Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,006x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Simpele en goedkope smartphones met KaiOS: iets voor jou?

Een telefoon met KaiOS is een klassieke mobiele telefoon met smartphonefuncties. Denk aan bluetooth, gps, internet en apps als WhatsApp en Google Maps. Deze simpele smartphones zijn spotgoedkoop en simpel in het gebruik. Wat zijn precies de voordelen? En voor wie zijn ze geschikt?

Smartphone light: spotgoedkoop en supersimpel

De smartphones waarover we het hebben, worden ook wel ‘smart feature phones’ genoemd. Ze zien eruit en voelen als ‘feature phones’, oftewel klassieke mobiele telefoons met fysieke knoppen en een klein scherm. Maar dan hebben ze dus smartphonefuncties, zoals internet (3G/4G en wifi), een camera, gps, bluetooth en apps. Deze telefoons draaien niet op Android of iOS, maar op het besturingssysteem KaiOS.

De grootste voordelen? Deze smartphone lights met KaiOS zijn spotgoedkoop en veel simpeler in de bediening dan reguliere smartphones.

Wat is KaiOS?

Kai betekent in het Mandarijn ‘openen’. De makers willen de wereld van het internet openen voor iedereen. Wereldwijd hebben 4 miljard mensen namelijk nog steeds geen internettoegang. Het idee achter het besturingssysteem is simpel: het beste van smartphones naar uiterst betaalbare toestellen halen. Inmiddels draait KaiOS op ruim 100 miljoen telefoons, verspreid over meer dan 100 landen.

KaiOS is een besturingssysteem dat uitsluitend is ontworpen voor smart feature phones. Gezien het beperkte werkgeheugen van deze telefoons (vaak maar 256MB), is KaiOS lichtgewicht en eenvoudig. Het besturingssysteem is ‘webgebaseerd’: omdat je maar beperkte opslagruimte hebt, gebruik je vooral de browser.

In de KaiOS appstore vind je naast de allerbelangrijkste apps zoals WhatsApp, Google Maps, Facebook en YouTube nog zo’n 500 andere apps.

KaiOS

KaiOS: simpel maar doeltreffend

De voor- en nadelen van een telefoon met KaiOS

De belangrijkste voordelen zijn:

 • De toestellen zijn zeer goedkoop: voor enkele tientjes koop je een prima toestel. De productiekosten zijn laag omdat ze geen hightech functies zoals een touchscreen en geavanceerde camera hebben.
 • Omdat ze niet beschikken over een touchscreen en niet bomvol zitten met geavanceerde (en dus kwetsbare) apparatuur, zijn deze toestellen veel bestendiger dan smartphones.
 • Vaak hebben ze een wat langere batterijduur dan smartphones.

Nadelen zijn er ook:

 • Veel apps die je dagelijks gebruikt zijn niet beschikbaar, zoals je internetbankierenapp. Natuurlijk kun je ook het nodige doen via de browser, maar apps zijn in de regel sneller en makkelijker.
 • Foto’s maken is tegenwoordig zo ongeveer het belangrijkste van smartphones, de camera’s van deze telefoons zijn doorgaans een stuk minder goed.
 • Weinig opslagruimte: vaak maar 4GB.
 • Geen groot scherm, dus minder geschikt voor het kijken van filmpjes en foto’s.

KaiOS

CAT B35: ‘rugged phone’

Voor wie zijn smart feature telefoons handig?

Allereerst zijn deze telefoons handig voor mensen die krap bij kas zitten en een smartphone te duur vinden. Er zijn zelfs al smart feature phones vanaf 10 euro. Vanwege de lage prijs zijn ze ook populair in opkomende markten en ontwikkelingslanden. In India zijn bijvoorbeeld al honderdduizenden toestellen van het merk JioPhone verkocht.

Door de simpele gebruikersomgeving en het fysieke toetsenbord zijn deze telefoons ook geschikt voor senioren die smartphones lastig vinden. Er worden speciale smart feature telefoons voor ouderen uitgebracht, onder meer door de merken Profoon en Doro Secure. Vaak hebben deze toestellen extra functies zoals een alarmknop, extra grote drukknoppen en valdetectie.

Vooral de zogeheten ‘rugged phones’ – waarover dadelijk meer – zijn geknipt voor mensen met fysieke beroepen of die graag outdooractiviteiten ondernemen.

Heb je behoefte aan digitale detox? Maar wil je wel kunnen opzoeken hoe laat de trein komt of hoe je van A naar B reist? Dan biedt een smart feature phone uitkomst.

Tot slot zijn ze ook ideaal als eerste telefoon voor kinderen.

Types en voorbeelden

Er zijn vier types van deze smartphone lights:

 1. De ‘candy bar phones’ zien er een beetje uit als een chocoladereep. Voorbeelden zijn de TNM Smart 4G en de Altan K26.

KaiOS

Altan K26

 1. ‘Rugged phones’ zijn bijna onverwoestbaar, mede dankzij een rubberen behuizing. Sommige hebben zelfs de militaire standaard 810G en zijn kogelwerend. Daarmee zijn ze ideaal voor mensen die met hun handen werken of graag buitenactiviteiten ondernemen. Voorbeelden van rugged phones zijn de Nokia 800 Tough en CAT B35. In ons artikel over bouwtelefoons kun je lezen dat er ook onverwoestbare rugged phones bestaan die draaien op Android.

KaiOS

Nokia 800 Tough

 1. De ‘keyboard phones’ hebben een volledig QWERTY-toetsenbord en zijn dus geschikt voor mensen die veel lange berichten zoals e-mails schrijven. Deze telefoons kunnen candy bar of ‘slide’ zijn. Bij candy bar is het toetsenbord ongeveer net zo groot als het scherm, vergelijkbaar met de BlackBerry’s van weleer. Bij slide schuift het toetsenbord onder het scherm vandaan. Een voorbeeld van een keyboard phone is de JioPhone 2.

KaiOS

JioPhone 2

 1. ‘Flip phones’ kun je uitklappen, wat ze korter en smaller maakt dan andere telefoons. Mooi meegenomen: daardoor wordt tegelijkertijd het scherm beter beschermd. Voorbeelden zijn de Nokia Flip 2720 en de Alcatel GO FLIP 3.

KaiOS

Alcatel GO FLIP 3

Verschil smart feature phones en Android Go-telefoons

Sinds een paar jaar zijn smartphones met Android Go, het lichtere broertje van Android, erg populair. Dit besturingssysteem is vooral ontwikkeld met het oog op goedkopere smartphones, zeg van zo’n 100 euro. In ons artikel over Android Go lees je er alles over.

Hoewel KaiOS en Android Go beide mikken op goedkopere toestellen, zijn er een paar duidelijke verschillen:

 • KaiOS is veel simpeler dan Android Go, dus fijn voor senioren of mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
 • Met Android Go kun je alle apps uit de Play Store gebruiken.
 • KaiOS-telefoons zijn kleiner, goedkoper en de batterij gaat langer mee.
 • Android Go kun je helemaal naar eigen smaak instellen, denk aan achtergrondfoto, lettergrootte, de manier waarop apps worden weergegeven, etc.

Wat lijkt jou het handigst aan zo’n smartphone light met KaiOS?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.