Wintersport_Blog

Tips voor je smartphone om het maximale uit je wintersport te halen

Slimme tips

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Voor de ski- en snowboardliefhebbers betekent dit een reisje naar de sneeuw. Bij wintersport denk je niet gelijk aan je smartphone, maar het kan de pret in de bergen zéker verhogen. Deze slimme tips leggen je uit waarom.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de gratis app van Skiinfo ben je op de hoogte over al het laatste nieuws uit jouw skigebied. Hij stuurt notificaties wanneer er sneeuw valt in jouw skigebied en beschikt over meer dan 2.000 skigebieden in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Naast sneeuwnotificaties geeft deze app skitips, live-beelden, plattegronden en de weersverwachting. Zo weet je dus helemaal waar je aan toe bent.

Na een dag skiën wil je vast jouw ski-avonturen delen met je vrienden thuis. Daarvoor is het belangrijk dat je een goede wifi-verbinding hebt in het hotel. Met www.hotelwifitest.com zoek je je hotel op en controleer je de kwaliteit van de wifi-verbinding.

Gebruik daarnaast je smartphone als routebegeleiding tijdens je reis. Afhankelijk van je app is het handig om van te voren je kaart te downloaden. Lees hier meer over de werking van GPS en het verbruik van data.

Landnummer

Vergeet het landnummer niet wanneer je naar familie en vrienden wilt bellen op de piste. Dit landnummer moet je toevoegen vóór het mobiele nummer voordat je kan bellen of sms’en. Als je wilt bellen naar 06 12 34 56 78, dan bel je vanuit het skigebied naar +316 12 34 56 78.

Warming-up

Een dagje skiën begin je met een goede warming-up. Snowsports Academy is een Engelstalige app. Deze biedt verschillende warming-up en ski-oefeningen. Daarnaast staat de app vol met handige tips om tijdens het skiën goed op de been te blijven. Geïnteresseerd? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Warming_up

Prestaties op de piste

Natuurlijk wil je tijdens en na het skiën precies weten hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Ski Tracks app houdt deze statistieken allemaal bij. Snelheid, afgelegde afstand, hoogte, steilheid en dat allemaal zónder data te verbruiken. Erg handig wanneer je tijdens het après skiën wilt opscheppen over je prestaties. Ski Tracks download je hier voor Android en iOS.

Powerbank

Midden op de piste je batterij leeg? Om alsnog gebruik te kunnen maken van de handige apps hierboven, is het dan verstandig om een powerbank (externe batterij) mee de piste op te nemen. Lees hier meer over powerbanks en waar je op moet letten bij de aankoop hiervan.

Ongeduldig?

Voor degene die alvast in de stemming willen komen is er Ski Champion. In deze game slalom je naar beneden en win je ondertussen een aantal medailles. Neem het in deze game op tegen je vrienden en de wintersport begint al voordat je bent vertrokken. De thuisblijvers krijgen met deze app het gevoel dat ze toch even op de piste hebben gestaan en misschien biedt de app zelfs troost voor degenen die met de eerste gipsvlucht naar Nederland moeten. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Meer handige apps voor tijdens de wintersport zijn:

  • Sneeuwhoogte+ – Deze app geeft uitgebreide informatie over de sneeuwhoogtes in de skigebieden. Download Sneeuwhoogte+ voor iOS en Android.
  • Snowsafe – Deze app waarschuwt voor lawinegevaar. Snowsafe is alleen voor Android beschikbaar.

Belkosten

Tips om de kosten van je Sim Only of Prepaid te beperken kun je hier vinden. Met de mijn Simyo app kan je naar eigen inzicht je Sim Only abonnement naar boven en naar beneden aanpassen.

Veel plezier!

Discussie