.

studentenleven handige apps
Terug naar overzicht
32,909x gelezen

De zomervakantie zit er bijna op. Tijd voor de volgende fase in je leven: op kamers gaan en beginnen aan het studentenleven! Eindelijk mag je het helemaal op joúw manier doen. Niet alleen studeren, maar ook op jezelf wonen. Tijd voor een aantal tips voor een soepele kick-start van je studiejaar en om geld te besparen.

De start van je studentenleven: een spannende, maar vooral leuke stap, toch? Inmiddels is het diploma van je middelbare school alweer lang en breed in de pocket. En loopt de lange vakantie na de examenperiode nu toch écht op zijn einde. De volgende fase gaat beginnen: voor het eerst de collegebanken in!

Handige apps voor het studentenleven

Zelf bepalen wanneer je studeert, misschien ook voor het eerst op jezelf wonen en in je vrije tijd precies doen waar jij zin in hebt: ja, het studentenleven is écht wel anders dan wat je gewend bent. Met deze apps ben je snel up to speed!

Fotokookboek: in no-time een echte keukenprins(es)

studentenleven handige apps fotokookboekGa je tijdens je studie op kamers? Dat betekent ook zelf koken. Nog geen keukenprins(es)? Gelukkig zijn er allerlei apps waarmee jij je moeders of vaders kookkunsten doet vergeten. Een daarvan is de Fotokookboek-app, een kook-app waarmee je aan de hand van plaatjes ziet hoe je de maaltijd bereidt. Wel zo makkelijk!

Fotokookboek is gratis te downloaden voor iOS. Voor Android is Kitchen Stories een goed gratis alternatief.

Budgetbeheerder: altijd je huishoudboekje bij de hand

studentenleven handige apps budgetbeheerderWanneer je op jezelf woont, moet je ook zelf de rekeningen betalen. De huur, gas, water, licht: dat is nog maar het begin. De boodschappen komen er ook bij, net als je Sim Only abonnement en bijvoorbeeld je internetabonnement. Verschillende kosten voor verschillende dingen. Hoe je dan het overzicht bewaart? Met Budgetbeheerder. In deze app houd je precies je vaste lasten en andere uitgaven bij. Fijn om die in een overzicht te hebben, zodat je precies ziet hoeveel kosten je deze maand nog maakt. Ook kun je zo makkelijk geld besparen of zien of je dat stapavondje of etentje kunt veroorloven.

Budgetbeheerder is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Slack: overzicht in groepsprojecten

studentenleven handige apps slackWerk jij voor je opleiding vaak in projecten met meerdere klasgenoten? Slack is een handige app die jullie helpt overzicht te houden. Slack is een chat-app waarin je ook bestanden kunt delen. Je kunt verschillende kanalen aanmaken, bijvoorbeeld voor elk onderdeel van de opdracht. Zo staan alle chats én bestanden hierover op één plek. Inderdaad, ook bestanden: want aan Slack kun je allerlei apps koppelen. Ook programma’s om bestanden te delen. Ideaal om het overzicht bij een grote opdracht te bewaren!

Slack is gratis te downloaden voor Android en iOS en biedt tot 85% korting op zijn abonnementen voor studenten aan.

HuisWerk: altijd overzicht op wat je nog moet doen

studentenleven handige apps huiswerk appBij het studentenleven hoort ook studeren en je huiswerk maken. En waar je op de middelbare school nog weleens wegkwam met het niet maken van je huiswerk, hebben ze daar op je opleiding geen boodschap aan. Huiswerk niet af? Dan is dat jouw probleem en word je daar écht op afgerekend. Belangrijk dus: je huiswerk maken. Hoe je het overzicht bewaart van wat je moet doen? Met de HuisWerk-app. Oké, hij ziet er misschien wat kinderlijk uit, maar duidelijk is de app wél. Handig om precies te weten wat je moet doen.

HuisWerk is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Skotty: privacyvriendelijk grote bestanden delen

studentenleven handige apps skottyIn groepsprojecten ontkom je er niet aan: het uitwisselen van documenten. Een privacyvriendelijke manier om dit te doen is Skotty. Dit is een Nederlandse start-up dat zich onderscheidt met end-to-end-versleuteling. Dit betekent dat alleen de verstuurder en ontvanger de inhoud van de bestanden zien. Met een gratis account heb je 1 GB opslag tot je beschikking. Ook heb je standaard tweestapsverificatie. Veilig dus!

Skotty heeft geen app, wel een website.

Andere abonnementen slim gebruiken in het studentenleven

studentenleven handige apps abonnementen slim geld besparenSpotify en Netflix: het zijn stuk voor stuk abonnementen die je op kamers waarschijnlijk niet wilt missen. Ook hierop kun je geld besparen. Bijvoorbeeld door de kosten te delen met je huisgenoten voor een familieabonnement op een van deze streamingdiensten. In ons blog over goedkope abonnementen lees je precies hoe je dit doet!

Zo kun je voor een paar euro onbeperkt streamend beginnen aan je studentenleven. Niet vergeten je studieopdrachten en het leren voor je tentamens eerst te doen, hè! ;-)

Besparen op je telefoonabonnement in het studentenleven

studentenleven handige apps telefoonabonnement sim only geld besparenZoek je een ideaal Sim Only abonnement voor studenten? Dan ben je bij Simyo aan het juiste adres. Geld besparen op je telefoonabonnement met altijd bundels die bij je passen waarvan je ook precies het verbruik ziet. Dát is het grote voordeel van de Mijn Simyo app. Via de app zie je precies hoeveel minuten en MB’s je nog hebt. Past een andere bundel beter bij jouw verbruik? Dan kun je gratis je bundels aanpassen. Oók als deze bundel kleiner is dan die je daarvoor had. Zo heb je altijd een abonnement dat bij je past.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.