.

De mooiste beelden op zee
Terug naar overzicht
7,381x gelezen

We nemen je in gedachten even mee op reis: je staat op het strand in Portugal, voelt het witte zand onder je voeten en kijkt uit op surfers en snorkelaars in een diepblauwe zee. Je raakt geïnspireerd en wil zelf ook het water op, dus je boekt met je telefoon makkelijk en snel een SUP-tour via SeaBookings. Natuurlijk wil je deze toffe ervaring vastleggen om te kunnen delen met vrienden met familie. Maar hoe maak je nou mooie filmpjes en foto’s op zee? Daar hebben Femke en Bo Irik, de CEO’s van SeaBookings, de beste tips voor!

Met je telefoon kopje-onder

Laten we beginnen bij het belangrijkste: het voorkomen van waterschade. Natuurlijk zijn nog niet alle telefoons volledig waterdicht en zelfs de telefoons die dat wel zijn, zijn niet bestand tegen zeewater. Bovendien wil je je trouwe kameraad niet in de diepe zee verliezen. Daarom kan je het beste een waterdicht telefoonhoesje met een halskoord aanschaffen. Deze zijn al voor een tientje te koop en je kan je telefoon er nog gewoon mee gebruiken. Mooie foto’s zonder de zoute nasmaak van waterschade!

Vloeiende beelden op vloeiend water

Je wil natuurlijk niet dat je vrienden en familie zelf zeeziek worden als ze naar de wiebelende beelden van je filmpjes kijken. Door de golven kan het op zee lastig zijn om uit de losse pols stabiele beelden vast te leggen maar gelukkig hebben Bo en Femke daar ook een oplossing voor. Met een zogenoemde ‘Gimbal Stabilizer’ wordt je telefoon automatisch stabiel gehouden en maak je in een handomdraai adembenemende video’s. Een goede Gimbal stabilizer kan wat prijzig zijn, maar het is een waardevolle investering als je graag video’s van hoogwaardige kwaliteit schiet.

Water en wind

Als surfer zoek je de hoogste golven, als kitesurfer de perfecte windsnelheid en als kajakker geniet je van stille wateren. Het weerbericht is helaas niet helemaal toegespitst op waterratten en is daarbij niet altijd even betrouwbaar om in te schatten of je de zee op moet. Daarom gebruiken Bo en Femke altijd het programma ‘WindGuru’. WindGuru geeft per locatie uitgebreide en nauwkeurige informatie over onder andere de windsnelheid, windrichting en temperatuur. Zo weet je altijd waar jij aan toe bent en wanneer jij het beste de zee kan trotseren.

Wat is jouw favoriete watersport?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.