Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
5,385x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Hoe werkt dat eigenlijk – Internetnetwerken

Wellicht maak jij al een tijdje gebruik van 4G. Maar: 3G, 4G, H+ en binnenkort 5G – hoe werken deze netwerken eigenlijk en waarom verandert de naam van je netwerk weleens? En 5G internet; hebben we dat écht nodig?

Er was eens 2G…

Lang, lang geleden was er 2G. De kans is groot dat jouw eerste smartphone van dit netwerk gebruikmaakte. 2G moet je zien als een trouwe labrador: een tikkie sloom, maar hij staat altijd voor je klaar. Wij veeleisende internetters liepen 2G al snel straal voorbij, maar deze trouwe diender kan nog steeds op aanhang rekenen. Tramchauffeurs communiceren met elkaar via 2G, elektronische borden boven de snelweg worden geüpdatet via dit netwerk (zo weet jij hoeveel file er staat, bijvoorbeeld) en sommige pinautomaten werken ook via 2G. 2G is dus behoorlijk onmisbaar in onze dagelijkse routine.

Van 3G naar 4G

Voor smartphones was er na 2G al snel 3G – fijn, want we konden sneller internetten. Toch zit 3G ingeklemd tussen een paar beperkingen: het is lang niet zo degelijk en betrouwbaar als 2G, en een stuk trager dan 4G. De kans bestaat dus dat dit netwerk op de lange termijn verdwijnt.

Hoe werken deze netwerken?

De letter ‘g’ in 3G en 4G staat voor ‘Generation’ – elk nummer is dus een nieuwe generatie. Net zoals wanneer je iemand belt (O ja, hoe zat dat ook alweer? Lees hiervoor de Hoe werkt dat eigenlijk over bellen), legt een Facebookbericht of een Whatsappje een lange weg af voordat het jou bereikt. Een signaal (zoals een push-bericht) komt vaak binnen via één van de onderzeese kabels die Nederland met de rest van de wereld verbindt. Daarna gaat het naar jouw provider, die het via vaste kabels naar een zendmast dichtbij jou stuurt. Door heel Nederland staan masten, die het mobiele internet ondersteunen. Pas vanaf daar gaat het signaal via de lucht naar jouw telefoon. Zendmasten kunnen signalen naar elkaar overdragen. En dat is maar goed ook: anders moet je tijdens het autorijden, of in de trein, om de zoveel minuten opnieuw bellen.

H+ en LTE - wat is dat dan?

Zie je soms de naam van het netwerk bovenin je scherm veranderen? Om het allemaal nóg ietsje gecompliceerder te maken is er naast 2G, 3G en 4G ook nog een H en H+ netwerk. Omdat providers constant werken aan betere netwerken, krijgt elke ‘update’ een nieuwe naam. Het 3G netwerk werd vernieuwd (dat is al een poosje terug) en krijg als nieuwe ‘ondertitel’ HSPA+ of H+. Sommige telefoons zullen H+ of HSPA laten zien, maar iPhones houden het gewoon op 3G. LTE is de technische benaming voor 4G. Geen zorgen: of je nu LTE of 4G ziet, je maakt hoe dan ook gebruik van het 4G netwerk.

Snel, sneller, snelst

Terug naar 3G, 4G en 5G: wat zijn de verschillen? Het verschil tussen 3G en 4G is groot. Vergelijk het met een weg: 3G is een eenbaansweg, tijdens het spitsuur kun je achteraan aansluiten. Dat betekent traag internet. 4G is snelweg met meerdere banen én een spitsstrook. Dus ook al is het druk, kun je nog steeds snel internetten. In cijfers: de snelheid van 3G ligt tussen de 100 Kb en 10 MB per seconde, terwijl je met 4G tot 1000 Mbit per seconde kunt halen! Wil je het zelf testen? Trommel dan iemand op met 3G, en iemand met 4G internet (of gebruik je eigen telefoon), en download de Speedtest app. Deze test laat via een meter zien hoe snel je internet is, en je zult meteen het verschil zien tussen 3- en 4G. Let op: dit kost wel een hoop data! Doe de test dus alleen als je wat dataverlies kunt veroorloven…

Komt 5G er aan?

In veel landen wordt al geïnvesteerd in 5G en Zuid-Korea loopt al jaren voorop. Hier staat het uitrollen van 5G dan ook op de agenda voor 2020. Alleen, dit is niet zomaar ‘sneller’ internet. Het 5G netwerk moet onder andere in de toekomst auto’s met elkaar laten communiceren, zodat ze zelfstandig kunnen rijden. Er zijn zelfs verwachtingen dat je een lange film (van zo’n twee uur) kunt streamen in drie (!) seconden met 5G. Tot op heden is er echter nog weinig concreets te melden. Zuid-Korea organiseert de Winterspelen in 2018 en wil daar bezoekers 5G aanbieden. Een sportief idee, maar welk land de race wint als het om 5G gaat, is nog de vraag.

Vind jij internetsnelheid belangrijk? En kijk je verwachtingsvol uit naar 5G? 

Bron: Tweakers, www.4G.nl

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.