.

telefoonaccessoires video sim only simyo
Terug naar overzicht
9,296x gelezen

Stories op Instagram plaatsen, snappen met je vrienden of een opgenomen filmpje plaatsen op Facebook: video wordt steeds groter in de wereld van social media. Vind je het leuk om nét dat beetje extra toe te voegen aan jouw filmpjes? Met deze telefoonaccessoires maak jij je video’s extra mooi.

Telefoonaccessoires voor extra mooi beeld

Filmen met je smartphone: het lijkt niet zo moeilijk. Gewoon een kwestie van goed mikken en filmen maar. Toch? Of niet? Ja, uit de losse pols kun je mooie video’s opnemen. Maar met een paar telefoonaccessoires til je jouw videografie-skills naar een extra hoog niveau.

Beeld stabiliseren met een gimbal

telefoonaccessoires video beeld stabiliseren sim only simyoUit de losse pols een mooie opname maken van het concert van je favoriete artiest? Of stabiele shots hebben als je vakantievideo’s aan het maken bent? Ondanks de optische beeldstabilisatie in de cameramodule van veel telefoons is dat nog zeker niet iets vanzelfsprekends. Met een gimbal-stabilisator wél.

Voordat je de video opneemt, plaats je jouw smartphone in deze telefoonaccessoire. De stabilisator vangt alle kleine bewegingen en schokjes van je hand op zodat het beeld extra vloeiend en gelikt is. Bij sommige van deze telefoonaccessoires, zoals de DJI Osmo Mobile 2, kun je zelfs de richting van smartphone via buttons op het statief aanpassen. Ideaal om een bewegend object extra goed te volgen tijdens het filmen.

Statief: stabieler word je stilstaande opname niet

Wil je juist een telefoonaccessoire die je helpt om zo goed mogelijk videos’ te schieten vanuit een stilstaande positie? Bijvoorbeeld omdat je een gitaarsolo wil uploaden naar YouTube of omdat je een foto met de zelfontspanner wil maken van het familiediner? Dan is een statief ideaal. Een goede (goedkope) optie is de Joby GripTight One. De Manfrotto Pixi Smart is iets duurder, maar hiermee zet je de telefoon wel extra makkelijk waterpas.

Oogje toeknijpen met lenzen van Olloclip

telefoonaccessoires video lenzen olloclip sim only simyoVoor het stabiel opnemen zijn er dus genoeg telefoonaccessoires. Maar hoe zit dat met accessoires die je opnames daadwerkelijk mooier maken? Ook die zijn er! Zo heeft Olloclip voor veel populaire smartphones allerlei opkliplenzen voor extra mooie foto’s. Fisheye-foto? Check! Foto’s met een groothoeklens maken? Ook daarvoor heeft Olloclip een mooi opzetstukje. Net als een lens om extra mooie close-ups te maken van de planten en bloemen in je tuin. Meer weten over de lenzen van Olloclip? Simyaan Els probeerde de Olloclip-lenzen uit voor onze Slimme Dingen Gids en vertelde wat ze er van vond.

Setje extra oren: microfoon als telefoonaccesoire voor helder geluid

Tijdens het opnemen van een video registreert je telefoon het geluid met de ingebouwde microfoon. Ook hiervoor is een telefoonaccessoire die je video’s extra goed maakt. Voor een paar tientjes heb je al een goede microfoon die het geluid beter opvangt dan de ingebouwde microfoon. Een kleine, maar o zo goede telefoonaccessoire voor extra goede video’s. Want eerlijk is eerlijk: bij goede video’s hoort natuurlijk ook topgeluid, toch?

Video-apps om mee te monteren

telefoonaccessoires video video apps monteren sim only simyoEen film opnemen is één, er ook echt iets moois van maken twee. Een goede video editing-app is daarom net zo belangrijk als goede telefoonaccessoires voor het schieten van video’s met je smartphone. Wat je er zoal mee kunt doen?

  • In de video knippen
  • Meerdere clips aan elkaar monteren met vloeiende overgangen
  • Kleuren en helderheid aanpassen.

De iPhone heeft er een standaard app voor het bewerken van video’s: iMovie, die je gratis kunt downloaden. Andere voorbeelden van goede gratis video editing-apps zijn KineMaster (Android) en FilmoraGo (voor Android en iOS).

Directors cut: finishing touch met toffe filters en frames

telefoonaccessoires video filters frames sim only simyoVoor je jouw nieuwste blockbuster op social media deelt, wil je ‘m natuurlijk zo perfect mogelijk maken. Een filter, frame en andere extra’s voegen net dat beetje extra toe aan je video. Met de VSCO-app (voor Android en iOS) kun je professionele camera-instellingen uit films toepassen op je video en extra effecten. Movie Looks (voor iOS) kun je gebruiken om de laatste bewerkingen aan onder andere kleur te doen. En wil je de pefecte Instagram Stories maken? Dan kun je je lol op met de templates van de Unfold app (voor Android en iOS).

Zonder MB’s te verbruiken video’s delen?

telefoonaccessoires video zonder dataverbruik video delen sim only simyoHeb je met een goede telefoonaccessoire een scherpe video gemaakt die vervolgens mooi is gemonteerd en voorzien van strakke extra’s? Dan is ‘ie klaar om het web opgeslingerd te worden. Daarbij is het goed om te weten dat video’s vaak best een aardig formaat hebben. Het uploaden kan dus veel data kosten. Wil je voorkomen dat er opeens veel MB’s van je Sim Only internetbundel afgaan? Upload de video dan via wifi. Scheelt data en voor het eindresultaat maakt het qua video niets uit.

Meer weten over filmen met je smartphone? Met deze filmtips voor je smartphone word jij misschien wel de volgende Spielberg!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.