Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
8,369x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Kijk vooruit: dit is de telefoon van de toekomst in 7 voorspellingen

Onlangs kwam de eerste opvouwbare smartphone op de markt in China. Niet van Apple, niet van Samsung (want die komt pas dit jaar), maar van start-up bedrijf Royole. Wie had dat gedacht? En wat brengt de toekomst van de smartphone ons nog meer? We namen een kijkje in onze glazen bol en zagen deze 7 toekomstvoorspellingen. Wat wordt de telefoon van de toekomst?

Houd je vast, want dit is waarschijnlijk een van de beste momenten om naar de telefoon van de toekomst te kijken. De afgelopen jaren waren stiekem behoorlijk saai als het om innovaties in je smartphone gaat. Mensen houden dan ook langer vast aan hun oude telefoon dan ooit tevoren. Maar nu… er staan eindelijk weer eens een aantal grote veranderingen op het programma voor onze smartphones.

Voorspelling 1: opvouwbare smartphones

De opvouwbare telefoon… het gonsde al een tijdje in smartphone-land, maar hij is dan nu eindelijk gelanceerd in de Verenigde Staten. En het feit dat je deze telefoon kunt uitvouwen tot een tabletformaat, én weer kunt opvouwen tot een klein pakketje, is natuurlijk interessant. Maar misschien nog wel interessanter, is dat de eerste versie níet is gelanceerd door een grote speler zoals Apple of Samsung. Nee, het merk Royole - een displayfabrikant uit Californië - introduceerde de Royole FlexPai. Dit model heeft een 7.8 (bijna 20cm!) inch scherm en kun je 180 graden omvouwen. Toekomstvoorspellers denken dat we uiteindelijk naar één opvouwbaar apparaat gaan: een smartphone, een tablet én een laptop. Samsung heeft voor 2019 ook een opvouwbare smartphone aangekondigd, dus wij zijn benieuwd…

telefoon van de toekomstReality check: Er zitten nog wel wat haken en ogen aan een grootschalige productie en de levensduur van de allernieuwste opvouwbare telefoons. Wij zouden je dan ook aanraden om niet meteen het eerste model te bestellen, maar even af te wachten welke kinderziektes er nog verholpen moeten worden. Daarnaast zijn de eerste modellen nu nog erg prijzig, dus als je nog éven kan wachten, dan daalt de prijs waarschijnlijk snel. Lees er meer over in ons artikel over de opvouwbare telefoon.

Voorspelling 2: Fotokwaliteit komt dichter bij die van een spiegelreflex camera

Toekomstige telefoons krijgen meer lenzen, die allemaal tegelijkertijd werken zodra je een foto maakt. We zagen al smartphones met twee lenzen. Hierdoor kunnen smartphones diepte meten en zo een onderwerp in focus brengen en de rest wazig houden (met behulp van software). Echter werkt er een camerafabrikant genaamd Light aan een model met tussen de vijf en negen (!) lenzen. De negen lenzen schieten tegelijk een foto en verwerken dit tot één foto in je telefoon. Hierdoor komt de kwaliteit nog dichter bij die van een spiegelreflex camera. Het bedrijf Light zegt zeer binnenkort een smartphone met meerdere lenzen te willen introduceren.

Reality check: Hier zal wel een hoog prijskaartje aan hangen: een losse camera van dit merk kost nu al zo’n 1.600 euro.

Voorspelling 3: De vingerafdrukscanner verdwijnt ín je scherm

telefoon van de toekomstHoe meer scherm, hoe beter toch? Om nog meer ruimte te geven aan je display, zijn er nu al smartphones waarbij de vingerafdrukscanner is geïntrigeerd in je scherm. Ook bij deze innovatie is het opvallend dat het de onbekende, vooral Chinese, merken zijn die hier als eerste mee komen. Zo hebben de Oppo R17 Pro, Vivo X21 en de OnePlus 6T deze techniek al omarmd. Wij voorspellen dat er nog velen zullen volgen.

Reality check: Tech-journalisten die deze functie hebben getest in de Vivo X21 geven aan dat de techniek niet altijd soepel werkt. Daarnaast heeft Apple aangekondigd deze techniek niet te zullen gaan gebruiken: volgens hen ligt de toekomst in Face ID ontgrendeling, omdat dit het veiligst is. (En Apple wijkt zelden af van een ingenomen standpunt…)

Voorspelling 4: Je batterij laadt vanzelf op… aan de lucht!

De grootste ergernis vandaag de dag is de batterijduur van je smartphone. Zou het niet heerlijk zijn als je nooit meer hoeft na te denken over het opladen van je smartphone, omdat de batterij constant oplaadt aan de lucht? Researchers hebben nu een manier gevonden waardoor een batterij zichzelf oplaadt met behulp van lichte elektriciteitsgolven via de lucht. Het bedrijf Ossia bijvoorbeeld, werkt hard aan de introductie van het verzenden van elektriciteitsgolven via radiofrequenties. Je telefoon laadt dan constant op, zonder dat je iets hoeft te doen!

Reality check: Er wordt al jaren gespeculeerd over deze techniek, maar voordat we dit allemaal kunnen gebruiken, moet het worden geïnstalleerd op allerlei openbare plekken. Daarnaast moeten ook smartphone fabrikanten de techniek gaan omarmen. Het lijkt erop dat het misschien eerst wordt geïntrigeerd in andere apparaten zoals laptops en speakers, zodat gadgets zichzelf via elkaar kunnen opladen… 

Voorspelling 5: De bril is terug!

telefoon van de toekomstHelaas voor Google zijn de Google Glasses nooit echt doorgebroken. Toch verwachten trendwatchers dat er wel een toekomst is voor de bril. Start-up bedrijf Magic Leap verzamelde geld om een lichtgewicht bril te lanceren, en ook Apple blijft hameren op de toekomst van de bril. Je hoeft dan niet meer óp je telefoon te kijken, maar je kunt in je bril kijken. Daarnaast liggen er ook veel kansen voor augmented reality met de bril. En waar je nu nog een smartphone dichtbij je bril nodig hebt om de AR-techniek te ervaren, lijkt het erop dat de bril op den duur alles in één wordt.

Reality check: Hoe spannend het ook klinkt, er zijn nog wel wat problemen die eerst uit de weg geholpen moet worden. Zo wil lang niet iedereen constant met een computerachtige bril op lopen. Daarnaast spelen privacywetten en sociale codes ook een rol: als jouw bril informatie over een persoon die tegenover je zit gaat opzoeken, mag dat dan wel?  

Voorspelling 6: Vinger… of smartphone aan de pols?     

Bij het merk Nubia werken ze druk aan een smartphone ‘armband’: een complete smartphone die je aan je pols draagt. Nee, dit is niet een nieuwe ‘smart watch’ die je in combinatie met een grotere smartphone moet gebruiken. De armband werkt volledig op zichzelf. Het is dus een smartphone, maar tegelijkertijd ook een activiteiten tracker, en een camera – en dat allemaal compact genoeg om aan je pols te dragen. Dat is wel heel erg bij de tijd, vind je ook niet?

Reality check: Er zijn nog een hoop vragen rondom de Nubia armband. Draait het systeem nou op Android? Maakt de armband wel goede foto’s? Gebruik je ‘m nou wel of niet in combinatie met je smartphone? Maar Nubia zegt dit product in 2019 te willen lanceren en volgens hen is de toekomst van de smartphone in ieder geval níet de vrij logge, platte apparaten die we nu gebruiken. We gaan het zien!

Voorspeling 7: Je scherm repareert zichzelf…

telefoon van de toekomstJe laat je telefoon een keer uit je handen glippen en… ja hoor, een barst in je scherm. Naast de batterijduur van smartphones, is dit waarschijnlijk ergernis nummer twee. Maar houd je vast, vrij binnenkort kunnen schermen zichzelf weer ‘helen’. Schermen worden dan gemaakt van het materiaal polymeer: dit kan zichzelf tot wel 50 keer oprekken, waardoor zelfs een scherm dat compleet gebarsten is, in 24 uur weer heel zou moeten zijn. Het materiaal komt weer samen, net zoals je huid zichzelf heelt als je een wondje hebt. En je ziet er vervolgens niks meer van!

Reality check: Klinkt dit als een droom? Researchers werken nu aan de optimalisatie van het materiaal. Zo werkt het materiaal op dit moment nog niet optimaal in vochtige gebieden. Maar zodra deze zaken zijn opgelost, kan het zomaar snel gaan. Wij kunnen niet wachten!

Naar welke toekomstvoorspelling kijk jij het meest uit?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.