Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Locatiegegevens
Terug naar overzicht
2,750x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Meer privacy? Zo scherm je je locatiegegevens af

Via de bierapp Untappd was precies te zien welke (Amerikaanse) militairen waar waren. En de douane van de VS bleek locatiegegevens van gebruikers te kopen van apps. Ben jij erg gesteld op je privacy, dan moet je goed nadenken of dat je locatiegegevens altijd wilt delen. We leggen uit wat de impact van locatiegegevens op je privacy kan zijn én hoe je ze kunt uitzetten op zowel je hele telefoon als in specifieke apps.

Locatiegegevens als zwakke plek van jouw privacy

Locatiegegevens zijn plaatsbepalingen van jouw telefoon op basis van signalen van gps, wifipunten, zendmasten en beacons (oftewel kleine apparaatjes die draadloze signalen uitsturen naar je telefoon). Dit soort informatie kan heel erg handig zijn omdat apps er een dienst op maat mee kunnen aanbieden of er zelfs helemaal van afhankelijk zijn.

Een paar voorbeelden:

 • Buienradar voorspelt op basis van jouw locatie of dat je binnenkort regen kunt verwachten.
 • Uber kijkt naar jouw locatie om de dichtstbijzijnde taxichauffeur te kunnen sturen.
 • De NS Reisplanner bepaalt bij welk station jij het dichtstbij bent.
 • Google Maps laat je navigeren aan de hand van je actuele locatie.

Het grote probleem is echter – zo zullen we later uitleggen – dat je privacy in het gedrang kan komen.

Locatiegegevens uitzetten op je telefoon

Wil jij je privacy beschermen? Dan kun je je locatiegegevens afschermen. Wanneer je locatiegegevens uitzet op je telefoon, hebben apps helemaal geen toegang meer tot jouw locatie. Groot nadeel is dan natuurlijk dat je geen gebruik meer kunt maken van locatieafhankelijke diensten binnen apps en je webbrowser.

Hoe kun je locatiegegevens uitzetten op je telefoon?

Android (gebaseerd op Samsung):

 • Schuif het menu naar beneden vanuit de bovenkant van het scherm en druk op de pinpoint met ‘Locatie’ eronder
 • Of: ga naar Instellingen > Locatie en zet bovenaan het schuifje voor locatie uit.

locatiegegevens

Tip: de pinpoint in het uitschuifmenu bovenaan kun je verwijderen en eventueel later weer toevoegen.

iPhone:

 • Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en vink daar Locatievoorzieningen uit.

Locatiegegevens per app uitzetten

Voor iedere app kun je beslissen of je locatiegegevens aan of uit wilt zetten. Bedenk vooraf goed: áls je locatie delen uitzet, kunnen bepaalde functionaliteiten niet meer werken. Live navigeren in Google Maps kan natuurlijk niet als jij je locatie niet deelt.

Hoe zet je locatiegegevens per app uit?

Android (gebaseerd op Samsung):

 • Ga naar Instellingen > Locatie > Appmachtigingen
 • Je krijgt dan een lijst met alle apps die je locatie gebruiken. Per app kun je hier de locatierechten bepalen.

locatiegegevens

iPhone:

 • Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen
 • Bij de app in kwestie kies je voor Nooit, Vraag volgende keer, Bij gebruik van app of Altijd.

Tip: na het downloaden van een app kun je meteen bepalen of dat een app je locatiedata mag gebruiken. Daarvoor moet een app namelijk altijd een machtiging vragen. Lees er meer over in ons artikel over machtigingen.

Locatiegegevens foto’s en video’s uitzetten

Locatiegegevens van foto’s en video’s kunnen absoluut handig zijn. Bij foto’s en video’s kun je dan namelijk altijd zien waar je was. En in Google Foto’s kun je bijvoorbeeld makkelijk zoeken op een locatie, waarna je alle foto’s te zien krijgt die daar zijn gemaakt. Schaduwkant is dat de locatietag ook wordt meegenomen als je de foto’s ergens publiceert, zoals op social media.

Het uitzetten van locatiegegevens van foto’s en video’s werkt als volgt.

Android (gebaseerd op Samsung):

 • Ga naar de camera-app > Instellingen > zet Locatietags uit

iPhone:

 • Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Camera en druk op Nooit

Apps die locatiegegevens gebruiken vs. privacy

Niet alle apps gaan even netjes om met locatiegegevens. Veel apps gebruiken locatiegegevens bijvoorbeeld niet alleen om hun eigen dienst te kunnen aanbieden, maar ze verkopen de data ook door aan advertentiebedrijven. Een paar voorbeelden van apps die twijfelachtig omgaan of omgingen met de privacy van gebruikers:

Amerika

De Amerikaanse douane bleek locatiegegevens van gewone apps te kopen. Met die gegevens kon de douane apparaten zelfs buiten de grenzen van de VS volgen.

Heb je je locatiegegevens aan staan? Dan kan je locatie bij bepaalde apps ook op straat komen te liggen. Onderzoekscollectief Bellingcat onthulde dat je, aan de hand van check-ins, via de bierapp Untappd precies kunt achterhalen welke bierliefhebbende Amerikaanse militairen waar zijn geweest. Denk aan trainingscentra van de CIA of Guantanamo Bay. Door deze data te linken aan social media-profielen, was het makkelijk om te achterhalen waar die militairen wonen en wie hun familie, vrienden en collega’s zijn.

Nederland

Ook in Nederland worden gekochte locatiegegevens ingezet. Clear Channel gaat voor zijn reclameborden bijvoorbeeld locatiedata van derden gebruiken om te kijken waar mensen uit bepaalde leeftijdsgroepen zich vaak bevinden. Zo wil het bedrijf gericht reclames kunnen tonen aan doelgroepen.

Apps waarvoor je moet oppassen

We schreven het al eerder: zaklamp apps zijn berucht om het doorverkopen van gegevens. Veel apps staan alleen maar in de stores om gegevens te verzamelen en verhandelen. Uit onderzoek in 2019 van virusscanner Avast bleek dat zaklamp apps gemiddeld om maar liefst 25 machtigingen vroegen. Wat moet een zaklamp app met je locatie? Niks natuurlijk.

Op uitzonderingen als Pokémon GO na kun je je ook bij games overigens afvragen waar ze je locatie voor nodig hebben.

locatiegegevens

Screenshot Bellingcat Untappd

Android en iPhone worden strenger

Goed nieuws: zowel Android als iOS zijn strikter geworden op het gebruiken en verzamelen van locatiegegevens door apps.

Android controleert strenger sinds Android 11, dat is uitgebracht in september 2020. Bij apps die je locatie op de achtergrond kunnen volgen kijkt Google kritisch of dat de app in kwestie de machtiging echt nodig heeft. Apps moeten rechtvaardigen waarom ze locatiegegevens willen gebruiken en het gebruik aan banden leggen als ze de data niet nodig hebben. Doen ze dit niet? Dan kunnen ze uit de Play Store worden verwijderd.

Ook iPhones besturingssysteem iOS is kritischer geworden ten aanzien van locatiegegevens. Vanaf iOS 13, dat is uitgekomen in 2019, kun je per keer aangeven of dat je toestemming wilt verlenen aan een app om je locatiegegevens te gebruiken. iOS kan je ook reminders sturen dat apps je locatie volgen op de achtergrond. Gek genoeg (of juist niet?) krijg je deze reminders niet bij eigen apps van Apple, zoals Find My iPhone.

Wat doe jij om te voorkomen dat je locatiegegevens ergens ongewild verzeild raken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.