Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

studentenleven handige apps
Terug naar overzicht
385x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Geef je studentenleven een bliksemstart met deze apps en bespaartips

De zomervakantie zit er bijna op. Tijd voor de volgende fase in je leven: op kamers gaan en beginnen aan het studentenleven! Eindelijk mag je het helemaal op joúw manier doen. Niet alleen studeren, maar ook op jezelf wonen. Tijd voor een aantal tips voor een soepele kick-start van je studiejaar en om geld te besparen.

De start van je studentenleven: een spannende, maar vooral leuke stap, toch? Inmiddels is het diploma van je middelbare school alweer lang en breed in de pocket. En loopt de lange vakantie na de examenperiode nu toch écht op zijn einde. De volgende fase gaat beginnen: voor het eerst de collegebanken in!

Handige apps voor het studentenleven

Zelf bepalen wanneer je studeert, misschien ook voor het eerst op jezelf wonen en in je vrije tijd precies doen waar jij zin in hebt: ja, het studentenleven is écht wel anders dan wat je gewend bent. Met deze apps ben je snel up to speed!

Fotokookboek: in no-time een echte keukenprins(es)

studentenleven handige apps fotokookboekGa je tijdens je studie op kamers? Dat betekent ook zelf koken. Nog geen keukenprins(es)? Gelukkig zijn er allerlei apps waarmee jij je moeders of vaders kookkunsten doet vergeten. Een daarvan is de Fotokookboek-app, een kook-app waarmee je aan de hand van plaatjes ziet hoe je de maaltijd bereidt. Wel zo makkelijk!

Fotokookboek is gratis te downloaden voor iOS. Voor Android is Kitchen Stories een goed gratis alternatief.

Budgetbeheerder: altijd je huishoudboekje bij de hand

studentenleven handige apps budgetbeheerderWanneer je op jezelf woont, moet je ook zelf de rekeningen betalen. De huur, gas, water, licht: dat is nog maar het begin. De boodschappen komen er ook bij, net als je Sim Only abonnement en bijvoorbeeld je internetabonnement. Verschillende kosten voor verschillende dingen. Hoe je dan het overzicht bewaart? Met Budgetbeheerder. In deze app houd je precies je vaste lasten en andere uitgaven bij. Fijn om die in een overzicht te hebben, zodat je precies ziet hoeveel kosten je deze maand nog maakt. Ook kun je zo makkelijk geld besparen of zien of je dat stapavondje of etentje kunt veroorloven.

Budgetbeheerder is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Slack: overzicht in groepsprojecten

studentenleven handige apps slackWerk jij voor je opleiding vaak in projecten met meerdere klasgenoten? Slack is een handige app die jullie helpt overzicht te houden. Slack is een chat-app waarin je ook bestanden kunt delen. Je kunt verschillende kanalen aanmaken, bijvoorbeeld voor elk onderdeel van de opdracht. Zo staan alle chats én bestanden hierover op één plek. Inderdaad, ook bestanden: want aan Slack kun je allerlei apps koppelen. Ook programma’s om bestanden te delen. Ideaal om het overzicht bij een grote opdracht te bewaren!

Slack is gratis te downloaden voor Android en iOS en biedt tot 85% korting op zijn abonnementen voor studenten aan.

HuisWerk: altijd overzicht op wat je nog moet doen

studentenleven handige apps huiswerk appBij het studentenleven hoort ook studeren en je huiswerk maken. En waar je op de middelbare school nog weleens wegkwam met het niet maken van je huiswerk, hebben ze daar op je opleiding geen boodschap aan. Huiswerk niet af? Dan is dat jouw probleem en word je daar écht op afgerekend. Belangrijk dus: je huiswerk maken. Hoe je het overzicht bewaart van wat je moet doen? Met de HuisWerk-app. Oké, hij ziet er misschien wat kinderlijk uit, maar duidelijk is de app wél. Handig om precies te weten wat je moet doen.

HuisWerk is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Skotty: privacyvriendelijk grote bestanden delen

studentenleven handige apps skottyIn groepsprojecten ontkom je er niet aan: het uitwisselen van documenten. Een privacyvriendelijke manier om dit te doen is Skotty. Dit is een Nederlandse start-up dat zich onderscheidt met end-to-end-versleuteling. Dit betekent dat alleen de verstuurder en ontvanger de inhoud van de bestanden zien. Met een gratis account heb je 1 GB opslag tot je beschikking. Ook heb je standaard tweestapsverificatie. Veilig dus!

Skotty heeft geen app, wel een website.

Andere abonnementen slim gebruiken in het studentenleven

studentenleven handige apps abonnementen slim geld besparenSpotify en Netflix: het zijn stuk voor stuk abonnementen die je op kamers waarschijnlijk niet wilt missen. Ook hierop kun je geld besparen. Bijvoorbeeld door de kosten te delen met je huisgenoten voor een familieabonnement op een van deze streamingdiensten. In ons blog over goedkope abonnementen lees je precies hoe je dit doet!

Zo kun je voor een paar euro onbeperkt streamend beginnen aan je studentenleven. Niet vergeten je studieopdrachten en het leren voor je tentamens eerst te doen, hè! ;-)

Besparen op je telefoonabonnement in het studentenleven

studentenleven handige apps telefoonabonnement sim only geld besparenZoek je een ideaal Sim Only abonnement voor studenten? Dan ben je bij Simyo aan het juiste adres. Geld besparen op je telefoonabonnement met altijd bundels die bij je passen waarvan je ook precies het verbruik ziet. Dát is het grote voordeel van de Mijn Simyo app. Via de app zie je precies hoeveel minuten en MB’s je nog hebt. Past een andere bundel beter bij jouw verbruik? Dan kun je gratis je bundels aanpassen. Oók als deze bundel kleiner is dan die je daarvoor had. Zo heb je altijd een abonnement dat bij je past.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.