Koningsdag 2019: zo wordt het een feestje!

Privacy & veiligheid Slimme tips

Zaterdag is het Koningsdag! En ook dit jaar valt er weer een heleboel leuks te beleven. Kleed jij je erop met de meest oranje Koningsdag-kleding? En ga je naar een van de leuke Koningsdag-feesten? Wij geven je tips zodat jij mét je telefoon een heerlijke dag tegemoet gaat.

Koningsdag 2019

Met z’n allen vieren we in Nederland alweer voor de zesde keer Koningsdag. Dit keer is het op een zaterdag en koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag dit jaar met zijn familie in Amersfoort. Uiteraard zijn er ook dit jaar door het hele land festiviteiten en Koningsdag-activiteiten.

Handige telefoontips voor Koningsdag 2019

Je weet natuurlijk als geen ander wat voor leuke Koningsdag-activiteiten er allemaal zijn. Daar heb je ons dus niet voor nodig. Wél hebben we nog een paar telefoontips die voor Koningsdag misschien van pas komen!

Makkelijk vrienden terugvinden in de drukte

whatsapp trucjes koningsdag livelocatie delenGa je naar een festival? Of vier je deze oranje feestdag in de stad? Op Koningsdag-feesten weet je één ding zeker: het kan druk worden. Hoe vind je dan makkelijk vrienden terug als je ze na het halen van een rondje ze niet 1, 2, 3 terugvindt? Heel makkelijk: via gps op je telefoon!

Er zijn meerdere apps die je deze mogelijkheid bieden. Het makkelijkste is waarschijnlijk via WhatsApp. Deze app heeft vrijwel iedereen en de app ondersteunt deze terugvindfunctie. In de groeps-app van je Koningsdag-vrienden kun je namelijk je livelocatie delen. Je vrienden kunnen dat op hun telefoon ook doen, zodat jij ze terugvindt. Hoe dat werkt?

Zo deel je je livelocatie op een iPhone:

 • Open in WhatsApp het gespreksvenster van de groeps-app.
 • Druk op het plusje.
 • Druk op ‘Locatie’.
 • Druk op ‘Deel live locatie’.
 • Je kunt nu instellen hoe lang je jouw livelocatie wilt delen.
 • Druk daarna op het blauwe pijltje.

Zo deel je je livelocatie op een Android-telefoon:

 • Open in WhatsApp het gespreksvenster van de groeps-app.
 • Druk op het paperclipje.
 • Druk op ‘Locatie’.
 • Druk op ‘Live locatie delen’.
 • Je kunt nu instellen hoe lang je je locatie wilt delen.
 • Druk daarna op het groene pijltje.


WhatsApp heeft wel meer slimmigheidjes. Check hier welke WhatsApp trucjes er nog meer zijn!

Je telefoon beschermen met deze tips

telefoon beschermen koningsdagNatúúrlijk neem je graag je telefoon mee op Koningsdag. Niet alleen om je vrienden mee terug te kunnen vinden, maar ook om leuke foto’s mee te maken! Handig: voor vertrek je telefoon beveiligen. In 15 seconden maak je ‘m Boefproof! En je kunt ook je smartphone beschermen door er met een hoesje en screenprotector een fort van te maken. Wel zo fijn als je ‘m in de drukte per ongeluk laat vallen: dan kan ‘ie tenminste tegen een stootje!

Extra mooie foto’s maken op Koningsdag 2019

altijd goed op de foto koningsdagMet je smartphone is het makkelijker dan ooit om fijne herinneringen in beeld vast te leggen. Met Koningsdag is dat niet anders. Wil je thuiskomen met leuke groepsfoto’s en mooie serie Instagram-verhalen? Met deze 5 tips sta je altijd goed op de foto. Ook leuk: de foto’s daarna uitprinten en zelf je eigen, offline fotoalbum maken. Bij de Hema zijn fotoalbums te koop en hier kun je ook allerlei leuke accessoires en versieringen kopen om het album helemaal eigen te maken. Ideaal voor wat napret na Koningsdag!

Wordt Insta-koning met GIFjes van Simyo

Extra tip: op Instagram kun je bij het bewerken van je verhaal GIF-animaties van Simyo toevoegen. Dé oranje kers op de taart van jouw foto:

 • Maak een Instagram Story.
 • Druk bovenin beeld op het icoon voor stickers.
 • Druk op ‘GIF’.
 • Typ ‘Simyo’ in en kies een van onze GIFjes om in je verhaal te plaatsen.

Leuke Koningsdag accessoires scoren voor je telefoon

koningsdag accessoires smartphoneMet Koningsdag steek je jezelf ongetwijfeld in iets oranjes. En je telefoon dan? Daar kun je natuurlijk óók wat leuks mee doen. De makkelijkste aanpassing? Je achtergrond oranje maken. En bij een van de vele vrijmarktkraampjes kun je vást een oranje telefoonhoesje kopen. Zo is je telefoon niet alleen goed beschermd, maar óók nog eens geheel in stijl gekleed.

Fijne Koningsdag!