Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

games streamen google stadia
Terug naar overzicht
725x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Telefoons & Tech |

Alles over Google Stadia en games streamen

Je favoriete series? Die stream je via Netflix. De nieuwste hit van je favoriete artiest luisteren? Kwestie van streamen via Spotify om er direct van te genieten. Maar games? Die koop je nog ouderwets in de (web)winkel of moet je eerst volledig downloaden op je spelcomputer of PC. Niet voor lang meer als het Google ligt want met Stadia kun je straks ook games streamen.

Wat is games streamen?

wat is games streamenHet streamen van films, series en muziek is dus niets bijzonders meer. Doen we met z’n allen al járen. Streamen is niet meer de methode van de toekomst, maar die van nu. Binnenkort ook voor games, want games streamen wordt steeds beter. We beginnen bij het begin: wat is games streamen precies?

Games streamen is het spelen van een computerspel via een server. Tijdens het spelen wordt het beeld van de game gestreamd naar jouw beeldscherm. Het spel zelf draait op de server. Met games streamen speel je dus een spel zonder dat je de gameconsole of game PC zelf in huis hebt. Die staat op een server op een andere locatie. Je downloadt het beeld direct en jouw besturingsinvoer wordt tegelijkertijd geüpload.

Wat is Google Stadia?

wat is google stadiaGoogle Stadia is een nieuwe streamingdienst voor games. Het is een abonnementsdienst die vanaf november 2019 ook in Nederland beschikbaar is. Er komt een gratis variant en een betaalde dienst van uit. Ook is de dienst te gebruiken op verschillende apparaten. Google gaat er grote, bekende titels op aanbieden, zoals bijvoorbeeld Assassin's Creed, Doom en Destiny.

Zo werkt Google Stadia

zo werkt google stadiaMet Google Stadia speel je games door deze te streamen vanaf de servers van Google. Het apparaat waarop jij het spel speelt, is dus niet de gameconsole waarmee je de game speelt. Nee, die staat op Google’s servers. De hardware van jouw apparaat wordt dus veel minder intensief gebruikt. Al het zware rekenwerk ‘besteed je uit’. Kijk hier hoe het werkt:

Op welke apparaten kun je met Google Stadia games streamen?

google stadia games streamen apparatenJe kunt straks via verschillende apparaten games streamen met Google Stadia. Volgens de fabrikant werkt Stadia uiteindelijk op elk apparaat dat YouTube ondersteunt en met internet is verbonden. Dat belooft wat! Straks kun je dus op heel wat manieren games streamen:

 • Computer (via de Chrome-browser)
 • Smartphone (helaas in het begin alleen op Google Pixel telefoons, later volgen meer merken)
 • Tablet
 • Televisie of monitor (met een Google Stadia-controller en Chromecast Ultra)

De Google Stadia-controller maakt via het wifi-netwerk bij je thuis verbinding met de Google-servers waarvandaan je games streamt. Ga je games streamen op je smartphone? Dan kun je waarschijnlijk ook jouw Xbox- of PlayStation 4-controller gebruiken door deze via Bluetooth aan je telefoon te koppelen.

Google Stadia Base en Stadia Pro

Google Stadia krijgt twee abonnementen: Base, dat gratis is, en Pro, een betaald abonnement.

Alles over Google Stadia Base

Met Google Stadia Base koop je games die je vervolgens op jouw apparaat streamt. Met dit type abonnement krijg je geen kortingen op games en kun je ook geen gratis games streamen. Je kunt hiermee maximaal in Full HD-resolutie streamen.

Alles over Google Stadia Pro

google stadia proGoogle Stadia Pro kost 9,99 euro per maand. De extra’s ten opzichte van base? Alle gratis gepubliceerde games kun je streamen en je krijgt kortingen op gameaankopen. Ook kun je in allerlei soorten beeldresoluties streamen. Van minimaal HD (720p) tot maximaal 4K. Ook ondersteunt Pro het Stereo Surround-geluid.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Google Stadia?

google stadia games streamen internetsnelheidGoogle bepaalt op basis van je internetsnelheid in welke kwaliteit je games streamt. Dit varieert van minimaal HD (720p) tot maximaal 4K. Alles daar tussenin wordt ook ondersteund, zoals Full HD en Quad HD.

De minimale internetsnelheid voor Google Stadia is 10 megabit per seconde. Hiermee stream je games in HD-kwaliteit. Voor Full HD is 20 megabit per seconde nodig en voor 4K 35 megabit per seconde. Ter indicatie: jouw Sim Only abonnement van Simyo heeft een gemiddelde internetsnelheid van 50 megabit per seconde. Met jouw smartphone kun je straks dus prima games streamen via Google Stadia!

De nadelen van games streamen

Voordelen genoeg als je games streamt. Zo hoef je geen dure console te kopen om het spel te spelen. En de tijd dat de hardware van je computer een spel niet ‘aan kan’ is ook verleden tijd. Toch zijn er ook nadelen.

Opletten op je dataverbruik

games streamen dataverbruikGa je games streamen? Dan doe je er goed aan op je dataverbruik te letten. Het is nog onduidelijk hoeveel data Google Stadia verbruikt. Allereerst hangt dit natuurlijk af van de beeldkwaliteit waarin je een spel streamt. Waarschijnlijk verbruikt Google Stadia minimaal net zo veel data als YouTube.

Om games te streamen raden we je aan een grote Sim Only internetbundel te nemen. En om anders, waar beschikbaar, via wifi games te streamen om data te besparen. Wellicht is het ook mogelijk om in een lagere resolutie games te streamen. Je mobiele internet kan dan misschien wel streamen in Full HD aan, maar als je in HD streamt bespaar je data. Tip voor de toekomst!

Mindere beeldkwaliteit

Games streamen kan in hoge resolutie. Toch is de beeldkwaliteit lager dan wanneer je een spel op je computer of console speelt. Dit komt omdat er voor een gestreamde game beeldcompressie nodig is. Dit is het verlagen van de beeldkwaliteit, zodat je kunt spelen zonder haperingen. De resolutie is dan wel hoog, maar er kan een soort ruis te zien zijn, vooral als je dicht op je scherm zit. In theorie wordt de beeldkwaliteit van games streamen wel steeds beter met de komst van nieuwe technologie.

‘Lag’ en langzamere reactietijd

In een schietspel maakt een tiende van een seconde het verschil tussen leven en virtuele dood. En met een voetbalspel is dat soms het verschil tussen winnen en verliezen. Haperende games? Daar houden gamers dus niet van! ‘Lag’ wordt dat met online gaming ook wel genoemd: haperingen in het spel waarbij beeld wordt overgeslagen. Waardoor je opeens de bal verliest of uit de bocht vliegt, omdat de streamingdienst even haperde. De reactietijd is daarnaast minder snel dan wanneer je op de ouderwetse manier een spel speelt, omdat je besturing via internet wordt verstuurd. Google belooft dat ‘lag’ bij Google Stadia minimaal zal zijn. Bovendien wordt mobiel internet steeds sneller en heb je hier met het toekomstige 5G internet waarschijnlijk geen last van.

Zijn er alternatieven voor Google Stadia?

google stadia alternatieven games streamenHet streamen van games is in opkomst en met Google Stadia lijkt de doorbraak er definitief aan te komen. Toch is het écht niet de enige  manier om games te streamen en er zijn al enkele andere diensten beschikbaar Neem bijvoorbeeld PlayStation Now, waarvoor je wél nog een PlayStation 4 nodig hebt of een computer met PS4-controller. Met een snelheid van slechts 5 megabit per seconde kun je al games streamen.

Een andere manier van PlayStation-games streamen is er ook: PS4 Remote Play. Hiermee stream je het beeld vanaf de console via wifi naar je pc, of, nog veel leuker, naar je Sony Xperia telefoon of iPhone. Jammer genoeg worden telefoons van andere merken niet ondersteund.

Naast Google Stadia en PlayStation Now zijn er al heel wat ander streamingdiensten voor games, zoals:

 • GeForce Now. Hiermee moet je eerst de game kopen voordat je ‘m kunt streamen. Daarna kun je ‘m ook op andere apparaten spelen. Minimale snelheid is 15 megabit per seconde, maar 25 megabit per seconde wordt aangeraden.
 • Dit is de eerste veertien dagen gratis en is beschikbaar voor je computer. Met deze dienst kun je retrogames streamen.
 • Project xCloud. Dit is een streamingdienst waar Microsoft hard aan werkt. Het lijkt de grote concurrent van Google Stadia te worden. Eén verschil: de controller verbind je niet via wifi, maar via Bluetooth met het beeldscherm. Dit zou tot snellere prestaties moeten leiden. Het is nog niet bekend wanneer Project xCloud beschikbaar is.
 • Net als bij GeForce Now moet je hiermee eerst een game gekocht hebben voordat je het kunt streamen op andere apparaten. Handig aan deze dienst is dat je zonder te haperen kunt overschakelen op een ander apparaat. Bijvoorbeeld als je thuis komt. Je legt je telefoon dan weg en gaat verder met spelen op je tv. Nadeel is dat je veel handmatig moet doen: met Shadow staat je eigen gaming pc extern in een serverruimte. Je moet zelf je games downloaden én updaten. Minimale snelheid? 15 megabit per seconde.

Wat is er nodig om games te streamen?

Sta je te popelen om games te streamen? Je hebt een paar dingen nodig. Allereerst een werkende internetverbinding die snel genoeg is. Daarnaast heb je een abonnement op de streamingdienst nodig en tot slot een beeldscherm. Aan jou de keuze: ga je games streamen op je televisie, ‘on the go’ op je smartphone of toch op je computer? Of geloof je het wel en blijf je ouderwets gamen op je console?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.