.

Samsungs met dual sim? Dit zijn ze
Terug naar overzicht
660x gelezen
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Samsungs met dual sim? Dit zijn ze

Wil je geen twee telefoons meer meesjouwen, en wil je je werk- en privé telefoon in één? Of wil je gewoon lekker goedkoop internetten in het buitenland? Jouw Samsung-gebeden zijn verhoord. Want op het gros van de Samsungs zit dual sim, maar niet op allemaal. Welke modellen dat precies zijn, lees je in dit blog.

Slimme sim

Wil jij je smartphone gebruik nóg slimmer en praktischer maken? Dual sim kan je daar zeker bij helpen. Want wanneer jouw Samsung telefoon dual sim ondersteunt, betekent dit dat er twee poorten voor je opengaan: ‘geen twee telefoons meer meeslepen’, en ‘goedkoop internetten buiten de EU’. Want met dual sim kun je twee telefoons in één gaan gebruiken. Zo kun je je zakelijke abonnement en je privé abonnement op één telefoon gebruiken. Maar je kunt ook tijdelijk een lokaal data-abonnement afsluiten, bijvoorbeeld buiten Europa, waar je Nederlandse bundels niet geldig zijn. Dit betekent dat jij niet om de haverklap met hoge nood richting een Wifi-hotspot hoeft. Dat is dual sim in een notendop.

De Samsungs met dual sim

Ben jij een Samsung-bezitter en heb je één van de nieuwste modellen? Dan kun je er zeker van zijn dat jij gebruik kunt maken van dual sim. Sinds 2019 heeft Samsung namelijk besloten om alle nieuwe modellen te voorzien van dual sim. Wil jij controleren of je dit hebt? Dan kun je het simkaartpoortje openen, en zien of je simkaart-schuifje (ook wel ‘tray’) ruimte heeft voor twee simkaarten. We hebben voor het gemak de Samsung-series met dual sim voor je op een rijtje gezet.

De Samsung Android series op een rij:

Galaxy Z
Galaxy S
Galaxy M
Galaxy A
Galaxy J
Galaxy Note
Galaxy Lite

Hoe zit dat: Samsungs met eSIM?

Bij de allernieuwste, high-end modellen van Samsung kun je nog steeds gebruik maken van dual sim, maar wel door middel van eSIM. Want bij sommige nieuwe modellen van Samsung is er slechts ruimte voor één fysieke simkaart. Om gebruik te kunnen maken van dual sim, kun je dus met eSIM gaan dual simmen. Om direct te zien of jouw Samsung eSIM heeft, gebruik je onze eSIM-checker.

Dual sim gebruiken?

Met een Sim Only abonnement van Simyo kun je je bundels elke maand zelf aanpassen. Heb je door het gebruik van twee simkaarten ineens minder internet op de ene simkaart of meer belminuten op de andere simkaart nodig? Doe je ding! Je kunt dit heel makkelijk aanpassen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Hoe? Dat zie je hieronder.

Stap 1:

Ga naar het kopje ‘Overzicht’.

Stap 2:

Klik op ‘Bundels aanpassen’.

Stap 3: 

Selecteer de bundels die je wilt gebruiken. Lekker flexibel!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.