.

galaxy ai
Terug naar overzicht
263x gelezen

Tegelijk met de nieuwe S-serie smartphone, de S24, heeft Samsung een eigen AI geïntroduceerd: Galaxy AI. Wat houdt Samsungs AI precies in? Wat heb je überhaupt aan kunstmatige intelligentie op je smartphone? En wat brengt Galaxy AI specifiek met zich mee? In dit blog vertellen we je alles over Galaxy AI, wat je er mee kan en wat de voordelen zijn voor jou als gebruiker.

Wat is Galaxy AI?

Galaxy AI is het kunstmatige intelligentiesysteem van Samsung. Met deze AI krijg je verschillende slimme functies op je smartphone. Op dit moment kun je Galaxy AI gebruiken op een aantal telefoons van Samsung, waaronder de S23-serie, S24-serie, Z Flip5 en Z Fold5. Ook de S9-tablets hebben Galaxy AI en de bijkomende functies.

Met de Samsung Galaxy AI op je smartphone, wordt je toestel een stuk slimmer. Zie het als een slimme assistent die jou kan helpen. Galaxy AI is er voor unieke functies die jou productiever en creatiever kunnen maken en de dagelijkse dingen een stuk makkelijker.

Wat kun je doen met Galaxy AI?

Van foto’s bewerken tot live vertaling van een telefoongesprek, Galaxy AI brengt verschillende handige features met zich mee. Hieronder lichten we de belangrijkste functionaliteiten van de Samsung Galaxy AI voor je uit.

Circle to Search

Met Circle to Search kun je snel iets vinden wat je ziet in een foto of video, simpelweg door het te omcirkelen. Zie je bijvoorbeeld een kledingstuk wat je tof vindt? Met Circle to Search vind je op basis van de foto soortgelijke artikelen. Deze functie is trouwens niet exclusief voor Galaxy AI: de Google Pixel 8 heeft de functie bijvoorbeeld ook.

Fotobewerking met Generative Edit

Iets verplaatsen, groter maken of volledig uit je foto halen? Geen probleem met Generative Editing. Met Galaxy AI kan de foto geanalyseerd en makkelijk ge-edit worden. Naast verplaatsen, het formaat veranderen of iets weghalen, kan AI ook de achtergrond verder invullen, waardoor je eigenlijk volledige fotobewerking in je smartphone hebt

Samenvatten en vertalen met Browsing assist

Browsing assist is een functie die online teksten lezen makkelijker en minder tijdrovend maakt. Je kunt er namelijk tekst mee vertalen, maar ook bijvoorbeeld artikelen mee laten samenvatten. Deze functie kan nog niet in het Nederlands gebruikt worden, maar betekent wel dat je een artikel snel en accuraat naar het Engels vertaalt.

Live Translate

Met Live Translate kun je ‘live’ een telefoongesprek laten vertalen in zowel audio als tekst. Dus bel je met iemand die liever zijn of haar eigen taal spreekt? Met Live Translate kan dat gewoon. Jij praat bijvoorbeeld Engels, maar degene aan de andere kant van de lijn hoort dat in hun moedertaal. En het vertaalt twee kanten op, dus maar één persoon hoeft Live Translate op hun Samsung Galaxy toestel te hebben.

Wat zijn de voordelen van Samsung AI?

De nieuwe functionaliteiten – zoals live translate en circle to search – maken jouw Samsung smartphone ineens een stuk intelligenter. Behalve dat je niet een aparte AI app als ChatGPT hoeft te gebruiken om vragen aan te stellen of artikelen hoeft samen te vatten, zorgt Galaxy AI er vooral voor dat je dagelijkse apps zich flink hebben ontwikkeld.

Foto’s kun je gemakkelijk professioneel bewerken, je notities worden een stuk overzichtelijker en een gesprek heb je in een handomdraai vertaald met live translate. Het mooie is natuurlijk dat je er zelf niet veel meer voor hoeft te doen én dat het is geïntegreerd in het toestel. Het grote voordeel is natuurlijk dat het direct in je toestel zit. Dat maakt Galaxy AI makkelijk te gebruiken – en dat gemak daar draait het natuurlijk ook om.

Welke Samsung smartphones komen met Galaxy AI?

Zoals te verwachten is Galaxy AI niet direct beschikbaar op alle Samsung smartphones. Het werd met de S24-series uitgebracht en toen achteraf ook beschikbaar gemaakt voor de S23, die een jaar eerder uitkwam. Naast de S24 en S23-series, kun je Galaxy AI ook volledig op de Galaxy Z Fold5 en de Galaxy Z Flip5 gebruiken. Dat waren eerst de enige toestellen, maar dat plan is snel gewijzigd.

Samsung heeft besloten dat ook de Galaxy S22, Z Fold4, Z Flip4 en Tab S8 tablet toegang krijgen tot Galaxy AI. Zelfs de Galaxy S21, Z Fold3 en Flip3 krijgen extra Galaxy AI functies, maar dan maar twee: Circle to Search en Magic Rewrite. Voorlopig kun je Galaxy AI gewoon gratis gebruiken op al deze toestellen, maar na 2025 schijnt Samsung gebruikers te laten betalen voor de Samsung AI.

Koop jouw Samsung via Simyo

Helemaal weg van de AI features van Galaxy AI? Dan is de Samsung Galaxy S23 FE zeker het overwegen waard. Die is bij Simyo op dit moment extra scherp geprijsd, in combinatie met een voordelig abonnement. Als je gelijk je bundel wilt aanpassen, zodat je altijd genoeg data hebt, bijvoorbeeld, dan kan dat via Mijn Simyo of via de Mijn Simyo-app.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.