.

android q android 10 google io
Terug naar overzicht
42,280x gelezen

Hoe ziet de nieuwste versie van Android eruit? En wat zijn de nieuwste telefoons van Google? Van 7 tot en met 9 mei 2019 was Google IO. Dit is een ontwikkelaarsconferentie waar Google van alles vertelt over interessante projecten. Android Q is er daar een van. Tijd voor een terugblik op dit belangrijke Google event!

Wat is Google IO?

wat is google io 2019Google IO is een ontwikkelaarsconferentie die Google elk jaar organiseert in San Francisco voor app- en softwareontwikkelaars. Dit jaar was het Google event van 7 tot en met 9 mei. Tijdens Google IO vertelt de fabrikant meer over zijn toekomstplannen. Onder andere voor Android, het populairste besturingssysteem voor smartphones ter wereld.

Google IO 2019: de hoogtepunten!

Ook dit jaar barste Google IO weer van de interessante ‘keynotes’ en onthullingen. De interessantste? Die bespreken we hieronder!

Verbeteringen van Android Q

verbeteringen android 10 android q google ioAndroid Q wordt de nieuwe versie van Android die Google later dit jaar uitrolt. Het wordt ook wel Android 10 genoemd. Inmiddels zijn er al bètaversies van het nieuwe besturingssysteem uit en tijdens Google IO vertelde de fabrikant meer over de verbeteringen.

Belangrijkste verbeteringen? Die zitten in Android Runtime, zodat je apps extra snel opstarten. Ideaal, want zo werken ook betaalbare smartphones, die ideaal voor Sim Only zijn, sneller. Ook krijg je meer controle over het delen van je locatie en je privacy en gaat internetten via wifi straks sneller dankzij verbeterde netwerksoftware.

En dan is er natuurlijk ook nog de naam: hoe gaat Android Q heten? Google vernoemt de nieuwe versie altijd in alfabetische volgorde naar een gebakje of snoepje. Nu is de Q aan de beurt. De fabrikant heeft al laten weten het lastig te vinden wat de naam moet worden. Wordt de zoetigheid aan de kant geschoven en gaat Google voor Android Quiche? Gezond hoor!

(Redelijk) betaalbare toptelefoons gelanceerd: Google Pixel 3a en 3a XL

betaalbare smartphone gelanceerd google pixel 3a xlZoek je nog een nieuwe telefoon voor bij je Sim Only abonnement? Met de Pixel 3a en Pixel 3a XL lanceerde Google op IO twee redelijk betaalbare toptelefoons die 399 en 479 euro kosten. Ze hebben allebei de snelle, maar zuinige Snapdragon 670-processor. Deze is weliswaar niet zo krachtig als de chipsets van de duurste telefoons. Toch zijn de twee nieuwe Pixels erg snel, omdat ze perfect zijn afgestemd op Android Q.

Google Stadia: het nieuwe gamen

google stadia game streamenGrote kans dat je al muziek en video’s streamt. Komen games daar binnenkort ook bij? Wat Google betreft wel! Eerder dit jaar ontvouwde het zijn plannen voor zijn gamestreamingdienst: Google Stadia. Een paar dingen hierover zijn al bekend. Zoals dat je op je tv kunt gamen en op je laptop, via een universele controller. Het spel zelf? Dat wordt gedraaid op een server van Google. Op die manier stream je dus een game. Op Google IO konden ontwikkelaars en journalisten Google Stadia uitproberen. Kijk maar!

Blik op de toekomst met Google IO

blik op toekomst google ioGoogle IO 2019 ging over meer dan smartphones, Android 10 en Google Stadia. Het bedrijf blikte ook vooruit, bijvoorbeeld op de toekomst van smart homes. Zo brengt Google een nieuwe alles-in-1 smart home-apparaat uit: de Google Nest Hub Max, waarmee je zowel kunt (video)bellen, de kachel aan kunt zetten als vragen stellen via Google Assistant.

Over Google Assistant gesproken: dit is de slimme, zelflerende persoonlijk assistent. Die wordt nóg wat slimmer. Zo heb je niet altijd meer internet nodig om de assistent te gebruiken en neemt het ook veel minder ruimte in. Handig als je wat minder opslaggeheugen hebt! Ook komt Google Assistant naar autosystemen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.