Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

samenwonen checklist simyo
Terug naar overzicht
368x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme gadgets | Slimme tips |

Samenwonen checklist: met deze apps zijn jullie er klaar voor

Gefeliciteerd! Jullie gaan samenwonen. Toch wel een mijlpaal om trots op te zijn, toch? Om te gaan samenwonen zijn er een paar dingen die je moet regelen. Gelukkig zijn er een hoop apps die je helpen met het afvinken van je samenwonen checklist. Wij zetten ze voor je op rij.

Samenwonen checklist: wat komt er allemaal bij kijken?

samenwonen checklistGaan jullie samenwonen? Dan valt er genoeg te regelen. Denk aan het openen van een gezamenlijke rekening, het maken van afspraken over het verdelen van de kosten en het eventueel afsluiten van een samenlevingscontract. Ook geef je aan instanties als de gemeente en Belastingdienst door dat jullie samenwonen. Extra kosten voorkomen? Kijk dan of jullie niet dubbel betalen voor de verzekering en maak een huishoudboekje om inzicht te krijgen in inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. En vergeet ook niet gas, water, licht en abonnementen te regelen. Je wil immers niet in het donker zitten zonder internet en tv, toch?

Simpel samenwonen met handige apps

Het lijkt misschien een heel karwei, het afvinken van je samenwonen checklist. Gelukkig zijn er een paar apps die je hierbij helpen en waarmee jullie een weg vinden in het samenwonen en alles dat daarbij komt kijken.

WieBetaaltWat: uitgaven eerlijk verdeeld

samenwonen checklist wie betaalt watAls je gaat samenwonen, kun je een gezamenlijke rekening openen. Vinden jullie dat nog te vroeg? Geen probleem. Met de WieBetaaltWat-app houden jullie makkelijk bij wie welke kosten maakt. Zo weet je precies of jij of vriend(in)lief aan de beurt is om de weekboodschappen te betalen!

WieBetaaltWat is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bring!: gemeenschappelijk boodschappenlijstje

samenwonen checklist boodschappenlijstje bringBoodschappen doen, ook dát hoort bij samenwonen. Die doe je nu ook voor je partner en dat is soms best wennen. Welke chips heeft ‘ie ook alweer? En welke koekjes vindt ze het lekkerst? Met Bring! maak je een gemeenschappelijk boodschappenlijstje. Hierop zetten jullie allebei alle boodschappen en zo haal je precies de spullen in huis die je partner wilt. Handig geregeld. Andere handige boodschappen apps zijn er ook. Wat zijn jouw favorieten?

Bring! is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Google Keep: tips, lijstjes en to-do’s met elkaar delen

samenwonen checklist google tips to do check lijstOm jullie weg te vinden in het samenwonen, is het slim om duidelijke afspraken te maken over wie wat wanneer doet. Zoals het stofzuigen, het lappen van de ramen en boenen van de wc. Met Google Keep maak je makkelijk lijstjes aan die je met anderen kan delen. Handig om samen een takenlijst te maken. Dan hoef je niet aan de ander te vragen wat je ook alweer moet doen. Nee, je werpt gewoon een blik op de app en kunt daarna aan de slag. Zo is de was mooi alvast opgevouwen voor de ander thuiskomt van werk en hebben jullie de avond lekker voor elkaar! Extra tip: Google Keep is ook handig om bijvoorbeeld filmtips bij te houden. Handig als er niets op tv is.

Google Keep is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Apple Woning: je slimme woning op afstand bedienen

samenwonen checklist woning op afstand bedienenJe huis wordt steeds slimmer, want steeds meer apparaten zijn thuis via wifi met het internet verbonden. Denk aan de slimme verlichting, thermostaat en deurbel. Heb je een iPhone? Dan kun je deze apparaten via Apple Woning op afstand besturen. Heb je geen iPhone? Dan is er van de fabrikant vaak een app om deze apparaten op afstand te bedienen. Handig als je niet zeker weet of de kachel uitstaat als jullie aan het werk zijn. Zo bespaar je energie. Voordeel: deze apps verbruiken vaak heel weinig MB’s van je Sim Only internetbundel. Stream je beeld van de slimme deurbel? Dan kost het wel meer data. Je kunt zo’n app het beste alleen via wifi gebruiken, tenzij je een grote internetbundel hebt.

Apple Woning is gratis te downloaden voor iOS.

Agenda delen met je Google- en Apple-account

samenwonen checklist agenda delenSamenwonen betekent niet dat je altijd samen bent. De een werkt misschien onregelmatig en de ander is vaak ‘s avonds aan het sporten. We geven je het te doen: hou dat maar eens van elkaar bij. Zeker als er tussendoor ook afspraken met vrienden staan ingepland. Je kunt dit in de agenda thuis opschrijven, maar wat als je niet thuis bent? Dan biedt een digitale, gemeenschappelijke agenda uitkomst. Hiermee koppel je elkaars e-mailadres in een agenda-app aan elkaar en zie je van elkaar wanneer je wat hebt afgesproken. Dit is een van de slimme instellingen van de Outlook-app.

Samenwonen: wat nog meer regelen?

samenwonen checklist regelenMet de handige apps hierboven kun je veel taken van je samenwonen checklist strepen. Maar er is nog meer dat je kunt doen. Bijvoorbeeld om het thuis gezellig te maken. Dit regel je met bijvoorbeeld Spotify Family, waarmee je allebei muziek kunt streamen. Ook op de speakers thuis. Of met Netflix of Nederlandse streamingdiensten. Neem je vast internet van KPN en heb je een Sim Only abonnement van Simyo? Goed nieuws, dan kun je Simyo Compleet activeren. Daarmee verdubbelen we gratis de inhoud van je bundels. Mooie bijkomstigheid!

Veel geluk met samenwonen!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.