.

Terug naar overzicht
43,842x gelezen

Heb jij Netflix helemaal uitgespeeld? Weet je daardoor niet meer wat te bingewatchen? Wij verklappen in deze blog alle Netflix tips en hacks zodat je weer genoeg materiaal hebt om ertegenaan te gaan!

We kunnen ons bijna geen leven meer voorstellen zonder Netflix. Op de bank na een lange werkdag, in de bus onderweg naar huis en zelfs in bed om 00:10 terwijl je eigenlijk je ogen moet dichtknijpen. Het zit bij vele in het dagritme, maar zo raak je ook snel uitgekeken of zie je door de bomen het bos niet meer. Met deze tips vind je onder andere nieuwe titels, én vertellen wij je ook wat kan helpen bij het maken van een keuze.

Gezellig samen kijken met Netflix Party

Social distancing is inmiddels een bekende term geworden. We houden ons natuurlijk allemaal aan de coronamaatregelen. Dit betekent helaas wel dat we onze sociale contacten aan het beperken zijn en we onze vrienden dus moeten missen. Of toch niet? Met de tool Netflix Party kun je gerust samen met je vrienden naar de nieuwste aflevering van ‘La casa de papel’ of ‘You’ kijken vanuit je eigen huiskamer!

Download de Chrome-extensie in je Chrome browser, en je kunt direct een link voor een film of aflevering opvragen. Deze link deel je met je Netflix Party groep zodat iedereen kan meekijken. Door de film heen praten is virtueel ook mogelijk. Naast het scherm waar de film of serie afspeelt vind je de chatkamer waar je met je vrienden/vriendinnen in details kunt praten over het lekkerding die de hoofdrol speelt.

Benieuwd naar het aanbod van Netflix Amerika? Met een unblocker kun je het aanbod van andere landen weergeven!

Wist je dat het aanbod wat te zien is in Nederland verschilt met die van andere landen? De inhoud is afhankelijk van het IP-adres waar je op zit. Kijk je Netflix vanaf je laptop of PC via de webbrowser, dan kun je gebruik maken van een unblocker/VPN verbinding zoals Hola. Op deze manier laat je een website denken dat je inlogt vanuit een ander land. Zo krijg je toegang tot titels die je anders niet te zien krijgt.

Hier hoef je overigens geen nieuw Netflix account voor aan te maken, maar log je gewoon in met je bestaande account. Bekijk hier hoe je kunt internetten via een VPN-verbinding en krijg te zien wat er bijvoorbeeld in Amerika of Spanje te zien is aan films en series!

Verborgen geheime sub genres

Netflix heeft een lijst met categorieën die subgenres weergeeft tot in de allerdiepste details. Deze lijst gaat namelijk verder dan een genre als Horror die je al standaard kunt selecteren in het platform, door bijvoorbeeld alleen de zombie horrorfilms te weergeven. Deze lijst is eigenlijk geheim en verborgen, maar door een URL met Netflix genrecodes toe te voegen aan je browser kun je deze toch inzien. Zo kun je gerichter en specifieker zoeken naar wat je aanspreekt en hoef je niet eindeloos door te scrollen naar de perfecte film voor je mood.

De URL begint altijd als volgt: http://netflix.com/browse/genre/. Plak de code achter de URL die je verwijst naar het exacte subgenre waar je naar opzoek bent. Heb je bijvoorbeeld zin in een sportfilm die het liefst over voetbal gaat? Dan vind je deze voetbalfilms onder code 12549. De volledige link komt er dan zo uit te zien: http://netflix.com/browse/genre/12549. Is dit nou net niet jouw favoriete genre? Klik dan hier voor alle genrecodes op een rijtje!

Meer overzicht met de app Upflix

Iedere dag worden er nieuwe titels toegevoegd aan Netflix. Zo vaak dat het zelfs een beetje onoverzichtelijk wordt. Scroll niet meer eindeloos verder, maar download de app Upflix voor iOS en Android. Met deze app zie je per dag wat er nieuw is, maar ook wat er binnenkort gaat verdwijnen van Netflix! Elke titel wordt weergeven met de scores van grote beoordelaars als IMBD en Rotten Tomatoes. Zo weet je meteen of het wel de moeite waard is om op ‘play’ te klikken. Onmisbaar dus!

Toch nog inspiratieloos? Upflix heeft ook een roulettewiel in de app die je kunt spinnen om op een willekeurige film uit te komen. Zo hoef je het niet zelf te bedenken.

 

Welke film of serie kijk jij vanavond?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.