.

trends 2017 Sim Only Simyo
Terug naar overzicht
15,391x gelezen

Randloze telefoons, je bundels gebruiken in het buitenland en nieuwe bundels bij Simyo. Er gebeurde in 2017 ge-noég op telefoongebied. Dat verdient zijn eigen jaaroverzicht! Tijd om terug te blikken op de trends van 2017 op het gebied van telefoons en abonnementen én op wat er dit jaar bij Simyo veranderde.

Wat waren in 2017 de trends op telefoongebied?

Telefoons maakten dit jaar een heuse transformatie door. Daarnaast schudde nieuwe regelgeving de telecommarkt op. Laten we beginnen: er is meer dan genoeg te bespreken!

Randloze telefoons

trends 2017 randloze telefoons SimyoEen heleboel toptelefoons zien er totaal anders uit ten opzichte van hun voorgangers. Veel fabrikanten brachten dit jaar een telefoon met zeer dunne schermranden uit. Deze telefoons hebben een veel groter scherm (sommige zijn meer dan 6 inch groot), zonder dat de smartphones zelf groter worden.

Win-win natuurlijk en hierdoor stalen de Samsung Galaxy S8, LG G6 en iPhone X dit jaar écht de show. Deze telefoons hebben bovendien de schermverhouding van een breedbeeldscherm: 18:9. Hierdoor zijn ze ideaal voor het kijken van video’s. Op deze manier hopen de fabrikanten zich extra te onderscheiden van concurrenten.

Nóg betere betaalbare telefoons

trends 2017 betere betaalbare telefoons SimyoTelefoons uit het topsegment zijn stevig aan de prijs. Toch laten sommige fabrikanten zien hoe het ook kan. Zo kwamen er dit jaar ook veel betaalbare smartphones uit die presteren als echte toppers. En veel van deze telefoons zien er ook nog eens mooi uit, hebben een scherm met hoge resolutie én zijn snel. Steeds meer betaalbare telefoons krijgen ook ‘premium’ functies, zoals een vingerafdruksensor. Verschijnt in 2018 de eerste betaalbare telefoon met randloos ontwerp?

Bellen en internetten in het buitenland

trends 2017 bellen en internetten buitenland SimyoEen écht hoogtepunt van het telefoonjaar 2017 kwam op 1 juni. Toen werd het namelijk mogelijk om je bel- en internetbundels in het buitenland te gebruiken. Dit geldt voor alle landen van de Europese Unie, plus een aantal omliggende landen als Noorwegen en Zwitserland. Een hoge telefoonrekening door van de camping in Frankrijk naar huis te bellen? Verleden tijd! Hoge kosten vanwege internetten in Spanje? Foetsie!

Inkomenstoets en BKR-registratie

trends 2017 inkomenstoets bkr registratie SimyoVeel Nederlanders maakten dit jaar kennis met termen als inkomenstoets en BKR-registratie. Het kopen van een telefoon op afbetaling, bijvoorbeeld in combinatie met een abonnement, is een lening en vanaf 1 mei zijn daar consequenties aan verbonden.

Neem je een telefoon op afbetaling en betaal je een bedrag van 250 euro of meer af? Dan moet je eerst een inkomenstoets doen. Gecheckt wordt dan of je genoeg inkomen hebt om de lening af te kunnen lossen. Ook wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Zo’n lening beïnvloedt het maximale leenbedrag van andere leningen, zoals die van je toekomstige hypotheek.

Best wel ingrijpend, toch? Veel mensen stappen hierdoor over naar Sim Only. Hiermee ga je geen lening aan en hoef je dus ook geen toetsen te doen en krijg je ook geen registratie voor je kiezen.

Ons eigen Simyo jaaroverzicht

In de telefoon- en telecomwereld waren er in 2017 dus genoeg trends. Ook bij Simyo konden we dit jaar meerdere keren belangrijk nieuws met je delen. Daarnaast wonnen we een paar prijzen waar we best trots op zijn. Tijd voor ons eigen jaaroverzichtje!

Nieuwe bundels: 4G gratis

trends 2017 nieuwe bundels 4g gratis SimyoIn maart hadden we mooi nieuws voor je. Toen kwamen we namelijk met nieuwe bundels. De internetbundels bleven weliswaar even groot, maar werden wél een stuk goedkoper. Kostte de 4000 MB-bundel bijvoorbeeld eerst nog 24 euro, vanaf maart betaalde je daar 15 euro voor. Ook werd 4G gratis. Dit is de snelste vorm van mobiel internet.

Daarnaast introduceerden we een onbeperkte belbundel. Met 12 euro was deze ook nog eens meteen goedkoper dan de oude XXL-bundel van 1250 minuten die 15 euro kostte en inmiddels niet meer bestaat. Verder werd het dit jaar mogelijk om minuten bij te kopen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Handig als je met een kleinere bundel nét niet uitkomt!

Introductie Simyo Compleet

trends 2017 simyo compleet SimyoLater dit jaar, in oktober, introduceerden we een mooie extra voor mensen die thuis internet van KPN hebben. Omdat wij het mobiele netwerk van KPN gebruiken, maak je dan dus dubbel gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Wij vinden dat je dan ook dubbel zoveel minuten en MB’s verdient. Met Simyo Compleet verdubbelen we daarom gratis je bundels. 300 belminuten worden er dus 600 en 2000 MB wordt 4000 MB!

Nóg een keer nieuwe bundels: lagere tarieven én een grotere internetbundel

trends 2017 lagere tarieven grotere internetbundel SimyoIn december kwamen we opnieuw met nieuwe Sim Only bundels. We verlaagden het tarief van onze grootste bundels en introduceerden een nieuwe internetbundel. Deze is met 8000 MB onze grootste tot nu toe. Kan je nagaan: heb je Simyo Compleet, dan worden dat er zelfs 16000!

We wonnen mooie prijzen

trends 2017 Simyo beste provider SimyoDit jaar mochten we een paar mooie prijzen toevoegen aan onze prijzenkast. Zo riep de Consumentenbond ons voor de twaalfde keer op rij uit als beste mobiele provider. Marktonderzoeker SAMR vond ons opnieuw de meest klantvriendelijke telecomprovider. Iets waar we erg blij mee zijn, want als jij blij bent zijn wij dat ook! Daarnaast hadden we de beste telecomwebsite van het jaar 2017. Oók te gek!

Alvast een gelukkig nieuwjaar! Met welke nieuwe bundels ga jij 2018 in?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.