.

Clubhouse en digitale borrels: oranje boven in je woonkamer
Terug naar overzicht
10,350x gelezen

Oranjebitter en geschminkte wangen: maak je op voor een nieuwe Koningsdag. Ook deze Koningsdag wordt het flink improviseren geblazen. Maar dat mag de oranjepret niet drukken. Jij hangt zelf de vlaggetjes op, want er valt genoeg te streamen en te dansen. We lepelen de leukste online festivals, digitale borrels, concerten en livestreams voor je op. Vergeet jij je oranje tenue niet?

Koninklijke livestream

Koninklijke livestream

Dit jaar geen spijkerpoepen, koekhappen en zwaaiende handjes van de koninklijke familie in een Nederlandse stad. Maar Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de drie prinsessen zullen wel richting Eindhoven gaan, waar ze de Tech Campus met een bezoekje verblijden. Hier zullen zij een twee uur durende live-uitzending bijwonen. Dan kun je toch nog een glimp opvangen van de koninklijke familie. De livestream kun je volgen via de website van NOS. En om 16.30 uur wordt er op NOS landelijk geproost op de Koning. Zet je de tompoucen vast in de koelkast?

Heupen los: online feestjes

De voordelen van Koningsdag thuis: je wc is altijd dichtbij en vrijwel nooit bezet, je hoeft niet om vier uur ‘s ochtends bibberend je vrijmarktkraampje op te bouwen en de dj-set van je onderbuurman blijft veilig opgeborgen. Maar die eindeloze gezellige feestjes en borrels missen is natuurlijk een flinke domper. Wie slim is zoekt naar oplossingen, zo is er in de wereld van de online festivals genoeg pret te bespeuren. Tijd voor een digitaal feest! Doe een kleine gooi op internet en je vindt het ene na het andere leuke online festival of feestje om te streamen.

Koningsnacht Distance Disco

Voetjes van de vloer met Koningsnacht Nederlandstalige Disco. Op 26 april vanaf 21.00 tot 22.30 uur kun je dansen op de lekkerste Nederlandstalige disco-hits met onbekenden. Ben je nog niet bekend met Distance Disco? Het digitale dansspel heeft als doel dat je tijdens elk hitje ziet wie er op je scherm op hetzelfde nummer aan het dansen is. Heb je je danspartner gevonden? Dan kan je punten scoren. Vergeet je discopak niet!

Koningsdag VR Festival

Wil jij lekker uit je plaat gaan op de lekkerste hitjes? Je kunt een virtueel Koningsdagfeestje beleven via het Koningsdag VR Festival. Met of zonder virtual reality-bril waan je je in feestelijke oranje sferen. Van een optreden van Vangrail tot bungeejumpen zonder koord. Op 27 april kun je er van 16.30 tot 22.00 uur bij zijn en je mooiste moves showen. Dit online festival is gratis, maar via een Tikkie kun je een donatie doen die naar de Voedselbank gaat.

BEAT-RIX

Normaliter is het Janskerkhof in Utrecht hét plein waar op Koningsdag een flink feestje wordt gevierd. Traditiegetrouw wordt dit georganiseerd door de studenten van de naastliggende club Woolloomooloo. Dit jaar trekt de studentenorganisatie alsnog de oranje boa uit het stof voor een fijn streamfeestje: BEAT-RIX. Eigenlijk is het programma hetzelfde: feesten, dansen en af en toe een biertje halen bij de (thuis)bar. Maar nu niet vanaf het Janskerkhof, maar vanuit je eigen woonkamer of achtertuin.

The Streamers

Namen als Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan en Rolf Sanchez zullen als afsluiter van hun Holland Tour op Koningsdag een optreden geven vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. De club zangers, voor deze speciale gelegenheid ook wel The Streamers, geven dit gratis popconcert gewoon via een livestream vanaf 20.00 uur. Bij zijn? Dan kun je een gratis ticket kopen via The Streamers-site om de livestream op Koningsdag te openen. Doen dus!

Lekker luisteren: concert livestream

Lekker luisteren: concert livestreamJe hoeft niet te dringen in de rij bij de bar, niemand gooit bier over je kleding heen en je hebt perfect zicht op de artiesten of dj’s. En, je zit altijd op de eerste rij! Op Koningsdag kun je lekker achterover leunen en de leukste online concerten bekijken. Of je kunt je favoriete radiozender opzoeken voor flink wat oranje vertier.

Luister mee: Studio Tivolivredenburg

De slimme muziektempel uit de Domstad, TivoliVredenburg, heeft een optie paraat waarbij je concerten terug kunt kijken, gewoon vanuit je luie stoel: gratis replays. Zo kun je een legio aan concerten en optredens terugkijken, van begin tot eind. Zoek je favoriete artiest en streamen maar!

Schuif aan: Clubhouse onder de knop

Clubhouse is de nieuwkomer op het gebied van social media. De app - die nu nog alleen voor iOS beschikbaar is - draait om live audio (je ziet niemand, je hoort wel mensen). Het is dus een digitaal clubhuis, vol met verschillende kamers waar openbare of besloten gesprekken worden gevoerd. Tijdens Koningsdag zullen er verschillende sessies worden georganiseerd door bekende podcastmakers en sprekers met een leuk verhaal. Zit je nog niet op de app? Meld je aan (vervolgens word je uitgenodigd, zonder uitnodiging kan je geen gebruikmaken van Clubhouse) zodat je tijdens Koningsdag optimaal kunt profiteren! Jouw Clubhouse feestje kan beginnen.

Slim streamen? Zo doe je dat

Slim streamen? Zo doe je datGrote kans dat jij met Koningsdag met een oranje tompouce op schoot gaat streamen. Het is wel handig om dan genoeg internet te hebben op jouw Sim Only internetbundel, of je kunt dit via je Wifi-netwerk doen. Heb je Simyo Compleet, dan profiteer je dubbel. Zo bespaar je GB’s én krijg je er dubbel zoveel. Wil je via je telefoon muziek luisteren zonder wifi? Download de muziek van te voren via je wifi-netwerk, dan kan je daarna eindeloos offline muziek afspelen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.