Nederlandse streamingdienst betaal je 7,95 euro per maand. Slimme keuze als je op dit moment RTL XL, NPO Plus en Kijk gebruikt.

NLZiet is te downloaden voor Android en iOS.

CineMember: Nederlandse streamingdienst voor 700 arthousefilms

Liefhebber van artistieke films en arthousefilms? CineMember is een Nederlandse streamingdienst met een gigantisch aanbod hiervoor. Je betaalt 9,99 euro per maand en hebt hiermee toegang tot een aanbod van 700 films. Hieronder zitten Oscarwinnende films als Still Alice, maar ook films van eigen bodem (Ventoux) en oorlogsfilms als The Imitation Game. De eerste twee weken zijn gratis. Het aanbod wordt elke week aangevuld.

CineMember is te downloaden voor Android en iOS.

Fear Unlimited & Horrify: 2 Nederlandse streamingdiensten voor horror

Nederlandse streamingdiensten zijn er in alle soorten en maten. Dat blijkt wel met Fear Unlimited en Horrify, twee streamingdiensten voor horrorfilms. Hiermee kijk je horrorklassiekers als Hostel en The Human Centipede.

Met Fear Unlimited zijn de eerste twee weken gratis en de maandprijs is 7,95 euro (nu tijdelijk 6,66 euro). Je kunt ook een abonnement voor een half of heel jaar afsluiten om onderaan de streep goedkoper uit te zijn. De dienst heeft geen app, dus je kijkt via de browser van je telefoon of computer.

Horrify is een andere Nederlandse streamingdienst voor horrorfilms. Hiermee kijk je ook de eerste twee weken gratis. Een maandabonnement is 6,95 euro. Ook hiermee kun je een half of heel jaarabonnement nemen voor een lagere prijs. Horrify heeft wel een app.

Horrify is te downloaden voor Android en iOS.

Pathé Thuis: makkelijk de nieuwste films huren

streamingdiensten nederland pathe thuisWil je de nieuwste films on-demand kijken? Dat kan met Pathé Thuis, de Nederlandse streamingdienst met een heel actueel aanbod: ‘het beste uit de bioscoop als eerste thuis’, noemt Pathé Thuis dat. Met de app van deze bekende bioscoopketen neem je geen abonnement, maar betaal je per film. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat je kijkt, het nadeel is dat je hiermee al snel duurder uit bent dan met een dienst waar je onbeperkt kunt kijken. Een film huren kost vaak tussen de 2,99 en 5,99 euro. Huur je een film? Dan kun je die tot 30 dagen na bestellen bekijken. Zodra je begint met kijken, is de film nog 48 uur te bekijken. Koop je een film? Dan ben je tot wel 17 euro kwijt, maar kun je de film altijd blijven kijken.

Pathé Thuis is te downloaden voor Android en iOS.

Kijk: gratis SBS-programma’s streamen

Kijk is een website waarop je gratis het aanbod van SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 kijkt. Chateau Meiland vooruitkijken? Dat kan hier. Je hoeft geen abonnement af te sluiten. Het proberen waard dus!

Kijk is te downloaden voor Android en iOS.

Slimme combinatie met streamingdiensten: Chromecast!

streamingdiensten nederland chromecastDe meeste Nederlandse streamingdiensten ondersteunen Chromecast. Dit is een apparaatje dat je via HDMI aansluit op je televisie en met wifi verbindt. Op die manier speel je video’s van je telefoon af op je televisie. Ideaal om een serie mee te streamen. Handig: streamen via Chromecast gaat altijd via wifi, waardoor je data van je Sim Only internetbundel bespaart.

Hoeveel data verbruikt streamen?

Het verschilt per streamingdienst hoeveel data deze verbruikt. Eén ding is zeker: let bij het streamen via mobiel internet altijd op je verbruik. Meestal kost een uur streamen in HD-kwaliteit al 3 GB aan data. Zeker met een kleine Sim Only internetbundel is het dan opletten. Daarom is het slim om, waar het kan, via wifi te streamen of om de serie of film offline op te slaan via de app. Onder andere Videoland kan dit. Je kijkt dan zonder data te verbruiken. Je kunt ook streamen in lagere kwaliteit, zodat je minder data verbruikt. In het instellingenmenu kun je de afspeelkwaliteit aanpassen, als de app dit tenminste ondersteunt.

Ben je van plan je favoriete serie te polderbingen via een Nederlandse streamingdienst? Neem dan een grote internetbundel. Check onze Doe Je Ding Deals voor extra grote internetbundels die tijdelijk een extra lage prijs hebben!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.