.

wintersport apps
Terug naar overzicht
22,684x gelezen

Ga jij binnenkort op wintersport? Ook in de bergen kan je smartphone erg handig én leuk zijn. Wij hebben een aantal slimme wintersport apps voor je op een rijtje gezet.

De wifi in je hotel test

Bijna ieder hotel in de skigebieden heeft wifi. Hoe goed die is, kun je zelf testen op https://www.hotelwifitest.com/. Handig als je kaarten van de piste van tevoren wilt downloaden of als je beeldmateriaal wilt delen met je vrienden. Niet echt een app, maar wel enorm handig.

Goed voorbereiden met Skiinfo

Nog op zoek naar een leuke bestemming? Bekijk met Skiinfo waar sneeuw is gevallen dit seizoen en hoeveel. In deze wintersport app vind je 2000 skigebieden in Europa. Behalve het weerbericht kun je ook het weer bekijken aan de hand van live-beelden. Skiinfo vind je hier voor iOS en hier voor Android.

Skiweer of geen skiweer met First Tracks

Dankzij Skiinfo weten we hoeveel sneeuw er ligt op je bestemming. Maar met First Tracks bekijk je wanneer er verse sneeuw ligt. Wil je uitslapen maar niet de verse poeder missen? Deze app bekijkt alvast voor jou of er sneeuw is gevallen s ‘nachts of niet. Als er sneeuw is gevallen, gaat je wekker af. Als er geen sneeuw is gevallen, laat hij je nog even doorslapen. Je kunt zelfs het aantal centimeters sneeuw instellen. Kom jij je bed niet uit voor minder dan 15 cm sneeuw? Dan houdt First Tracks daar rekening mee. Deze app download je hier voor iOS en hier voor Android.

Je prestaties meten met ‘Afdaling’

Met deze app hou je bij welke route je hebt geskied, hoe lang je erover hebt gedaan, hoe snel je ging en hoe hoog de piste was. Extra handig bij deze wintersport app is dat je je favoriete locaties op de route kunt aanwijzen op de kaart in de app. De app registreert ook je vorderingen iedere keer dat je weer de piste op gaat en beloont je met een trofee als je een persoonlijk record hebt verbroken. Deel je prestaties met je vrienden en maak er een wedstrijd van. Wat dacht je ervan om de winnaar een rondje te laten trakteren in de après-skihut? Afdaling kun je voor €0,99 hier downloaden voor iOs.

Handige tips en reminders

  • Je pistepartner bellen om te laten weten waar op je op de piste te vinden bent? Vergeet het landnummer niet!
  • Een hele dag op de piste en het gebruik van de apps hierboven kosten veel batterij. Met een powerbank (externe batterij) laad je je telefoon op terwijl je in de lift zit. Lees hier meer over powerbanks en waar je op moet letten bij de aankoop hiervan.
  • Let op het verbruik van je MB’s op de piste. Zorg dat je je dataroaming uit hebt staan. Je wil niet dat je apps stiekem data ophalen die je op dat moment niet nodig hebt.
  • Ben jij een beginnende of avontuurlijke wintersporter? Bescherm je telefoon tegen vallen en sneeuw met een Lifeproof Case.

Belkosten

Tips om de kosten van je Sim Only of Prepaid te beperken kun je hier vinden. Met de Mijn Simyo-app kan je naar eigen inzicht je Sim Only abonnement naar boven en naar beneden aanpassen.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.