Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

trends 2017 Sim Only Simyo
Terug naar overzicht
914x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws | Sim only | Simyo |

Trends van 2017: bellen in de hele EU, nieuwe bundels én betere Sim Only telefoons

Randloze telefoons, je bundels gebruiken in het buitenland en nieuwe bundels bij Simyo. Er gebeurde in 2017 ge-noég op telefoongebied. Dat verdient zijn eigen jaaroverzicht! Tijd om terug te blikken op de trends van 2017 op het gebied van telefoons en abonnementen én op wat er dit jaar bij Simyo veranderde.

Wat waren in 2017 de trends op telefoongebied?

Telefoons maakten dit jaar een heuse transformatie door. Daarnaast schudde nieuwe regelgeving de telecommarkt op. Laten we beginnen: er is meer dan genoeg te bespreken!

Randloze telefoons

trends 2017 randloze telefoons SimyoEen heleboel toptelefoons zien er totaal anders uit ten opzichte van hun voorgangers. Veel fabrikanten brachten dit jaar een telefoon met zeer dunne schermranden uit. Deze telefoons hebben een veel groter scherm (sommige zijn meer dan 6 inch groot), zonder dat de smartphones zelf groter worden.

Win-win natuurlijk en hierdoor stalen de Samsung Galaxy S8, LG G6 en iPhone X dit jaar écht de show. Deze telefoons hebben bovendien de schermverhouding van een breedbeeldscherm: 18:9. Hierdoor zijn ze ideaal voor het kijken van video’s. Op deze manier hopen de fabrikanten zich extra te onderscheiden van concurrenten.

Nóg betere betaalbare telefoons

trends 2017 betere betaalbare telefoons SimyoTelefoons uit het topsegment zijn stevig aan de prijs. Toch laten sommige fabrikanten zien hoe het ook kan. Zo kwamen er dit jaar ook veel betaalbare smartphones uit die presteren als echte toppers. En veel van deze telefoons zien er ook nog eens mooi uit, hebben een scherm met hoge resolutie én zijn snel. Steeds meer betaalbare telefoons krijgen ook ‘premium’ functies, zoals een vingerafdruksensor. Verschijnt in 2018 de eerste betaalbare telefoon met randloos ontwerp?

Bellen en internetten in het buitenland

trends 2017 bellen en internetten buitenland SimyoEen écht hoogtepunt van het telefoonjaar 2017 kwam op 1 juni. Toen werd het namelijk mogelijk om je bel- en internetbundels in het buitenland te gebruiken. Dit geldt voor alle landen van de Europese Unie, plus een aantal omliggende landen als Noorwegen en Zwitserland. Een hoge telefoonrekening door van de camping in Frankrijk naar huis te bellen? Verleden tijd! Hoge kosten vanwege internetten in Spanje? Foetsie!

Inkomenstoets en BKR-registratie

trends 2017 inkomenstoets bkr registratie SimyoVeel Nederlanders maakten dit jaar kennis met termen als inkomenstoets en BKR-registratie. Het kopen van een telefoon op afbetaling, bijvoorbeeld in combinatie met een abonnement, is een lening en vanaf 1 mei zijn daar consequenties aan verbonden.

Neem je een telefoon op afbetaling en betaal je een bedrag van 250 euro of meer af? Dan moet je eerst een inkomenstoets doen. Gecheckt wordt dan of je genoeg inkomen hebt om de lening af te kunnen lossen. Ook wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Zo’n lening beïnvloedt het maximale leenbedrag van andere leningen, zoals die van je toekomstige hypotheek.

Best wel ingrijpend, toch? Veel mensen stappen hierdoor over naar Sim Only. Hiermee ga je geen lening aan en hoef je dus ook geen toetsen te doen en krijg je ook geen registratie voor je kiezen.

Ons eigen Simyo jaaroverzicht

In de telefoon- en telecomwereld waren er in 2017 dus genoeg trends. Ook bij Simyo konden we dit jaar meerdere keren belangrijk nieuws met je delen. Daarnaast wonnen we een paar prijzen waar we best trots op zijn. Tijd voor ons eigen jaaroverzichtje!

Nieuwe bundels: 4G gratis

trends 2017 nieuwe bundels 4g gratis SimyoIn maart hadden we mooi nieuws voor je. Toen kwamen we namelijk met nieuwe bundels. De internetbundels bleven weliswaar even groot, maar werden wél een stuk goedkoper. Kostte de 4000 MB-bundel bijvoorbeeld eerst nog 24 euro, vanaf maart betaalde je daar 15 euro voor. Ook werd 4G gratis. Dit is de snelste vorm van mobiel internet.

Daarnaast introduceerden we een onbeperkte belbundel. Met 12 euro was deze ook nog eens meteen goedkoper dan de oude XXL-bundel van 1250 minuten die 15 euro kostte en inmiddels niet meer bestaat. Verder werd het dit jaar mogelijk om minuten bij te kopen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Handig als je met een kleinere bundel nét niet uitkomt!

Introductie Simyo Compleet

trends 2017 simyo compleet SimyoLater dit jaar, in oktober, introduceerden we een mooie extra voor mensen die thuis internet van KPN hebben. Omdat wij het mobiele netwerk van KPN gebruiken, maak je dan dus dubbel gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Wij vinden dat je dan ook dubbel zoveel minuten en MB’s verdient. Met Simyo Compleet verdubbelen we daarom gratis je bundels. 300 belminuten worden er dus 600 en 2000 MB wordt 4000 MB!

Nóg een keer nieuwe bundels: lagere tarieven én een grotere internetbundel

trends 2017 lagere tarieven grotere internetbundel SimyoIn december kwamen we opnieuw met nieuwe Sim Only bundels. We verlaagden het tarief van onze grootste bundels en introduceerden een nieuwe internetbundel. Deze is met 8000 MB onze grootste tot nu toe. Kan je nagaan: heb je Simyo Compleet, dan worden dat er zelfs 16000!

We wonnen mooie prijzen

trends 2017 Simyo beste provider SimyoDit jaar mochten we een paar mooie prijzen toevoegen aan onze prijzenkast. Zo riep de Consumentenbond ons voor de twaalfde keer op rij uit als beste mobiele provider. Marktonderzoeker SAMR vond ons opnieuw de meest klantvriendelijke telecomprovider. Iets waar we erg blij mee zijn, want als jij blij bent zijn wij dat ook! Daarnaast hadden we de beste telecomwebsite van het jaar 2017. Oók te gek!

Alvast een gelukkig nieuwjaar! Met welke nieuwe bundels ga jij 2018 in?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.