Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
14,997x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

5 alternatieven voor WhatsApp

Bijna twee miljard mensen sturen dagelijks berichten via WhatsApp. Het werkwoord 'whatsappen' is zelfs in de Nederlandse woordenlijst opgenomen. Toch is niet iedereen fan van de app. De overname door Facebook en mogelijke privacy issues zijn redenen voor gebruikers om te kiezen voor een alternatief voor WhatsApp. Welke alternatieven bestaan er en welke voordelen hebben ze?

Waarom een alternatief voor WhatsApp?

Door de overname van WhatsApp door Facebook in 2014 kwamen er behoorlijk wat geruchten op gang over een mogelijke koppeling met het sociale netwerk en wat dit zou doen met de privacy. Daarnaast waren er veel vraagtekens bij de end-to-end encryptie die niet altijd werd toegepast. Die end-to-end encryptie zorgt ervoor dat je berichten versleuteld zijn. Dat betekent dat alleen jij en je gesprekspartners de berichten kunnen zien.

Inmiddels weten we dat de berichtjes niet verzameld kunnen worden door WhatsApp en zijn eigenaar Facebook. Ze houden zich aan de end-to-end encryptie die ervoor zorgt dat je berichten niet te lezen zijn voor anderen. Wel is de ‘metadata’ over gesprekken en het gebruik te achterhalen. Zo ziet WhatsApp bijvoorbeeld hoe vaak en hoelang je online bent, of je gebruik maakt van spraakmemo’s versturen en wie je gesprekspartners zijn.

Genoeg goede redenen voor jou om te kiezen voor een alternatief? Wij hebben wat opties voor je op een rijtje gezet.

Signal: privacy en open-source

Deze app heeft misschien wat minder functies dan WhatsApp, maar de essentie is hetzelfde. Chatten! Op je privacy gesteld? Dan is Signal het perfecte alternatief voor jou. Deze app is extra versleuteld. Niet alleen zijn de gesprekken via deze app end-to-end-encryptie versleuteld, maar wordt je persoonlijke ‘sleutel’ opgeslagen op jouw telefoon in plaats van op een server. Die sleutel kost extra geheugen. Daarentegen neemt de gehele app niet meer ruimte in beslag dan WhatsApp. Dat komt omdat WhatsApp actviteitsdata verzamelt en Signal dat niet doet. Zo kun je instellen dat de app na een bepaalde tijd berichtjes automatisch verwijdert.

WhatsApp gebruikt ruimte voor je contactenlijst, ook al voer je geen gesprekken met al je contacten. In Signal verschijnt een contact pas in je contactenlijst je een gesprek open hebt staan met deze persoon. Dat betekent dat het bedrijf erachter nooit je gesprekken kan ontcijferen. Een extra voordeel van Signal is dat je geen screenshots kunt maken van gesprekken. Extra veilig dus en dat is waarom deze app zelfs wordt aangeraden door Edward Snowden. Signal download je hier voor Android en hier voor Apple.

Wire: alle pluspunten van Signal, maar met meer mogelijkheden

De beveiliging van Wire is gebaseerd op die van Signal. Deze iOS en Android app is gemaakt door voormalige werknemers van het beroemde ‘Skype’. Je kunt Wire openen via de app, maar ook in webbrowser op je telefoon. De app hoef je dus niet per se te downloaden mocht je ruimte willen besparen op je toestel. Opmerkelijk is ook dat je Wire op de computer kunt openen in je browser zonder dat je jouw telefoon daarbij nodig hebt. Je kunt op hun website ‘app.wire.com’ direct inloggen op je account die je hebt aangemaakt om te chatten in Web Messenger met je contacten. Videobellen, bestanden delen en leuke GIF’jes sturen, het kan allemaal met Wire!

Telegram: vergelijkbaar alternatief

Deze app is het meest vergelijkbaar met WhatsApp in dit rijtje. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook werd deze app populair als alternatief. Waarom? Vaak wordt gedacht dat Telegram gebruik maakt van end-to-end-encryptie. Dit is niet het geval. Telegram slaat je berichten in plain-text op in de cloud. Dat betekent dat Telegram je berichten zonder versleuteling op kan slaan en ze dus prima leesbaar zijn voor Telegram. Toch zijn er verschillen op het gebied van veiligheid met WhatsApp. Berichten en afbeeldingen in Telegram zijn tijdelijk en kun je achteraf nog bewerken. Ook is Telegram beter in het besparen van de energie van je telefoon. Het verbruikt minder energie bij het versturen van foto’s en video’s. Telegram download je hier voor Android en hier voor Apple.

Viber: gratis bellen

Viber was het eerste chatprogramma waarmee je ook mee kunt bellen. Inmiddels bieden andere chatprogramma’s waaronder WhatsApp ook deze functie aan. Toch kan Viber zich nog steeds onderscheiden. Deze app werkt op je desktop waardoor je gesprekken tussen computers en telefoons kunt voeren. Ook is het mogelijk om berichten automatisch te laten verwijderen binnen een tijdspanne, kun je contacten opslaan als favoriete én kun je jezelf op offline te zetten als je even geen behoefte hebt aan chatten of bellen! Nadeel is dat deze app op oudere toestellen niet naar behoren werkt. Viber is hier beschikbaar voor Android en hier voor Apple.

Kik Messenger

Deze app benadert privacy op een andere manier. Kik laat je telefoonnummer niet zien en heeft deze ook helemaal niet nodig!, Kik Messenger laat alleen de gebruikersnaam zien die je zelf gekozen hebt. Dit doet denken aan het ‘pingen’ op de Blackberry van vroeger. Vrienden voeg je dus toe aan de hand van een gebruikersnaam.Uniek is dat Kik een ingebouwde browser heeft en dat je dus samen kunt browsen. Ook kun je, je aanmelden voor publieke groepsgesprekken. Zoek op een onderwerp en je zult er vast een groep bij vinden in Kik! Hier vind je Kik voor Android en hier voor Apple.

Ben je minder tevreden over WhatsApp en ben je overtuigd van één van deze apps? Onthoud bij het kiezen van een alternatief dat deze alleen werkt als je vrienden gebruik maken van dezelfde app. Tijd dus om je vrienden aan te moedigen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.