.

samenwonen checklist simyo
Terug naar overzicht
20,573x gelezen

Gefeliciteerd! Jullie gaan samenwonen. Toch wel een mijlpaal om trots op te zijn, toch? Om te gaan samenwonen zijn er een paar dingen die je moet regelen. Gelukkig zijn er een hoop apps die je helpen met het afvinken van je samenwonen checklist. Wij zetten ze voor je op rij.

Samenwonen checklist: wat komt er allemaal bij kijken?

samenwonen checklistGaan jullie samenwonen? Dan valt er genoeg te regelen. Denk aan het openen van een gezamenlijke rekening, het maken van afspraken over het verdelen van de kosten en het eventueel afsluiten van een samenlevingscontract. Ook geef je aan instanties als de gemeente en Belastingdienst door dat jullie samenwonen. Extra kosten voorkomen? Kijk dan of jullie niet dubbel betalen voor de verzekering en maak een huishoudboekje om inzicht te krijgen in inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. En vergeet ook niet gas, water, licht en abonnementen te regelen. Je wil immers niet in het donker zitten zonder internet en tv, toch?

Simpel samenwonen met handige apps

Het lijkt misschien een heel karwei, het afvinken van je samenwonen checklist. Gelukkig zijn er een paar apps die je hierbij helpen en waarmee jullie een weg vinden in het samenwonen en alles dat daarbij komt kijken.

WieBetaaltWat: uitgaven eerlijk verdeeld

samenwonen checklist wie betaalt watAls je gaat samenwonen, kun je een gezamenlijke rekening openen. Vinden jullie dat nog te vroeg? Geen probleem. Met de WieBetaaltWat-app houden jullie makkelijk bij wie welke kosten maakt. Zo weet je precies of jij of vriend(in)lief aan de beurt is om de weekboodschappen te betalen!

WieBetaaltWat is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bring!: gemeenschappelijk boodschappenlijstje

samenwonen checklist boodschappenlijstje bringBoodschappen doen, ook dát hoort bij samenwonen. Die doe je nu ook voor je partner en dat is soms best wennen. Welke chips heeft ‘ie ook alweer? En welke koekjes vindt ze het lekkerst? Met Bring! maak je een gemeenschappelijk boodschappenlijstje. Hierop zetten jullie allebei alle boodschappen en zo haal je precies de spullen in huis die je partner wilt. Handig geregeld. Andere handige boodschappen apps zijn er ook. Wat zijn jouw favorieten?

Bring! is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Google Keep: tips, lijstjes en to-do’s met elkaar delen

samenwonen checklist google tips to do check lijstOm jullie weg te vinden in het samenwonen, is het slim om duidelijke afspraken te maken over wie wat wanneer doet. Zoals het stofzuigen, het lappen van de ramen en boenen van de wc. Met Google Keep maak je makkelijk lijstjes aan die je met anderen kan delen. Handig om samen een takenlijst te maken. Dan hoef je niet aan de ander te vragen wat je ook alweer moet doen. Nee, je werpt gewoon een blik op de app en kunt daarna aan de slag. Zo is de was mooi alvast opgevouwen voor de ander thuiskomt van werk en hebben jullie de avond lekker voor elkaar! Extra tip: Google Keep is ook handig om bijvoorbeeld filmtips bij te houden. Handig als er niets op tv is.

Google Keep is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Apple Woning: je slimme woning op afstand bedienen

samenwonen checklist woning op afstand bedienenJe huis wordt steeds slimmer, want steeds meer apparaten zijn thuis via wifi met het internet verbonden. Denk aan de slimme verlichting, thermostaat en deurbel. Heb je een iPhone? Dan kun je deze apparaten via Apple Woning op afstand besturen. Heb je geen iPhone? Dan is er van de fabrikant vaak een app om deze apparaten op afstand te bedienen. Handig als je niet zeker weet of de kachel uitstaat als jullie aan het werk zijn. Zo bespaar je energie. Voordeel: deze apps verbruiken vaak heel weinig MB’s van je Sim Only internetbundel. Stream je beeld van de slimme deurbel? Dan kost het wel meer data. Je kunt zo’n app het beste alleen via wifi gebruiken, tenzij je een grote internetbundel hebt.

Apple Woning is gratis te downloaden voor iOS.

Agenda delen met je Google- en Apple-account

samenwonen checklist agenda delenSamenwonen betekent niet dat je altijd samen bent. De een werkt misschien onregelmatig en de ander is vaak ‘s avonds aan het sporten. We geven je het te doen: hou dat maar eens van elkaar bij. Zeker als er tussendoor ook afspraken met vrienden staan ingepland. Je kunt dit in de agenda thuis opschrijven, maar wat als je niet thuis bent? Dan biedt een digitale, gemeenschappelijke agenda uitkomst. Hiermee koppel je elkaars e-mailadres in een agenda-app aan elkaar en zie je van elkaar wanneer je wat hebt afgesproken. Dit is een van de slimme instellingen van de Outlook-app.

Samenwonen: wat nog meer regelen?

samenwonen checklist regelenMet de handige apps hierboven kun je veel taken van je samenwonen checklist strepen. Maar er is nog meer dat je kunt doen. Bijvoorbeeld om het thuis gezellig te maken. Dit regel je met bijvoorbeeld Spotify Family, waarmee je allebei muziek kunt streamen. Ook op de speakers thuis. Of met Netflix of Nederlandse streamingdiensten. Neem je vast internet van KPN en heb je een Sim Only abonnement van Simyo? Goed nieuws, dan kun je Simyo Compleet activeren. Daarmee verdubbelen we gratis de inhoud van je bundels. Mooie bijkomstigheid!

Veel geluk met samenwonen!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.