.

Simyo Sim Only
Terug naar overzicht
17,762x gelezen

Je overweegt een Sim Only abonnement te nemen, maar weet niet goed hoe zo’n abonnement werkt. In dit artikel leggen we uit hoe Sim Only werkt en welke bundels je kunt kiezen.

Wat is Sim Only en hoe werkt het?

simyo hoe zit datSim Only is een abonnementsvorm waarbij je maandelijks betaalt voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Je kunt voor een Sim Only abonnement de telefoon gebruiken die je al hebt of zelf wil kopen. Sim Only werkt met elke simlockvrije telefoon. Dit is een telefoon die een simkaart van elke provider accepteert.

Sim Only kan een slimme keuze zijn. Vaak zijn de maandkosten namelijk lager dan bij een abonnement waarbij je tegelijkertijd de smartphone afbetaalt. Hieronder staan twee eigenschappen van Sim Only die een abonnement met smartphone vaak niet heeft.

Elke maand je bundel aanpassen

Simyo smartphoneBij sommige Sim Only providers kun je elke maand het formaat van je bel- en internetbundels gratis verhogen en verlagen. Dit is vaak niet mogelijk bij een abonnement met telefoon, omdat je de telefoon tijdens de abonnementsperiode afbetaalt. Je spreekt dit vooraf met je provider af in een contract. Hierin spreek je ook af hoeveel belminuten en MB’s je elke maand kunt gebruiken. Dit kun je daarna meestal niet aanpassen. Met Sim Only abonnementen kan dit vaak wél. Bij Simyo kun je maandelijks gratis je bundels aanpassen, naar boven en beneden.

Nergens aan vast: maandelijks opzegbaar

Er zijn Sim Only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Het verschilt per provider of het opzeggen extra kosten met zich meebrengt. Simyo biedt een Sim Only abonnement aan dat maandelijks gratis opzegbaar is. Een abonnement met telefoon kun je niet elke maand opzeggen. Je betaalt de telefoon tijdens de abonnementsperiode af. Pas als je de telefoon helemaal hebt afbetaald, kun je het abonnement opzeggen.

Welke bundels moet ik kiezen?

Simyo tipsHet is aan te raden om je eigen belgedrag goed te onderzoeken en op basis daarvan bijpassende bundels te kiezen. Simyo heeft verschillende formaten bel- en internetbundels. Om je te helpen bundels te kiezen, hebben we op basis van CBS-cijfers de gebruikers in twee doelgroepen verdeeld: jongeren (tot en met 25 jaar) en volwassenen (26+).

Het abonnement voor jongeren

Over het algemeen bellen jongeren weinig en internetten ze veel. Een belbundel van 100 of 200 minuten is in de meeste gevallen genoeg. Een internetbundel van minimaal 2000 MB is aan te raden. De meeste jongeren hechten waarde aan snel internet. Gelukkig hebben Sim Only internetbundels van Simyo altijd gratis 4G. Dit staat zelfs standaard aan.

Het abonnement voor volwassenen

Over het algemeen bellen volwassenen dagelijks en internetten ze regelmatig op hun smartphone. Omdat het bel- en internetgedrag in deze doelgroep vaak per persoon verschilt, is het lastig te bepalen welke bundels de beste keuze zijn. Bij Simyo is het mogelijk om elke maand de hoogte van je bel- en internetbundels gratis naar boven en beneden aan te passen. Dit doe je via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Zo bepaal je zelf je eigen genoeg.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.