Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Project ara Simyo
Terug naar overzicht
1,112x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Naar een duurzamere wereld met de modulaire smartphone

Zelf gemakkelijk de processor of het kapotte scherm van je smartphone vervangen? Met de modulaire smartphone is dat geen probleem. In dit artikel kom je alles te weten over dit nieuwe type smartphone!

Een modulaire smartphone is een telefoon waarvan je zelf de onderdelen uitzoekt én ze ook los van elkaar kunt vervangen. Is het tijd voor een upgrade van je smartphone omdat je bijvoorbeeld betere foto’s wil maken met je camera? Je koopt dan zelf gemakkelijk een nieuw camera-onderdeel en vervangt het oude onderdeel voor het nieuwe.

Simyo prepaid sim onlyHet voordeel hiervan is dat onderdelen van een modulaire smartphone langer mee gaan dan een normale smartphone. De kans is groot dat je nu een smartphone weggooit als er een onderdeel kapot is. Dat is best zonde en ook niet echt duurzaam, want verder werkt je telefoon waarschijnlijk nog prima. Stel je voor dat je zelf gemakkelijk het onderdeel kunt kopen én vervangen. Ontwikkelaars en bedrijven zijn druk bezig om dit mogelijk te maken door de ontwikkeling van de modulaire smartphone. Dankzij de modulaire smartphone kan iedereen in de toekomst gemakkelijk zijn eigen genoeg bepalen.

Bepaal je eigen genoeg met een modulaire smartphone

Project Ara modulaire smartphoneBij een modulaire smartphone schuif je onderdelen, zoals het scherm of de camera, in een raamwerk die van alle modulaire onderdelen één geheel maakt. De smartphone wordt bij elkaar gehouden door bijvoorbeeld krachtige magneetjes. Het is de bedoeling dat er voor modulaire smartphones een standaardformaat voor onderdelen komt. Het maakt dan niet uit van welk merk je de onderdelen aanschaft. Hierdoor kun je makkelijk zelf bepalen wat het beste onderdeel is voor jouw modulaire smartphone.

Maar waarom zou je zelf onderdelen willen vervangen? Hieronder geven we een paar voorbeelden wanneer dat eventueel kan.

Scherm: tijd voor een hogere resolutie

Modulaire smartphone schermJe kunt straks niet alleen het scherm van je smartphone vervangen als die stuk is, maar ook als je hem wil verbeteren. Je kunt dan een scherm kopen met een hogere schermresolutie, of een scherm waarvan jij weet dat de helderheid hoger kan dan bij je huidige display. Je oude display kun je daarna doorverkopen of inwisselen bij de modulaire smartphone-winkel.

Camera: makkelijk meer megapixels toevoegen

Modulaire smartphone cameraSmartphones krijgen steeds betere camera’s die in steeds meer megapixel foto’s maken. Een camera uit 2013 is tegenwoordig ‘antiek’. Met een modulaire smartphone kun je de oude camera vervangen voor een betere. Je oude camera kun je bijvoorbeeld op Marktplaats verkopen: wie weet voldoet het nog wel aan de eisen van iemand anders!

Processor: voor als je telefoon traag wordt

Modulaire smartphone onderdelenAls brein van je smartphone bepaalt de processor hoe snel je smartphone apps opstart. Vaak worden smartphones na een jaar of twee intensief gebruikt te zijn wat langzamer. Als dit je stoort, kun je de processor vervangen voor een nieuwe, snellere processor. Het is de bedoeling dat je smartphone dan weer als nieuw werkt: snel en zonder te haperen!

Batterij: voor wanneer hij het wél een dag moet volhouden

Modulaire smartphone onderdelenBij het samenstellen van een modulaire smartphone kun je ook zelf de grote van de batterij bepalen. Waarom zou je een duurdere batterij met meer inhoud uitzoeken als je denkt genoeg te hebben aan een kleinere, goedkopere batterij? Dat is een voordeel van een modulaire smartphone. Net als dat je de batterij kunt vervangen voor een betere als deze niet meer voldoet aan jouw genoeg.

Wie zijn er bezig met modulaire smartphones?

Er zijn meerdere bedrijven en ontwikkelaars die bezig zijn met de ontwikkeling van de modulaire smartphone. Een Nederlandse ontwikkelaar loopt voorop op dit gebied.

Phonebloks: Nederlanders lopen voorop

PhonebloksDit is een initiatief van de Nederlander Dave Hakkens, die met zijn idee voor Phonebloks cum laude afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. De modulaire smartphone krijgt wat betreft Phonebloks een standaard raamwerk waarin je zelf onderdelen klikt. Dit is te vergelijken met hoe je LEGO-blokjes in elkaar klikt. Phonebloks werkt samen met Project Ara.

Project Ara: Google gaat voor modulaire smartphones

Project araDit is een project van Google. Deze modulaire smartphone bestaat ook uit een standaard raamwerk, maar de onderdelen worden hier bijeengehouden door magneetjes. De onderdelen kunnen drie verschillende formaten hebben. Eigenlijk had de eerste Project Ara-smartphone dit jaar al beschikbaar moeten zijn. Omdat de magneetjes de onderdelen niet goed bij elkaar houden als de smartphone valt, is de lancering ervan uitgesteld.

Fairphone 2: van Nederlandse makelij

De Fairphone 2 is deels een modulaire smartphone. De processor is niet vervangbaar, maar het scherm en de camera wel. Fairphone is een Nederlandse fabrikant die veel waarde hecht aan duurzaamheid en eerlijke handel. Zo is het een doel van de fabrikant om onderdelenleveranciers ertoe te zetten alleen grondstoffen te winnen uit gebieden waar er vrede is. Fairphone probeert ook de omstandigheden voor werknemers in smartphonefabrieken te verbeteren.

Fairphone 2

Winkels voor onderdelen van modulaire smartphones?

Stel: je hebt straks inderdaad een modulaire smartphone en na een tijdje wil je die verbeteren. Hoe kom je dan aan onderdelen? Er zijn dan twee mogelijkheden.

Kopen in de winkel

Onderdelen voor modulaire smartphones zijn straks ‘gewoon’ verkrijgbaar in de winkel. Hier win je ook advies in voor de beste mogelijkheden met jouw modulaire smartphone én kun je om hulp vragen als het je niet lukt een onderdeel in de smartphone te plaatsen.

Bestellen via internet

Nu zijn er talloze webwinkels waar je een smartphone bestelt. Straks kun je ook onderdelen voor modulaire smartphones via webwinkels bestellen. De onderdelen worden dan bij je thuis bezorgd. Lekker makkelijk.

Modulaire wereld?

Simyo lekker bezigMet een modulaire smartphone draag je bij aan een duurzame wereld én ben je lief voor je portemonnee. Dit nieuwe smartphonetype zorgt ervoor dat je niet elke twee jaar een klein fortuin hoeft te betalen voor de beste nieuwe smartphone. Ook word je niet in de verleiding gebracht om een duur abonnement met smartphone te nemen.

Zo kun je voortaan gemakkelijk je eigen genoeg bepalen door je modulaire smartphone zelf up–to-date te houden met nieuwe onderdelen. Daarom zijn dit soort type smartphones in de toekomst ideaal in combinatie met een Sim Only abonnement, waardoor je lekker lage maandelijkse telefoonkosten overhoudt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.