Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

De apps van 2020
Terug naar overzicht
582x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Favoriete apps |

2020: het jaar in apps

2020 was een bewogen jaar. Maar hoe zag het jaar eruit vanuit app-perspectief? We bespreken 2020 in apps. Welke apps speelden slim in op de coronacrisis of werden daardoor relevant(er)? Wat waren de populairste apps voor Android en iPhone? En wat de meest opvallende?

2020: het jaar in apps

2020 is het jaar dat de geschiedenis in gaat als het ‘coronajaar’. De pandemie heeft óók het app-landschap behoorlijk veranderd afgelopen jaar. Denk aan nieuwe apps die zijn ontwikkeld om de verspreiding van het virus te remmen.

Doordat we nauwelijks reizen en uitgaan, zijn apps in deze categorieën minder populair geworden. Wegens het thuiswerken en -studeren zijn apps om de productiviteit te verhogen in trek, zoals je kunt lezen in ons artikel over thuiswerken. Ook apps om contact te houden breken downloadrecords sinds corona. Verrassing: daarnaast doen dating-apps het bijzonder goed, zelfs nu fysiek afspreken lastig is.

Apps die het virus remmen

Uit Azië kwamen berichten over succesvolle bestrijding van het coronavirus met apps. Niet alleen werden contacten getraceerd, ook zijn er ‘digitale hekken’ opgetrokken voor wie in quarantaine moest blijven. Uit onderzoek blijkt dat dat de bevolking in landen als Zuid-Korea en Singapore deze maatregelen oké vindt.

In de Westerse wereld, waar privacy een groot goed is, was er meer weerstand tegen dit soort apps. Na een rommelige start werd de CoronaMelder-app (Android en iPhone) ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse overheid. De app werd begin oktober 2020 gelanceerd en is in de laatste maanden van het jaar ruim vier miljoen keer gedownload.

CoronaMelder detecteert via bluetooth andere gebruikers die deze app óók gebruiken. Ben je langer dan vijftien minuten binnen twee meter van iemand die later aangeeft besmet te zijn? Dan krijg je een melding: je moet in quarantaine en jezelf op corona laten testen.

2020 appsCoronamelder

Contact houden én maken

Videobellen maakte een enorme vlucht in 2020. Zoom (Android en iPhone) en Microsoft Teams (Android en iPhone) lijken op zakelijk vlak de grote winnaars. In onze vrije tijd massaal gebruikten we voor videobellen vooral apps als Skype (Android en iPhone), FaceTime(iPhone) en WhatsApp (Android en iPhone).

De nieuwe app Houseparty (Android en iPhone) werd tijdens de eerste lockdown opeens razend populair. Met de app kun je aanschuiven bij groepsvideochats van jouw vrienden (en hun vrienden). Er passen tot acht deelnemers in een chat en je switcht gemakkelijk tussen gesprekken.

2020 appsHouseparty

 

Een verrassend gegeven is dat dating-apps meer worden gebruikt dan ooit. Zo merkte Tinder (Android en iPhone) dat het aantal verstuurde berichten met 25 procent steeg. Dating-app The Inner Circle (Android en iPhone) heeft zelfs ‘de hoogste cijfers ooit’ gemeten.

Samen online spelen is kinderspel

Nu we massaal binnen moesten blijven, gingen we flink aan de mobiele spellen.

Van bordspellen als Risk (Android en iPhone) en Monopoly (Android en iPhone) zijn mobiele varianten met een multiplayer-optie. Wie van Scrabble houdt, kan dit spel mobiel spelen met Wordfeud (Android en iPhone). Deze app was enigszins vergeten na een eerdere rage, maar sinds corona steeg het gebruik weer explosief.

2020 appsAmong Us

Among Us (Android en iPhone) is een mobiele game van een klein, onafhankelijk bedrijfje. Het schopte zich tot de populairste gratis game van het jaar 2020. In dit spel, dat je ook op de pc kunt spelen, moet je samen met vrienden (of onbekenden) een kapot ruimteschip repareren. Maar één van jullie is een saboteur. Leuk voor wie van het tv-programma Wie is de mol? of het kaartspel Weerwolven van Wakkerdam houdt.

Mis je jouw bezoekjes aan escape rooms? Gelukkig zijn er ook mobiele varianten van. Al jarenlang is The Room (Android en iPhone) een topper. In het spel The Birdcage (Android en iPhone) moet niet jij ontsnappen, maar help je vogels uit hun kooien te ontsnappen.

‘Roomservice’ thuis: bestellen vanaf de bank

Als naar de supermarkt gaan al leuk was, maakte 2020 resoluut een einde aan dat feestje: de supermarkt werd opeens een serieus risicogebied. Maar dankzij boodschappen-apps van Picnic (Android en iPhone) en Albert Heijn (Android en iPhone) bestel je zonder stress en gezondheidsrisico vanuit je luie stoel. Jammer alleen dat íedereen op dit idee kwam, met wachtlijsten en lange bezorgtijden tot gevolg.

2020 appsPicnic

Maaltijd-apps zijn er in allerlei soorten. Zo is er HelloFresh (Android en iPhone), waarmee je recepten kiest en er kakelverse ingrediënten voor krijgt thuisbezorgd. Dampende, kant-en-klare maaltijden regel je natuurlijk via Deliveroo (Android en iPhone), Thuisbezorgd (Android en iPhone) of UberEats (Android en iPhone), die het afgelopen jaar allemaal overuren draaiden.

Amazon lanceerde in maart zijn Nederlandse webwinkel, maar vooralsnog kan deze gigant niet tippen aan Bol.com (Android en iPhone). ‘s Lands grootste online warenhuis sprak van 65 procent méér omzet in de lente vergeleken me het voorjaar van 2019.

Een gezonde geest in een fit lichaam

Wakeout! (iPhone) bleek de meest gedownloade fitness-app in de App Store van Apple. Deze app helpt je door middel van korte oefeningen om fit te blijven achter je bureau, in de keuken of zelfs in bed.

In de Play Store was de meest gedownloade app Loóna (Android). Deze app helpt je door middel van sleepscapes, interactieve verhalen en dromerige soundtracks om na een zware werkdag te ontspannen.

2020 appsloóna

2020: het jaar dat records brak

Apple meldde dat de App Store in 2020 maar liefst 130 miljard downloads te verwerken kreeg.

Populaire apps vertellen je iets over het jaar. In 2019 bezette de fotografie-app Spectre Camera (iPhone), die ideaal is voor outdoorfotografie, de toppositie in de App Store. Dit jaar is het Wakeout!, een app die je helpt om thuis in beweging te blijven. TikTok (Android en iPhone) is in 2020 de meest gedownloade app. Ook staat deze app in de top 10 van de meeste actieve gebruikers op maandbasis.

Vrijwel uit het niets stoot Zoom Cloud Meetings, waar vóór 2020 nog nauwelijks iemand van had gehoord, door naar de vierde plek van de meest gedownloade apps. Ook videobel-app Google Meet (Android en iPhone) is geliefd met een zevende plaats.

Op het gebied van entertainment scoorden Netflix (Android en iPhone) en YouTube (Android en iPhone) al hoog, maar Disney+ (Android en iPhone) is een nieuwe binnenkomer met nóg meer downloads. Op het streamingplatform van Disney vind je klassiekers zoals de Leeuwenkoning en Steamboat Willie, maar ook nieuwe series als The Mandalorian.

 

Welke app heeft jou door 2020 heen geloodst?

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.