.

Terug naar overzicht
6,447x gelezen
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Smartphone vervangt horloge, wekker, fototoestel, boekenkast en nog veel meer

Bezitters van een smartphone hebben steeds vaker geen wekker, horloge of fototoestel meer. Hun slimme telefoon heeft al die taken overgenomen.

Uit onderzoek van de Engelse provider O2 blijkt dat meer dan de helft van de smartphonegebruikers (54 procent) deze gebruikt als wekker. Iets minder dan de helft (46 procent) draagt geen horloge meer, en kijkt liever op zijn smartphone hoe laat het is. 39 procent heeft zijn fototoestel in de kast gelegd en schiet voornamelijk plaatjes met zijn smartphone. Meer dan een kwart van de bezitters gebruikt liever de smartphone dan een laptop voor veel taken.

Jeugd

De Nederlandse jeugd laat zich stevig gelden op de mobiele markt. Bijna vier op de vijf kinderen tussen 8 en 18 jaar heeft een mobiele telefoon. Dat blijkt uit recent onderzoek van de stichting Mijn Kind Online.

Er is wel groot verschil in telefoonbezit naar leeftijd. Van de 8- tot 12-jarigen heeft een kwart een mobiele telefoon, vanaf 12 jaar zijn dat bijna alle kinderen. Van hen zegt 65 procent te kunnen internetten met zijn toestel, en 54 procent bezit een smartphone. Driekwart van de kinderen kan zich geen leven voorstellen zonder zijn mobieltje. 57 procent vindt dat je er zonder mobiele telefoon niet bij hoort.

Sim only

Jeugdige kinderen krijgen vaak een toestel en een prepaid-simkaart van hun ouders. Naarmate kinderen ouder worden, gaan ze vaker zelf betalen voor hun toestel en het abonnement dat daarbij hoort. Een goedkoop

Lees het volledige artikel over smartphonegebruik of bekijk direct een voordelig Simyo sim only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.