Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
616x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Genoeg apps voor een goede citytrip!

Een weekendje flaneren in Barcelona en tapas eten tussen de locals: een citytrip in de voorjaarsvakantie is leuk, maar wordt nóg leuker als je kunt besparen op gedoe. Daarom testte Sanny drie apps die je onder andere helpen bij het vinden van de juiste gate, of als je probeert uit te vogelen wat ‘fetges de pollastre’ zijn. Apps voor een stressvrij tripje dus!

Geteste apps:  

iTranslate (voor iPhone, Android en Windows) & Google Translate (voor iPhone, Android en Windows)

Itranslate

 

 

 

 

Tripadvisor – Voor iPhone, Android en Windows

Tripadvisor

 

 

 

 


In the Air
– Voor iPhone, Android en Windows

App in the air

 


Vlieg over Schiphol!

Score: 8 - In the Air (Voor iPhone, Android en Windows)

Papieren tickets, een los slingerende boarding pass: allemaal echt niet meer van deze tijd. Gelukkig is daar de app In the Air, om elk tripje een stuk soepeler te laten verlopen. Zoek je vlucht op in de app en je ziet meteen: hoeveel uur je reis duurt, of wat voor weer het is op plaats van bestemming. Ook zie je hoeveel tijd het gemiddeld kost om in te checken bij de desbetreffende luchthaven en lees je tips van andere gebruikers (waar je gratis internet vindt op de luchthaven bijvoorbeeld). Je boarding pass bewaar je ín de app, en als je echt moet rennen kun je een plattegrond van de luchthaven downloaden zodat je meteen ziet waar je gate is. Oké, dit laatste zou in theorie leuk zijn, behalve dat de plattegrond van Google Maps komt en allesbehalve gedetailleerd is. Verder absoluut een app die er voor zorgt dat het hele incheckproces omvliegt.

Voordelen:

 • Gratis
 • Overzichtelijk
 • Handige meldingen wanneer je moet inchecken of wanneer je vlucht wijzigt
 • Je online boarding pass bewaar je gewoon in de app, dus geen gedoe met papiertjes meer

Nadelen:

 • De airport plattegrond is vrijwel nutteloos

Conclusie: Je gaat vliegensvlug over de luchthaven met deze app!

Ready for takeoff? En daar ga je!Zo’n Spaans krantje lezen met een vertaal-app is va sense problemes!

Genoeg te bespreken (met je Spaanse reisgenoot)

Score: 8 - iTranslate (voor iPhone, Android en Windows) & Google Translate (voor iPhone, Android en Windows)

Google en iTranslate zijn de strijd met elkaar aangegaan als het om vertalen gaat. Dus terwijl ik worstelde met vragen als ‘Een cappuccino alstublieft’ of ‘Waar kan ik hier een openbaar toilet vinden?’ probeerde ik allebei de apps uit. Belangrijk detail: Google Translate werkt ook zonder premium update met spraakherkenning, iTranslate doet dit alleen als je de versie van € 6,99 koopt. De spraakherkenner van Google maakte de eerste keer van ‘Waar serveren ze hier de beste tapas?’ iets met peren en tapas, maar was daarna foutloos. Nadeel: Google Translate is alleen offline te gebruiken als je een Android-toestel hebt. Gelukkig hebben de makers van iTranslate ook niet stilgezeten: hun nieuwe app Languages is er speciaal voor de iPhone. Offline te gebruiken, meer dan dertien talen beschikbaar en de app won ook nog ’s de Apple Design Award. Hij kost € 2,99: goedkoper dan een simpel woordenboekje in de winkel. Una bona inversió, zou ik zo zeggen. (Zoek die maar even op!)

Google Translate vs. iTranslate

 • Allebei gratis
 • De vertalingen lijken bij beide correct
 • Alleen spraakherkenning mogelijk met Google Translate
 • Google Translate is alleen offline te gebruiken voor Android gebruikers
 • Voor Apple-gebruikers: download Languages

Nadelen:

 • Beide apps hebben nog niet de mogelijkheid iets te vertalen door het te filmen.

Extra tip: Voor Windows-gebruikers is er een nóg modernere vertaal-app beschikbaar: de Bing Translator. Film een tekst met je telefoon en hup, het wordt vertaald.

Conclusie: Een goede en gratis vertaal-app (die ook offline werkt) vind je niet zo snel, maar het is een kleine investering waard. En Android-gebruikers hebben geluk: Google Translate werkt prima!

Zo’n Spaans krantje lezen met een vertaal-app is va sense problemes!Die papieren reisgids kun je voortaan wel thuislaten…  

Een schat aan informatie

Score: 8,5 - Tripadvisor  (Voor iPhone, Android en Windows)

Om Tripadvisor kun je niet echt heen als je een citytripje maakt. En, het moet gezegd, je vindt in deze app dan ook een schat aan informatie. De app is gratis en geeft je de mogelijkheid om allerlei dingen over een stad te downloaden (wel even doen als je aangesloten bent op een Wi-Fi-netwerk), zodat je het offline kunt gebruiken. Plattegronden, complete wandelroutes (voor foodies, backpackers, kunstliefhebbers – en nog veel meer), natuurlijk heel veel reviews en complete reisprogramma’s voor een weekend of langer. Toch is een kanttekening op z’n plaats: zet de app af en toe uit en ga zelf op ontdekkingstocht. Want het is leuk als 384 mensen voor jou dat ene tapastentje heerlijk vonden, maar zélf iets ontdekken is soms nog veel leuker. Tip: als het druk is en iedereen praat Catalaans zit je meestal goed. Dus geniet van deze - toch wel erg handige - app, maar met mate.

Voordelen:

 • Gratis
 • Schat aan informatie
 • Veel dingen zijn offline te gebruiken (let op: dit neemt wel aardig wat ruimte in op je geheugen, bij thuiskomst weer wissen dus)
 • Plattegronden, tips, reviews, reisprogramma’s toegespitst op elke persoonlijkheid: het is er allemaal!

Nadelen:

 • Vergeet niet af en toe zelf dingen te ontdekken. Voor je het weet zit je 24 uur met je neus in de app, zonder om je heen te kijken…

Conclusie: Mits gedoseerd gebruikt, een absolute uitkomst!

Extra tip: Wil je graag snel van A naar B in een nieuwe stad, zonder dure taxi’s te gebruiken? De Citymapper app won al verschillende awards en geeft je razendsnel een routeplanning voor het openbaar vervoer. Helaas niet offline te gebruiken, dus even in je hotel gebruik maken van wifi om de route te plannen, screenshots te maken en weg ben je.

Die papieren reisgids kun je voortaan wel thuislaten…

 

Die papieren reisgids kun je voortaan wel thuislaten…

Sanny Visser is reporter voor Simyo. Ze zal hoogstpersoonlijk apps op de proef stellen - en daarmee ook zichzelf. Sanny wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren (komt dat even goed uit) en de beste tapasplekjes vinden in Barcelona.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.