Leren: nóg leuker met deze school apps!

Favoriete apps Slimme tips

Woordjes leren met je peuter, apps om te leren lezen en andere educatieve apps: voor je dochter of zoon zijn er een heleboel leerzame school apps. Door de anderhalvemetersamenleving zitten we vaker thuis en konden kinderen lange tijd niet naar school. Na de zomervakantie weer helemaal met een frisse start het nieuwe schooljaar beginnen? Met deze educatieve apps leert je kind op een leuke en speelse manier bij.

School apps zijn er in alle soorten en maten

school apps alle soorten en matenEr zijn een heleboel educatieve apps die de ontwikkeling van je kind op verschillende manieren stimuleren. Elk kind is anders. Qua leeftijd, karakter en kwaliteiten. Daarom zijn er verschillende school apps om je kind op een leuke manier een steuntje in de rug te geven. In dit blog bespreken we de leukste en vertellen we je wat deze apps zo goed maakt. Tip: zorg dat de telefoon tijdens het leren is verbonden met wifi. Zo kosten de school apps geen data van de Sim Only internetbundel.

Het alfabet van a tot z met de Letters Leren-app

leerzame apps letters lerenAap, Noot, Mies: wie is er niet groot mee geworden? Letters leren gaat stap voor stap. De Letters Leren-app helpt je kind op weg aan de hand van leuke spelletjes. Ideaal om de aandacht vast te houden en om extra snel nieuwe letters te leren. Handig als zoon- of dochterlief het normaal lastig vindt zijn aandacht vast te houden. Door in de app op een letter te drukken, hoort je kind hoe je ‘m uitspreekt. Daarna toont de app deze losse letter telkens in een aantal woorden waarin de letter voorkomt. Fijne app voor als je kind in groep 3 zit!

Letters Leren is gratis te downloaden voor Android en voor iOS is de Letters Leren-app van Juf Jannie een aanrader.

Leren lezen app voor kinderen van groep 3

leren lezen appHeeft je kind de letters in de vingers zitten? Leuk! Tijd om te gaan lezen. Dat kan met de Leren Lezen-app van Juf Jannie. Deze app is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers uit groep 3, maar is ook prima te gebruiken als je kind jonger is en al nieuwsgierig is naar lezen. De app leert je kind om woorden en zinnen te lezen, maar ook om woorden te spellen. Het sluit aan op het lesprogramma van de basisschool en is dus een mooie aanvulling om stappen te maken op het gebied van lezen. Voor je het weet lees jij niet meer voor aan je kind, maar gebeurt het omgekeerd!

De Leren Lezen-app van Juf Jannie is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Handige school app: Goed Snel Rekenen

school app goed snel rekenenRekenen: ook dat hoort erbij! Gelukkig zijn hiervoor ook handige educatieve apps, zoals Goed Snel Rekenen. Met deze leerzame app kan je kind in stappen zijn rekenniveau opkrikken. Je zoon of dochter begint met optellen en aftrekken tot tien, daarna tot twintig en vervolgens zelfs tot honderd. Daarna zijn de tafels en deeltafels aan de beurt. Het fijne is dat je zoon of dochter met Goed Snel Rekenen op zijn eigen tempo kan oefenen, maar ook een tijdlimiet kan instellen. Fijn om sommen er in te slijpen en snel te leren rekenen.

Goed Snel Rekenen is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Educatieve app: tafels leren met het Reken Tafel Spel

Kan je kind al prima rekenen, maar lukken de tafels nog niet goed? Dan is het Reken Tafel Spel een prima school app om mee aan de slag te gaan. Het spel werkt met meerkeuzevragen, maar je kind kan ook via de microfoon het antwoord inspreken. Het Reken Tafel Spel geeft leuke beloningen bij goede antwoorden, zoals medailles, trofeeën en bloemen. Is het antwoord fout? Dan registreert de app deze, zodat je kind de vraag later nog een keer kan beantwoorden. Leuk detail: de app voegde deze mogelijkheid toe na een tip van een juf.

Reken Tafel Spel is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Creatieve boost: CosmoCamp Kleurboek-app

kleurboek appTip: kan je zoon of dochter nog niet zo netjes schrijven? Door vaak te tekenen, krijgt zijn of haar motoriek een boost. Een ouderwets velletje papier is natuurlijk nog altijd perfect om lekker op te tekenen, maar de CosmoCamp kleurboek-app is een leuke en handige toevoeging. Door veel te tekenen, verbetert je kind zijn motoriek en zal schrijven ook makkelijker gaan. Om nog maar te zwijgen over wat voor goede manier is om de creativiteit van je kind te stimuleren. Goed voor de zelfverzekerdheid! Met de app is er keuze uit veertig kleurplaten. Deze magische kleurplaten verbergen een aantal kleurrijke illustraties die je kind kan onthullen met de magische toverstaf. Ontdekken door te tekenen, het kan met deze app!

CosmoCamp Kleurboek is gratis te downloaden voor iOS. Deze app is ook prima te gebruiken op de iPad. Handig, een extra groot scherm om op te tekenen!

Discussie