Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo berichten-apps
Terug naar overzicht
3,693x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Gratis berichten-apps en je privacy, waar moet je op letten?

Je kunt met je smartphone berichten sturen naar je contacten via internet. Hiervoor zijn verschillende gratis berichten-apps beschikbaar, zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Deze apps werken vaak hetzelfde, maar verschillen qua privacyvoorwaarden van elkaar. We bespreken de populairste berichten-apps en we vertellen hoe je privacy wordt bewaakt bij deze apps.

Wat zijn berichten-apps?

Simyo postEr zijn een heleboel verschillende apps waarmee je berichten naar je vrienden kunt sturen. Vaak kun je met die apps ook foto’s en video’s delen. Sommige apps zijn alleen voor de smartphone beschikbaar, andere kun je ook op je computer gebruiken. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen. Je hebt namelijk altijd internet nodig op je smartphone om gratis berichten te kunnen versturen en ontvangen. Bij de meeste apps moet je eerst een account aanmaken voordat je ze kunt gebruiken.

Populaire berichten-apps

Simyo nummer 1WhatsApp is volgens recente cijfers de populairste berichten-app. WhatsApp bestaat sinds 2009. Het was toen de eerste app waarmee je op Android-, iOS- én BlackBerry-smartphones gratis en eenvoudig berichten naar je vrienden kon sturen. Inmiddels kunnen andere berichten-apps dat ook, maar WhatsApp blijft met 700 miljoen actieve gebruikers wereldwijd het populairst. In Nederland is WhatsApp met 9,4 miljoen gebruikers de populairste berichten-app.

Facebook is de eigenaar van WhatsApp. Dit is niet de enige berichten-app van het bedrijf, want op je smartphone kun je ook met Facebook Messenger berichten versturen. Deze app heeft 500 miljoen gebruikers.

Naast Facebook hebben ook Google en Apple hun eigen berichten-app. Deze worden door minder mensen gebruikt. iMessage van Apple is bijvoorbeeld alleen voor de iPhone, iPad en Mac beschikbaar. Hangouts van Google is voor Android, iOS en Windows Phone beschikbaar en werkt ook op computers via de browser. Toch zitten deze apps niet bij de top tien populairste berichten-apps van 2014.

Hieronder vind je de populairste, gratis berichten-apps van dit moment. Je leest hier kort hoe de apps werken en wat je ermee kunt. Daarnaast vermelden we wie de eigenaars zijn van de berichten-apps, zodat je weet door wie je persoonlijke informatie misschien gebruikt kan worden.

WhatsApp

WhatsApp MessengerMet WhatsApp zijn zowel privé- als groepsgesprekken mogelijk. Daarnaast kun je via de app foto’s, video’s, contacten, gesproken berichten en je locatie naar elkaar sturen. Je kunt ook via je computer WhatsApp gebruiken. Dit kan alleen als je een Android-, Windows of BlackBerry-smartphone hebt. Ga hiervoor naar WhatsApp Web. WhatsApp is eigendom van Facebook. Download hier WhatsApp voor Android en iOS.

 

Facebook Messenger

Facebook MessengerSteeds meer Nederlanders gebruiken Facebook Messenger. Deze app heeft dezelfde mogelijkheden als WhatsApp. Als extra functie heeft Facebook Messenger dat je het naast de computer ook op een tablet kunt gebruiken. De app synchroniseert je gespreksgeschiedenis op al je apparaten. Volgens Telecompaper hebben inmiddels 4,4 miljoen mensen in Nederland de Facebook-app op hun smartphone staan. Vorig jaar waren dat er nog 1,7 miljoen. De stijging is volgens Telecompaper veroorzaakt omdat, je via de gewone Facebook-app geen berichten meer kunt versturen. Download hier Facebook Messenger voor Android en iOS.

Hangouts

Google HangoutsHangouts is de berichten-app van Google, waarmee je via de computer, tablet en smartphone berichten kunt sturen. Net als bij Facebook Messenger wordt je gespreksgeschiedenis gesynchroniseerd met alle apparaten waar Hangouts op is geïnstalleerd. Daarnaast kun je met de app onderling vrienden bellen via het internet. Zo’n gesprek gaat niet ten koste van je belbundel, maar kost wél MB’s. Met Hangouts kun je foto’s, video’s en je locatie versturen, maar geen gesproken berichten. Download hier Google Hangouts voor Android en iOS.

iMessage

Apple iMessagesVeel mensen zijn zich er niet van bewust dat je met de standaard sms-app van de iPhone en iPad ook gratis berichten kunt versturen. Deze toepassing heet iMessage. Dit is de berichten-app van Apple. Hiermee kun je gratis berichten sturen naar mensen die net als jij een iPhone of iPad hebben. Het is een vervanger voor sms en mms. Je kunt met iMessage ook foto’s, video’s en geluidsbestanden delen met anderen.

 

BBM

BlackBerry MessengerBBM staat voor BlackBerry Messenger. Met je unieke pincode kunnen andere mensen jou toevoegen om te chatten. BBM werd vroeger alleen gebruikt door BlackBerry. Nu is de app ook beschikbaar voor Android, iOS en Windows.

 

 

Twitter

Twitter appDe Twitter-app kun je gebruiken om aan je volgers te laten weten wat je bezighoudt. Daarnaast kun je privéberichtjes sturen en foto’s delen met één persoon. Twitter is één van de populairste social media-apps en daarmee ook één van de grootste berichten-apps, met 284 miljoen actieve Twitteraars. Download hier Twitter voor Android en iOS.

 

 

De beveiliging van populaire berichten-apps

WhatsApp privacyBerichten-apps zijn op verschillende manieren beveiligd. Je WhatsApp-account is gekoppeld aan je telefoonnummer en de Facebook Messenger-app aan je Facebook-account. Je iMessage-app is gekoppeld aan je iCloud-account van Apple. Fabrikanten doen dit zodat andere mensen niet namens jou berichten kunnen versturen. Handig, maar het heeft ook een nadeel. Je kunt niet helemaal anoniem berichten sturen, omdat je identiteit via je telefoonnummer of Facebook-account te achterhalen is.

Dat is niet het enige risico. Sommige populaire apps zijn nog niet versleuteld, zoals Twitter. Dit betekent dat hackers je berichten kunnen onderscheppen en deze lezen. Let daarom goed op als je gebruik maakt van bijvoorbeeld openbare wifi-netwerken. Dan is je app namelijk het meest kwetsbaar voor hackers.

Om te voorkomen dat iemand meeleest in je privégesprekken, moet je een app gebruiken die end-to-end-versleuteld is. Hackers kunnen de gesprekken dan nog wel onderscheppen, maar niet lezen wat erin staat. Alleen de ontvanger van een gesprek kan de inhoud lezen. WhatsApp-berichten zijn op Androidapparaten al versleuteld, maar op de iPhone nog niet. De iMessage-app van Apple stuurt op de iPhone, iPad en Mac wel al versleutelde berichten.

Privacy en grote bedrijven

Alle besproken apps zijn op je smartphone gratis te downloaden. Toch werd WhatsApp vorig jaar voor 16 miljard dollar verkocht aan Facebook. Hoe kan dat? Dat komt omdat Facebook en WhatsApp honderden miljoenen actieve gebruikers hebben. In ruil voor het gratis gebruik van een berichten-app, staan gebruikers persoonlijke gegevens af aan de eigenaars van deze apps. Bedrijven gebruiken je persoonlijke gegevens om op je interesses te adverteren. Die informatie is voor bedrijven veel geld waard.

Facebook privacyFacebook is gespecialiseerd in het aanbieden van advertenties die het beste bij je passen. Deze advertenties worden uitgekozen aan de hand van onder andere je leeftijd, woonplaats en ‘likes’ op Facebook. Na de overname beloofde Facebook niets te veranderen aan WhatsApp, maar ze overwegen nu toch om advertenties in WhatsApp te plaatsen.

Bespreek je op Facebook Messenger met een vriend bijvoorbeeld het kopen van nieuwe kleding, dan kun je op Facebook of WhatsApp in de toekomst zomaar een advertentie van een kledingfabrikant tegenkomen. Social media bedrijven zullen je persoonlijke informatie niet misbruiken of doorverkopen, maar slaan je gegevens en surfgedrag wel op. Google laat advertenties in de browser zien op basis van je surfgedrag. Dit is een belangrijk verdienmodel voor Google. Er bestaat een kans dat Google in de toekomst advertenties zal gaan tonen in de Hangouts-app. Dit doet Google nu al in zijn Gmail-dienst.

Privacyvriendelijke apps

Grote internetbedrijven zoals Facebook en Google kijken tot een bepaald niveau graag met je mee. Ze doen dit alleen om gericht te kunnen adverteren, niet om je te bespieden. Wil je dit niet? Dan zijn er ook apps waarbij je privacy centraal staat.

Deze apps hebben een zo geheten end-to-end-versleuteling. Ze hoeven je persoonlijke informatie niet te weten voor advertentiedoeleinden. Het is daardoor mogelijk om volledig anoniem te chatten. Op deze website zie je hoe goed berichten-apps zijn beveiligd. Het nadeel van deze goed beveiligde apps is dat ze weinig gebruikers hebben. De kans dat je vrienden de app gebruiken is dan ook klein. Hieronder bespreken we een paar van deze apps.

Telegram

Telegram messengerTelegram werd populair toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook. Dit komt omdat de app bijna hetzelfde werkt, maar beter beveiligd is. Telegram heeft een modus waarin je geheim kunt chatten. Deze berichten worden niet opgeslagen op een server, zijn end-to-end versleuteld en worden daarna vernietigd. Telegram is zelfs zo zeker van zijn zaak dat het een beloning van 300 duizend dollar belooft aan de hacker die de versleuteling van de app kan kraken. Download hier Telegram voor Android en iOS.

Cryptocat

CryptocatVoor Cryptocat hoef je niet je telefoonnummer in te voeren. Je chat met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. De berichten worden versleuteld met end-to-end-encryptie. Je kunt op die manier anoniem berichten sturen zonder dat er iemand meekijkt. Download hier Cryptocat voor iOS.

 

Wickr

Wickr messengerDeze berichten-app heeft end-to-end-versleuteling ingebouwd. Een andere handige functionaliteit is dat berichten automatisch worden vernietigd. Je kunt in de app zelf bepalen hoe lang berichten leesbaar blijven. Je hoeft je telefoonnummer niet aan je Wickr-account te koppelen en je hoeft ook geen e-mailadres achter te laten. Download hier Wickr voor Android en iOS.

 

Tot slot

Wees alert op je privacy zodra je online gaat. Gratis berichten-apps zijn niet voor niets gratis. Wees daarom altijd voorzichtig als je een gratis app gebruikt om mee te chatten. Je weet nooit helemaal zeker of er iemand meekijkt. Controleer regelmatig deze website of de beveiliging van de berichten-app nog steeds up to date is.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.