Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,889x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Dit zijn de belangrijkste smartphone trends voor 2020

Fabrikanten doen er alles aan om de eerste te zijn als het om nieuwe smartphone-snufjes gaat. Wat staat ons te wachten voor het komende jaar? We zetten de belangrijkste smartphone trends voor 2020 op een rij.

Het is weer tijd om een blik in onze glazenbol te werpen: 2020 belooft een roerig jaar te worden als het om smartphone trends gaat! Dit komt voornamelijk door de vooruitgang rondom 5G en Augmented Reality. Ben je er klaar voor? Dit zijn dé smartphone trends voor 2020. 

De opvouwbare telefoon: ‘breekt’ hij eindelijk door?

Het is zover: Samsung verkoopt inmiddels een opvouwbaar model in de Verenigde Staten, de Samsung Galaxy Fold voor $1,980 (ongeveer 1.787 euro). Merken als LG, Motorola en Huawei werken ook aan een opvouwbaar model voor het komende jaar. Allemaal wel met een prijskaartje van rond de tweeduizend euro, helaas. Ook zijn de reviews van de eerste (test)modellen niet louter positief. De toestellen zijn zwaar en log, en daarbij rijst de vraag: voegt deze techniek wel écht iets toe aan onze smartphone-ervaring? Het grote voordeel van een opvouwbare smartphone is dat je een tablet en smartphone in één hebt. Neem een (opvouwbaar) toetsenbord mee en je hebt genoeg aan één apparaat, in plaats van een smartphone, laptop en tablet. Dus, kunnen we over twee jaar niet meer zonder? De tijd zal het leren.

Smartphone trends 2020

Bron: Tom's Guide

eSIM: overstappen zonder simkaart verwisselen

Dan een fijne praktische trend: in 2020 komen er meer telefoons uit die een ‘embedded’, oftewel ingebouwde, simkaart ondersteunen: de eSIM. Wat zijn de voordelen van eSIM? Je hoeft nooit meer van simkaart te wisselen als je van provider switcht en je kunt twee simkaarten tegelijk gebruiken (dual SIM). Ook wordt het design van je telefoon strakker en is er binnenin meer ruimte voor bijvoorbeeld een grotere batterij. En als je veel reist buiten Europa schaf je nu veel makkelijker een lokale simkaart aan en betaal je dus het lokale tarief. Eigenlijk alleen maar voordelen dus! Sinds februari 2020 ondersteunt Simyo ook eSIM, op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone. Zeer binnenkort volgt ook Android, naar mate er meer toestellen met zo'n ingebouwde eSIM op de markt komen.

AR (Augmented Reality) accessoires en AR-zoekfuncties

De mogelijkheden met AR (Augmented Reality) zijn eindeloos en we gaan hier alleen maar meer van ‘zien’ de komende jaren. Steeds meer telefoons komen in 2020 dan ook standaard met een AR-bril. Een ander AR-nieuwtje komt van Google: de zoekmachine biedt nu een AR-ervaring tijdens het googelen. Zoek je bijvoorbeeld op ‘witte mensenhaai’ - we gebruiken voor het gemak even het voorbeeld van Google - dan zie je de haai voor je neus in 3D. Best gehaaid, vind je niet? 

Smartphone trends 2020

Supersnel 5G internet komt nu écht

Je hebt vast de geruchten over 5G internet al meegekregen: gigabytes die in luttele secondes je smartphone binnen vliegen en films die in één keer laden. (Als dit niet bekend klinkt, lees dan snel meer over 5G internet.) In Nederland zou dit netwerk in eerste instantie niet beschikbaar zijn tot 2026, maar de 5G-frequenties worden begin 2020 geveild. Echt snel 5G-internet op je smartphone is waarschijnlijk pas in 2022 volledig beschikbaar. Dit is later dan in veel andere landen, maar dat heeft ook voordelen. Zo kunnen deze landen de ‘kinderziektes’ er vast uithalen. 5G internet betekent niet simpelweg sneller downloaden of streamen; het is een technologische revolutie. 5G werkt via de ‘fotonica’ techniek. Dit is een techniek waarbij data met lichtdeeltjes wordt uitgewisseld. Omdat een bepaalde snelheid of capaciteit gegarandeerd is met 5G, en er geen onderbrekingen zijn tussen zender en ontvanger, zijn zelfrijdende auto’s niet langer toekomstmuziek. Ook zullen meer kritische toepassingen functioneren via het netwerk, zoals de besturing van ziekenhuisrobots.

Beacon technologie: persoonlijke marketing op locatie

Keken we vroeger allemaal naar dezelfde reclames op televisie, nu zien we persoonlijke advertenties via internet. En dit wordt alleen nog maar specifieker in 2020, want wellicht krijgen we dan ook een persoonlijk bericht als we aan het winkelen zijn. Hoe? Via Beacon-technologie. Beacons (‘baken’ in het Engels) zijn kleine kastjes die via Bluetooth smartphone of tablets detecteren. Een voorbeeld: stel je bent eigenaar van een grote supermarktketen en elke dag lopen er honderden mensen langs de winkel met jouw app op hun telefoon. Via Beacons kun je potentiele klanten dan ter plekke naar binnen ‘lokken’ door een actuele aanbieding naar hun smartphone te versturen. We gaan ervan uit dat je deze notificaties ook kunt uitzetten, als je hier niet op zit te wachten.

Geen nieuwe telefoon kopen

Ondanks dat de smartphone verreweg het meest gebruikte apparaat is anno 2019 - onderzoekers verwachten dat er in 2021 meer dan 352 miljard apps per jaar (!) gedownload gaan worden - zien trendwatchers ook dat we langer met onze smartphones doen. Dit komt voornamelijk omdat er weinig revolutionaire ontwikkelingen zijn geweest de laatste paar jaar. Zolang ons huidige toestel goed werkt, zien we geen reden om naar de winkel te rennen voor het nieuwste model. Wellicht brengt de opvouwbare smartphone hier verandering in, mócht deze doorbreken in 2020. Heb jij ook een smartphone die nog niet aan vervanging toe is? Dan sluit je natuurlijk een voordelig Sim Only abonnement af.

Welke ontwikkelingen vind jij het belangrijkst voor het komende jaar?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.