Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon versleutelen
Terug naar overzicht
10,252x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Wel zo veilig: zo versleutel je je telefoon beter

Zowel Android-telefoons als iPhones zijn tegenwoordig standaard versleuteld. Dat wil zeggen dat je data onleesbaar wordt voor iedereen die de ‘sleutel’ niet heeft. Wil je je data nóg beter beveiligen? Dan kun je een aantal dingen doen. Zo zijn je gegevens in de cloud bijvoorbeeld niet altijd op dezelfde manier versleuteld als op het apparaat zelf. Ook kun je zorgen dat berichten die je stuurt versleuteld zijn door middel van zogeheten end-to-end encryptie. Bij de berichtenapps Signal en WhatsApp is dit standaard ingesteld, maar bij andere apps moet je het zelf doen. Eerst geven we tips voor iPhones, daarna voor Android-telefoons en we sluiten af met berichtenapps.

Versleuteling: de sleutel tot succesvolle informatiebeveiliging

Bij versleuteling of encryptie worden gegevens door middel van een algoritme gecodeerd, zodat ze onbruikbaar zijn voor derden. Om de gegevens te ontcijferen heb je een ‘sleutel’ zoals een wachtwoord, pincode of ontgrendelingspatroon nodig. De veiligheid van de versleuteling hangt af van het aantal bits: 128, 192 of 256. Hoe hoger het aantal bits, des te moeilijker het is om de code te kraken. Momenteel is AES (Advanced Encryption Standard) het veiligste encryptiealgoritme. AES 256-bit encryptie is dus de veiligste versleuteling.

Versleuteling van je iPhone

Sinds de release van iOS 8 in 2014 zijn alle iPhones teruglopend tot de 4S standaard versleuteld. De encryptie is sindsdien nog veel beter geworden (momenteel 256 bit). Wanneer je je iPhone voor het eerst gebruikt, stel je een pincode, Touch ID-vingerafdruk of Face ID-gezichtsherkenning in. Zo versleutel je de inhoud van je telefoon: iedere keer dat je je telefoon ontgrendelt, ontsleutel je dus ook de gegevens. Gebruik je een pincode? Kies dan ten minste zes cijfers zodat de code moeilijker te kraken is.

 

telefoon versleutelen

Face ID zorgt voor versleuteling van je iPhone

Voer je meerdere keren de verkeerde code in? Dan wordt je iPhone tijdelijk geblokkeerd. Na tien keer is dat permanent en worden alle gegevens en instellingen verwijderd. Heb je geen back-up in iCloud? Dan ben je dus alles kwijt. Hoe je je telefoon daarna weer aan de praat krijgt, vind je op de site van Apple.

Versleuteling van iCloud

De versleuteling die je instelt op je iPhone beveiligt ook de back-ups van dit apparaat die gemaakt zijn in iCloud, iTunes of Finder op een aangesloten computer. Hoewel de iCloud back-up versleuteld is (met minimaal 128 bits AES), heeft Apple wel de mogelijkheid om de versleuteling ongedaan te maken als ze hiertoe gedwongen worden door de autoriteiten. Apple wilde dit veranderen, maar zag onder druk van de FBI af van dit plan. Apple kan je daardoor nu wel toegang geven tot de back-up als je deze verliest.

Voor bepaalde vertrouwelijke gegevens zoals Apple Card-transacties, betaalgegevens, data van de Gezondheids-app en wifiwachtwoorden gebruikt Apple end-to-end encryptie voor iCloud. End-to-end wil zeggen dat alleen de zender (=jij) en ontvanger (=de iCloud-opslag) de inhoud van de communicatie kunnen lezen. Oftewel: niemand meer dan jij – dus ook niet Apple – heeft toegang tot je gegevens en je kunt er uitsluitend bij vanaf apparaten waarop je bij iCloud bent ingelogd. Voor deze end-to-end encryptie moet tweefactorauthenticatie zijn ingeschakeld voor je Apple ID. Hoe je dat kunt instellen, vind je hier.

Vind je het geen fijn idee dat Apple je gegevens kan delen met de autoriteiten? Sla ze dan alleen lokaal op door ze over te zetten op een laptop of een externe harde schijf. Je gegevens zijn dan wel een stuk kwetsbaarder dan in de cloud.

Versleuteling van je Android-telefoon

Encryptie (256 bit) is standaard ingeschakeld bij nieuwe Android-apparaten met Android 5.0 (2014) of hoger. Net als bij iPhones zorgen je pincode, vingerafdruk of gezicht voor ontgrendeling van de encryptie. Heb je een goedkope Android smartphone in het buitenland gekocht? Soms zijn deze niet standaard versleuteld, al wordt dat steeds zeldzamer. Controleer daarom altijd of de encryptie is ingeschakeld.

Instellingen voor versleuteling checken? Op de meeste Android-telefoons moet je daarvoor gaan naar Instellingen – Beveiliging – Geavanceerde beveiliging/Aanvullende instellingen.

Versleuteling van de Google Cloud

De cloud-diensten van Google zijn versleuteld met 256 bit. In tegenstelling tot iCloud heeft Google geen mogelijkheid om bij je data te komen. Het bedrijf kan er zelfs niet bijkomen als de autoriteiten hierom vragen of als je zelf je toegangscode verliest. Je kunt checken of dat je telefoon automatisch back-ups maakt in de Google Cloud via Instellingen – Systeem – (Geavanceerd) – Back-up.

Gebruik je een andere cloud-back-up met je Android-smartphone? Check dan of deze back-ups versleuteld zijn en waar de data wordt opgeslagen. Is dit niet duidelijk? Stap dan over op de cloud-diensten van Google. Die zijn meestal gratis en synchroniseren makkelijk met je Android-toestel.

Tips voor het versleutelen van berichtenapps

Met encryptie van je telefoon beveilig je bestanden op je telefoon, maar niet de berichten die je naar een ander apparaat verstuurt. Dankzij deze tips zorg je ervoor dat die berichten ook worden versleuteld.

Neem een VPN

Wil je dat ál het internetverkeer van je smartphone is beveiligd? Dus niet alleen je berichten, maar ook bijvoorbeeld de gegevens die je verzendt en ontvangt met je browser en internetbankierenapp? Gebruik dan een VPN. Dat is een versleutelde privéverbinding waardoor jouw internetverkeer niet kan worden afgeluisterd. Je leest er meer over in ons artikel ‘Veilig internetten via een VPN-verbinding met deze apps’.

Zorg voor end-to-end encryptie

Als je berichten naar een ander apparaat verzendt, is het belangrijk om end-to-end encryptie te hebben. De berichten kunnen dan tijdens het verzenden niet gelezen worden door bijvoorbeeld hackers, autoriteiten en de techbedrijven zelf.

telefoon versleutelen

Signal

In ons artikel over alternatieven voor WhatsApp kun je lezen dat Signal (256 bit encryptie) een veiligere en privacyvriendelijkere berichtenapp is dan WhatsApp (256 bit). Signal is voorloper in end-to-end encryptie: de sleutel wordt op je telefoon opgeslagen, in plaats van op de server zoals bij WhatsApp.

WhatsApp en iMessage bieden automatisch end-to-end encryptie, bij Facebook Messenger (256 bit), Telegram (256 bit) en Skype (256 bit) moet je het zelf aanzetten. Bij bijvoorbeeld Gmail en Instagram is het überhaupt niet eens mogelijk, al wil Instagram het wel introduceren.

Gebruik niet méér apps en diensten dan noodzakelijk

Heb jij een hoop apps op je telefoon die je al langer dan twee maanden niet gebruikt? Dan kun je ze maar beter verwijderen. Niet alleen verkleint dit de kans dat een ongenode gast jouw gegevens kan bemachtigen, het scheelt ook weer ruimte op je telefoon!

Heb je een iPhone? Dan kun je ongebruikte apps ‘offloaden’. Je verwijdert dan alle data van de app zelf, maar de instellingen en documenten van die app blijven behouden.

Heb jij behoefte aan extra versleuteling van je telefoon? Waarom wel of niet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.