Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
424x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Dit zijn de Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+

In navolging van Samsung heeft nu ook Huawei zijn toptelefoons voor 2020 gelanceerd: de Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+. Stuk voor stuk smartphones met de nieuwste foefjes, krachtigste hardware en een hele verzameling camera’s. Toch hebben ze ook een groot nadeel. Wij praten je bij over deze topmodellen.

Even kennismaken: de Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+

huawei p40 kennismakenOp 26 maart 2020 kondigde Huawei zijn toptelefoons aan. Drie stuks in totaal en dat is nieuw voor de fabrikant. Vorig jaar bracht het naast de Huawei P30 en P30 Pro namelijk een betaalbare Lite-variant uit, ideaal voor een Sim Only abonnement. Nu zijn het zowel qua prijs als specificaties drie toptoestellen. De Huawei P40 is het traditionele vlaggenschip, de exclusievere (en dus duurdere) P40 Pro en P40 Pro+ bevatten extra goede hardware en meer extra’s.

Wat maakt de nieuwe Huawei-telefoons bijzonder?

Huawei pakt met zijn nieuwe telefoons altijd groots uit. Kosten noch moeite spaart de Chinese smartphonefabrikant om zich te kunnen meten met Samsung en Apple. Met succes, want inmiddels is Huawei na deze grootmachten de mondiale nummer drie. Hoe zit dat met de P40-telefoons?

Veel cameramogelijkheden, vooral met de P40 Pro en Pro+

Huawei P40 Pro Plus

De Huawei P40 Pro+

Huawei wil voorloper zijn als het gaat om smartphonecamera’s. Daarom werkt het al jaren samen met lenzenspecialist Leica en gebruikt het naar eigen zeggen kunstmatige intelligentie in zijn camera’s. Hiermee bepaalt de camera-app per foto wat de beste instellingen zijn.

Ook met de camera’s van de Huawei P40 is weer veel mogelijk. De gewone P40 heeft drie camera’s van 50, 16 en 8 megapixel. De P40 Pro heeft er vier, van 50, 40 en 12 megapixel met daarnaast een zogenaamde Time of Flight-camera. Dit is een macrolens die gespecialiseerd is in bokeh-foto’s, waarbij de voorgrond superscherp en de achtergrond vaag is. Het paradepaardje, de P40 Pro+, heeft zelfs vijf camera’s. Deze maken foto’s in 50, 40, 8 en 8 megapixel, met daarnaast ook een Time of Flight-camera. De selfiecamera schiet op alle drie de telefoons foto’s in 32 megapixel. Deze camera zit, net als bij bijvoorbeeld de P30, in een gaatje in het scherm verwerkt. Bij de P40 Pro en P40 Pro+ is er daarnaast een infraroodcamera voor gezichtsherkenning. Op die manier kun je de telefoon veilig ontgrendelen met een gezichtsscan.

Aan mogelijkheden geen gebrek: met de P40 kun je 3x zonder kwaliteitsverlies inzoomen, de duurdere P40 Pro+ kan zelfs tot 10x optisch inzoomen. Telelenzen, ultragroothoeklenzen en gewone lenzen: de telefoons hebben het allemaal. Ook is er allerlei slimme software aan boord van de telefoons. Staat er iemand op de achtergrond op je foto? Dan kun je die makkelijk weg laten halen. Bij foto’s die je achter het raam maakt, kun je de reflectie weghalen.

Gelikt design

Huawei P40

De Huawei P40

Een toptelefoon is alleen een toptelefoon als ‘ie ook de looks heeft. Daar weet Huawei altijd wel raad mee, want de P-telefoons zijn vaak erg mooi. Ook het P40-trio ziet er strak uit. Ze zijn gemaakt van aluminium en glas en de randen lopen schuin af. Niet alleen aan de zijkanten, maar ook aan de boven- en onderkant. Randen zijn zo dun mogelijk gehouden, zodat er een groot scherm in een compacte behuizing past.

Vooral de Huawei P40 is door dit design redelijk handzaam. Dit toestel heeft een 6,1-inch scherm met FullHD+-resolutie van 2340x1080 pixels. Niet de hoogste resolutie, maar prima om in topkwaliteit een film te streamen. De gebruikte schermtechnologie is OLED, wél het beste schermtype. Hierdoor is het scherm lekker helder en zijn kleuren fel. De andere twee Huawei’s hebben een 6,58-inch OLED-scherm met FullHD+-resolutie van 2680x1200 pixels.

Zeer krachtige hardware

Huawei P40 Pro

De Huawei P40 Pro

De nieuwe Huawei’s behoren qua hardware tot de top van de markt. Ze hebben de Kirin 990-processor die 5G ondersteunt. Deze chipset heeft met 2,86 GHz zeer veel rekenkracht, zodat het P40-trio zich kan meten met andere toptelefoons. Daarnaast hebben de toestellen 8 GB werkgeheugen. Dat is veel, maar tegenwoordig geen uitzondering meer. Zo zijn er ook toestellen met 12 of zelfs 16 GB werkgeheugen. Omdat Huawei normaal altijd zo uitpakt, is het toch een kleine verrassing dat de telefoons ‘slechts’ 8 GB werkgeheugen hebben. Al zal je met deze hoeveelheid supersnel kunnen schakelen tussen apps. De batterijen van de telefoons zijn gemiddeld qua grootte: 3800 mAh voor de P40, 4200 mAh voor de andere twee. Daarmee kunnen de telefoons prima een dag op een lading mee.

Verschillen tussen de Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+

De telefoons lijken veel op elkaar, maar verschillen zijn er ook. In het onderstaande overzicht staan alle belangrijke specificaties van de P40-telefoons naast elkaar.

Huawei P40 Huawei P40 Pro Huawei P40 Pro+
Gewicht 175 gram 209 gram 226 gram
Dikte 8,5 millimeter 9 millimeter 9 millimeter
Scherm 6,1 inch OLED 6,58 inch OLED 90 Hz 6,58 inch OLED 90 Hz
Schermresolutie FullHD+: 2340x1080 pixels FullHD+: 2640x1200 pixels FullHD+: 2640x1200 pixels
Processor Kirin 990 5G: octacore 2,86 GHz Kirin 990 5G: octacore 2,86 GHz Kirin 990 5G: octacore 2,86 GHz
Werkgeheugen 8 GB 8 GB 8 GB
Opslaggeheugen 128 GB (uitbreidbaar) 256 GB (uitbreidbaar) 512 GB (uitbreidbaar)
Besturingssysteem Android 10 Android 10 Android 10
Camera 50 + 16 + 8 megapixel 50 + 40 + 12 megapixel + ToF-camera 50 + 40 + 8 + 8 megapixel + ToF-camera
Selfiecamera 32 megapixel 32 megapixel 32 megapixel
Batterij 3800 mAh 4200 mAh 4200 mAh
Extra’s Onzichtbare vingerafdruksensor, spatwaterdicht (IP53) Infrarood gezichtsherkenning, onzichtbare vingerafdruksensor, waterdicht (IP68) Infrarood gezichtsherkenning, onzichtbare vingerafdruksensor, waterdicht (IP68)

Nadeel: geen diensten en apps van Google

huawei p40 geen google play storeIn veel opzichten kunnen de P40, P40 Pro en P40 Pro+ zich meten met telefoons van grote concurrent Samsung. Toch is er een groot nadeel. Vanwege beperkingen door de Amerikaanse overheid, hebben de telefoons geen apps en diensten van Google. Dat betekent: geen slimme Google-software en geen Google Play Store om je apps in te downloaden.

Vooral dat laatste is nogal wat. Huawei probeert dat te ondervangen met de eigen App Gallery waarin je apps kunt downloaden. Het aanbod hiervan is echter (nu nog) beperkt. Deze app store heeft bijvoorbeeld geen WhatsApp, Facebook, Instagram en Netflix in zijn aanbod. Via een omweg kun je deze apps met Phone Clone trouwens wél op je telefoon krijgen. Het is dan maar de vraag hoe het zit met het updaten van de apps en hoe goed ze daarmee beveiligd zijn.

Prijs Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+

huawei p40 prijsDe nieuwe toptelefoons van Huawei hebben een prijskaartje dat daarbij past. De P40 krijgt een adviesprijs van 799 euro, de P40 Pro kost 999 euro en de P40 Pro+ zelfs 1399 euro. Flinke bedragen voor telefoons met een (nu nog) beperkt app-aanbod. Sowieso flinke bedragen om in één keer te betalen als je een nieuwe telefoon bij je Sim Only abonnement zoekt.

Releasedatum Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+ in Nederland

De Huawei P40 en P40 Pro zijn als eerste in Nederland verkrijgbaar. Vanaf 7 april worden ze hier geleverd. Op de Huawei P40 Pro+ is het iets langer wachten. Het pronkstuk zal vanaf juni in ons land beschikbaar zijn.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.