Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
146,793x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Telefoon beveiligen tegen diefstal: zo maak je je smartphone Boefproof

Smartphonediefstal: helaas komt het nog steeds vaak voor. Daarom lees je in dit blog tips om je telefoon te beveiligen tegen diefstal. Zowel preventieve maatregelen als tips die je kunt toepassen als je toestel écht is gestolen. Lees hier hoe je jouw smartphone Boefproof maakt!

Je telefoon Boefproof maken, hoe doe je dat?

telefoon boefproof maken hoe doe je datJe telefoon beveiligen tegen diefstal? Boefproof heet dat. En dat kun je zelf op verschillende manieren doen. Je kunt je telefoon beveiligen tegen digitale boeven - hackers - en tegen mensen die je telefoon stelen. Met dit blog helpen we je om je telefoon tegen elke boef zo goed mogelijk te beschermen.

Je telefoon Boefproof maken voor hackers

Op het Simyo Blog staan veel blogs met tips voor het beveiligen van je telefoon. Hieronder staan een paar van de belangrijkste.

Gegevens op je mobiele telefoon beschermen

gegevens op telefoon beschermen boefproofIn ons blog over het beveiligen van je telefoon tegen dieven en hackers wijzen we je op de risico’s die een onbeveiligde telefoon met zich meebrengt. In dit artikel lees je hoe je de beveiligingsmaatregelen instelt, zodat anderen ‘m niet kunnen ontgrendelen en geen toegang tot je online accounts krijgen. Denk hierbij aan het instellen van tweestapsverificatie en hoe je belangrijke apps nóg beter beveiligt.

Telefoon updaten, waarom is dat belangrijk?

‘Moet ik mijn apps nu alweer updaten?’ Het gebeurt misschien weleens dat je een software update overslaat. Toch is het heel belangrijk om software updates zo snel mogelijk door te voeren. Zo weet je zeker dat je apps goed zijn beveiligd en dat het besturingssysteem optimaal werkt.

Encryptie, de sleutel tot je privacy

telefoon beveiligen encryptieSimyo werkte mee aan de Boefproof-campagne van de overheid. Daarom gingen we de straat op om mensen te vragen wat zij weten van encryptie. Dit lastige woord speelt een belangrijke rol in de beveiliging van jouw persoonlijke gegevens. In ons blog over encryptie leggen we uit wat het precies is, waarom het voor jou zo belangrijk is en hoe je het in de praktijk gebruikt.

Je telefoon preventief beveiligen tegen diefstal

Heb je jouw telefoon Boefproof gemaakt voor hackers? Goed bezig! Tijd voor preventieve maatregelen tegen diefstal van je telefoon. Zo heeft de dief namelijk niets aan jouw telefoon en kun je de politie helpen de dader te vinden.

Say cheese: LockWatch maakt foto na invoeren fout wachtwoord

LockWatch is een Android-app die een selfie neemt als de toegangscode van je telefoon een bepaald aantal keer fout is ingetypt. De telefoon mailt jou de selfie en gps-locatie van de telefoon door. Stuur deze naar de politie, zodat er gericht gezocht kan worden naar de dader.

Je kunt LockWatch gratis downloaden in de Google Play Store.

Maximaal aantal pogingen voor toegangscode

maximaal aantal inlogpogingenStel je smartphone zo in dat alle gegevens worden gewist als de toegangscode meerdere keren foutief wordt ingevoerd. Zo voorkom je dat iemand toegang heeft tot jouw persoonlijke informatie. Kijk je wel zelf goed uit dat je de code van je smartphone dan niet te vaak fout invoert?

Maximaal aantal ontgrendelingspogingen instellen voor de iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Touch ID en toegangscode’.
 • Voer je ontgrendelingscode in,
 • Scroll naar beneden en schuif de slider naast ‘Wis gegevens’ naar rechts.

De gegevens van je iPhone worden gewist als iemand de toegangscode tien keer op een rij verkeerd invoert.

Maximaal aantal ontgrendelingspogingen instellen voor Android-smartphones

Het verschilt per Android-smartphone of gegevens worden gewist na een bepaald aantal mislukte ontgrendelingspogingen. De manier om dit in te stellen verschilt ook per apparaat. Vaak regel je dit in het instellingenmenu van de smartphone, onder ‘Beveiliging’ of een soortgelijke pagina.

Schrijf de ins en outs van je telefoon op

ins en outs telefoon opschrijven boefproofZorg dat je in een documentje de belangrijke gegevens en eigenschappen van je smartphone noteert. Het gaat hier onder andere om het merk, type, serienummer, IMEI-code, kleur en eventuele gebruikssporen. Dit is belangrijk voor het signalement van je smartphone. De politie kan dan gericht zoeken, terwijl dat een stuk lastiger is als de politie op zoek moet gaan naar ‘een gestolen Samsung’. Fabrikanten brengen jaarlijks namelijk verschillende type telefoons uit. Hoe gedetailleerder jouw informatie, des te gerichter de politie kan zoeken.

Find My Device (Android) of Find My iPhone (iOS) instellen

Zorg dat je op je telefoon de Find My Device voor Android of Find My iPhone voor iOS instelt. Hiermee kun je, mocht je telefoon gestolen zijn, deze achteraf terugvinden, blokkeren en zelfs wissen. Let op: dit kan alleen als je telefoon dan is verbonden met internet.

Find My Device voor Android instellen

Hieronder staan de handelingen. Let op: die kunnen per type Android-telefoon verschillen.

 • Ga naar het instellingenmenu van je telefoon.
 • Ga naar ‘Beveiliging en locatie’.
 • Druk op ‘Vind mijn apparaat’.
 • Schuif de slider naast ‘Aan’ naar rechts.
 • Je kunt je telefoon nu vinden via Find My Device.

Find my iPhone voor iOS instellen

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar ‘Privacy’.
 • Druk op ‘Locatievoorzieningen’.
 • Schuif de slider naast ‘Locatievoorzieningen’ naar rechts.
 • Ga terug naar het startscherm van de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op je naam.
 • Druk op ‘Zoek mijn’ en op ‘Zoek mijn iPhone’.
 • Schuif de slider naast ‘Zoek mijn iPhone’ naar rechts.
 • Schuif de sliders naast ‘Schakel ‘Offline zoeken’ in’ en ‘Stuur laatste locatie’ ook naar rechts.
 • Je kunt je telefoon nu vinden via icloud.com.

Wat kun je doen als je telefoon gestolen is?

Als je telefoon kwijt of gestolen is, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Een paar van deze maatregelen kun je ook toepassen als je je telefoon op een openbare plaats hebt laten liggen of als je ‘m kwijt bent.

1.      Traceer en blokkeer je smartphone op afstand

find my iphone find my device op afstand telefoon blokkerenJe kunt je Android-telefoon of iPhone op afstand blokkeren als je Find My Device op Android of Find My iPhone hebt ingesteld. Hierdoor is je telefoon onbruikbaar en kan de dief niet bij je gegevens en foto’s.

Deze functie is ook handig als je telefoon kwijt is. In het vergrendelscherm kun je namelijk een berichtje plaatsen. Hierin kun je jouw contactgegevens zetten en vragen of de eerlijke vinder je telefoon wil teruggeven. Heb je de telefoon terug? Je kunt ‘m dan ook weer ontgrendelen. Ontvang je geen reactie? Voer dan de volgende stappen uit.

2.     Neem contact op met je provider

Neem contact op met je provider. Het kan namelijk ook zo zijn dat je je telefoon gewoon bent kwijtgeraakt. Heel vaak worden deze telefoons gevonden en wil de eerlijke vinder ‘m teruggeven. Ben je zelf een eerlijke vinder? Bekijk dan de simkaart die in de telefoon zit. Geef de informatie die daarop staat door aan de provider. Deze kan de eigenaar daarmee achterhalen.

4.     Wis op afstand je smartphone

telefoon op afstand wissenAls het erop lijkt dat je telefoon echt niet meer terugkomt, wis dan op afstand de gegevens van je telefoon. Zo voorkom je dat iemand bij persoonlijke informatie kan, zoals mails, bankgegevens en andere gevoelige data. Let op: dit werkt alleen als de telefoon weer verbinding maakt met het internet.

5.     Blokkeer je simkaart

blokkeer je simkaart telefoon beveiligenOok een belangrijke maatregel: je simkaart blokkeren. Zo kan de dief niet op jouw kosten mobiel bellen en internetten, ook niet met een andere telefoon. Bel hiervoor direct de klantenservice van je provider, dan regelt deze de rest. Bij Simyo heb je daarvoor de klantenservice niet nodig (al mag je het ons natuurlijk altijd vragen): je blokkeert jouw simkaart zelf via Mijn Simyo. Vraag ook meteen een vervangende simkaart aan. Dan ben je met een andere telefoon snel weer mobiel bereikbaar. Bij Simyo ontvang je je nieuwe simkaart binnen drie werkdagen, meestal zelfs de volgende dag al. Deze simkaart kost 5 euro. Heb je een nieuwe telefoon met eSIM? Dan ben je helemaal snel weer online bij Simyo.

6.     Doe aangifte bij de politie

Doe altijd aangifte als je telefoon is gestolen. Heb je een gps-locatie van je telefoon? Geef deze dan ook door aan de politie. Voor het doen van aangifte hoef je niet per se naar een politiebureau. Tegenwoordig kan je ook online aangifte doen.

Aangifte doen is belangrijk. Zeker als je smartphone verzekerd is, want je hebt dan het proces verbaal van de aangifte nodig voor je schadevergoeding. Met het doen van aangifte help je mee aan het in kaart brengen van telefoondiefstallen in Nederland. De overheid kan aan de hand hiervan actie ondernemen.

Voor de toekomst: de killswitch

Smartphonefabrikanten en overheden werken aan een zogenaamde ‘killswitch’. Met deze mogelijkheid kun je altijd, wanneer je maar wil, je smartphone op afstand onklaar maken. Deze mogelijkheid gaat dus wat verder dan het op afstand blokkeren van je telefoon. Een dief heeft dankzij de killswitch niets meer aan je smartphone: de telefoon zal het dan nooit meer doen en kan dan dus ook niet worden gereset en doorverkocht. Overheden en fabrikanten testen de killswitch momenteel, maar het is nog onbekend wanneer deze mogelijkheid op grote schaal geïntroduceerd wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

voorkomen beter dan genezen telefoon beveiligenHet klinkt zo simpel, maar je smartphone thuis laten kan ook. Als je van tevoren weet dat je in een drukke menigte terechtkomt, kun je een goedkope of oude telefoon of een goedkope Nokia of Samsung meenemen. Dergelijke telefoons kun je tegenwoordig al voor 50 euro of minder in huis halen. Als die wordt gestolen, kan het weinig kwaad.

Mocht je toch met je dure smartphone in een menigte belanden, pas dan op. Opzichtig gaan filmen en fotograferen met het toestel trekt al snel de aandacht van dieven. Beter is het dan om te fotograferen met een compactcamera, terwijl de telefoon stevig achter een rits zit of in een diepe broekzak. Kortom: berg het toestel goed op, dan kunnen dieven er moeilijk bij. Bijvoorbeeld in een apart tasje om je nek, dat onder je trui of T-shirt wordt gedragen.

Op welke manier bescherm jij je telefoon tegen diefstal?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.