.

beste vpn verbinding vpn apps
Terug naar overzicht
10,855x gelezen

Online zijn en je geen zorgen om je privacy hoeven te maken? Je bent niet de enige die dat prettig vindt. Via een VPN-verbinding kun je anoniem(er) internetten. Wij leggen je uit wat dit is, hoe het werkt en zochten handige VPN-apps voor je uit. Zo kun je ook op je telefoon met je Sim Only abonnement internetten via VPN!

Wat is VPN?

wat is vpnVPN staat voor Virtual Private Network. Dit netwerk staat tussen jouw apparaat en het internet in. Met het VPN-netwerk loopt het internetverkeer via een versleutelde, beveiligde verbinding. Je internet hierdoor niet met je eigen IP-adres, wat je persoonlijke online identificatiecode is die tot jou te herleiden valt. Met een VPN-verbinding kun je daarom anoniemer internetten.

Waarom internetten via een VPN-verbinding?

Steeds meer mensen hebben een VPN? Hieronder zie je een paar belangrijke redenen om ook een VPN te overwegen.

Veilig internetten via een openbaar wifi-netwerk

vpn verbinding via wifiWil je graag internetten via openbare wifi-netwerken om data te besparen voor je Sim Only abonnement? Goed om te weten: internetten via een openbaar wifi-netwerk is minder veilig. Dit komt omdat je niet weet wie dit netwerk beheert. Een hacker kan bijvoorbeeld een openbaar netwerk opzetten waarmee jij verbinding kunt maken. Vervolgens kan hij jouw gegevens, zoals die van je bank-app, bekijken. Steeds meer mensen weten de risico’s van openbare netwerken. Goed nieuws: via een VPN-verbinding is deze verbinding alsnog veiliger. Hiermee versleutel je namelijk de verbinding. Hackers moeten de versleuteling dan eerst ontcijferen voordat ze je gegevens kunnen bekijken. Praktisch gezien is het daarom voor hun niet de moeite waard: ze storten zich liever op een makkelijke prooi. Met een VPN-verbinding kun je dus veiliger via openbare wifi-netwerken surfen en daardoor MB’s besparen!

Anoniemer internetten

vpn verbinding anoniemer internettenVeel mensen gebruiken een VPN-verbinding omdat ze zo anoniemer kunnen internetten. Het IP-adres valt niet tot jou te herleiden en daardoor kunnen bedrijven je online gedrag minder goed volgen. Dit doen ze om jou gepersonaliseerde advertenties te tonen of om je gebruik te analyseren. Bedrijven als Facebook kunnen met voor het oog onzichtbare ‘pixels’ op andere sites jouw surfgedrag zeer nauwkeurig volgen en dit koppelen aan jouw Facebook-account. Daar voelt niet iedereen zich goed bij: goede reden voor een VPN!

Voordelen van een buitenlands IP-adres

vpn verbinding buitenlands ip adresBij veel VPN-diensten kun je kiezen via welk IP-adres je wilt internetten. Hierbij heb je ook de keuze om via een IP-adres uit een ander land te internetten. Zo kun je geografische blokkades omzeilen. Wil je bijvoorbeeld iets terugkijken via de BBC iPlayer? Met een VPN-verbinding kan het. Ook in landen als China, waar bijvoorbeeld Facebook en Google zijn geblokkeerd, komt een VPN goed van pas. Soms kan het zelfs zo zijn dat bepaalde aankopen per land in prijs verschillen, zoals vliegtickets. Een ander IP-adres helpt je dan hierop te besparen.

Het nadeel van een VPN-verbinding

nadelen van vpn verbindingInternetten via een VPN-verbinding heeft veel voordelen. Toch is er ook een (klein) nadeel. En dat is dat je via een omweg internet. Hierdoor kan de internetsnelheid wat lager zijn dan zonder VPN. Vaak is het verschil minimaal, maar bij het spelen van een online game kan het bijvoorbeeld nét een klein verschil zijn. Verder merk je er waarschijnlijk niet veel van.

Handige VPN-apps

Internetten via VPN wordt steeds populairder en er is goed nieuws! Er zijn namelijk een aantal uitstekende VPN-apps voor je smartphone. Hiervoor betaal je vrijwel altijd een abonnement van een paar euro per maand. Niet zo gek, want zo’n dienst heeft wereldwijd een heleboel servers staan om jou een snelle, beveiligde verbinding te geven. Gebruik daarom geen gratis VPN-apps, want die verkopen in de meeste gevallen jouw online informatie. Al zijn er, zoals je hieronder ziet, uitzonderingen…

Private Internet Access

vpn verbinding private internet access vpn appsPrivate Internet Access is een van de beste VPN-diensten. Deze VPN-app is makkelijk in gebruik en met een abonnement kun je via verschillende apparaten via een VPN-verbinding internetten. Je kunt het dus voor zowel je computer als telefoon gebruiken! De dienst kost 9,95 dollar per maand. Sluit je een jaarabonnement af? Dan betaal je omgerekend 5,99 dollar per maand. Met een abonnement van twee jaar ben je nóg goedkoper uit: 3,11 dollar per maand. Het voordeel van Private Internet Access is zijn gebruiksvriendelijkheid. Ook kun je via veel verschillende landen anoniemer internetten.

NordVPN

vpn apps vpn nord vpn verbindingNordVPN is ook een prima keuze. Net als Private Internet Access is deze VPN-app zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt met één abonnement op maximaal zes apparaten tegelijkertijd internetten via een VPN-verbinding. Er is een maandelijks opzegbaar abonnement van 10,50 euro. Sluit je een abonnement voor langere tijd af? Dan ben je goedkoper uit: voor een abonnement van drie jaar kost het je omgerekend 2,62 euro per maand.

WindScribe

vpn verbinding vpn apps windscribeWindScribe is een van de weinige VPN-apps die zowel gratis als privacyvriendelijk is. Je hebt gratis 10 GB aan dataverkeer per maand en daarbij een beperkte keuze uit landen waarvan je een IP-adres kunt uitkiezen. Een prima keuze als je wilt weten of een VPN-verbinding ook wat voor jou is. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.