.

Terug naar overzicht
6,786x gelezen

Kom je er tijdens het koken achter dat de spaghetti op is? Of ontdek je -net op tijd- dat er geen wc-papier meer is? Maak je geen zorgen. Dankzij deze vier flitsbezorgers zijn je boodschappen binnen een paar minuten in huis. Hoe dat precies werkt en welke flitsbezorgers er zijn lees je in dit blog.

Wat is flitsbezorging?

Flitsbezorgers zijn bezorgservices die beloven de boodschappen binnen tien tot twintig minuten beloven te bezorgen. Je leest het goed; beloven. Het kan natuurlijk dat de bezorger iets later is, doordat het druk is op de weg, of omdat het verzamelen van jouw boodschappen iets langer duurt dan normaal.

De snelle bezorgdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze beconcurreren elkaar om de Nederlandse markt te veroveren en maken zo aantrekkelijk mogelijk om boodschappen te bestellen. De gedachte is namelijk dat er in elke stad maar voor maximaal twee flitsbezorgdiensten plek is.

Waarom is flitsbezorging zo populair?

‘De combinatie van corona -waardoor mensen niet naar de supermarkt durven en meer gaan bestellen, bakken met geld voor investeringen en een groep migranten die werk zoekt, zorgen ervoor dat de flitsbezorgers de wind in de rug hebben,’ vertelt onderzoeker Niels van Doorn. En natuurlijk de consument die hier behoefte aan heeft, want die vindt het maar al te fijn om op zijn wenken bediend te worden.

Zo werken flitsbezorgingsapps

In de app van de flitsbezorger doe je digitaal boodschappen. Je kiest uit wat je nodig hebt, stopt het in je mandje en rekent af. Een bezorger haalt je bestelling op bij een dark store, een klein distributiecentrum om de hoek, waar jouw boodschappen worden verzameld. Hij hoeft dus niet naar een groothandel in een buitenwijk om je spaghetti op te halen.

Daarna fietst- of bromt hij met een elektrische scooter en de route op zijn mobiele telefoon naar je toe. Zo staat de bezorger niet in de file en spaart hij het milieu.

En zo doe je dat

 1. Kies een bezorgservice
  Zoek uit welke bezorger bij jou in de buurt levert.
 2. Download de app
  De apps zijn beschikbaar voor Android en iOS.
 3. Kies het bezorgadres
  Geef aan waar de boodschappen bezorgd moeten worden.
 4. Voeg je favoriete producten toe aan je winkelwagentje
  De producten staan netjes gesorteerd op categorie.
 5. Plaats je bestelling
  Betaal via iDeal, creditcard of paypal-account.
 6. Geniet van boodschappen
  Bezorgd binnen 10 tot 20 minuten.

Welke boodschappen kan ik kiezen?

Het assortiment van de snelle bezorgservices is in de breedte te vergelijken met een supermarkt. Het bestaat uit brood, groenten en fruit, zuivel, snacks, vlees, frisdank, bieren en wijnen. Maar ook luxeproducten van lokale bakkerijen en restaurants in de buurt. En laten we de non-food afdeling niet vergeten. Opladers, wasmiddel en wc-papier zijn ook verkrijgbaar via de apps. Hartstikke handig voor wie hoge nood heeft.

Zijn de boodschappen duur?

De snelle bezorgservices hanteren ongeveer dezelfde prijzen als reguliere supermarkten. Je betaalt gemiddeld €1,80 voor de bezorging. Dat is nog altijd minder dan de bezorgkosten van Albert Heijn (€2,50 tot €9,50) Jumbo (€6,00) en PLUS (€6,00). Sommige bezorgservices hebben een minimaal bestelbedrag. En voor wie echt uitpakt en voor meer dan €30,00 boodschappen bestelt, vervallen de bezorgkosten.

Maar laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk het goedkoopst om zelf even langs de supermarkt te gaan. Daar heb je meer keuze in producten, meer aanbiedingen en huismerken.

Hoeveel boodschappen kan ik bestellen?

Er zit geen limiet op het aantal boodschappen. Je zou je weekboodschappen dus ook via een flitsbezorger in huis kunnen halen. In dat geval zet de bezorgdienst meerdere riders in. Eén bezorger kan natuurlijk niet alles op de fiets meenemen.

Welke bezorgdiensten zijn er actief?

Op dit moment (januari 2022) zijn er vier bezorgdiensten actief in Nederland: Flink, Getir, Gorillas, Zapp. Ze rijden rond in de grote steden en daar komen in een rap tempo nieuwe plaatsen bij. Benieuwd of de bezorgers in jouw woonplaats rondrijden? Klik op de link bij de naam van de bezorgdienst voor het actuele bezorggebied.

Flitsbezorger Bezorgkosten Minimaal bestelbedrag
Gorillas €1,80 Geen, maar je betaalt € 2,10 extra bij bestelling onder de € 10,00.
Getir €1,80 Geen
Flink €1,80 €5,00
Zapp €1,80 Geen, maar je betaalt € 1,99 extra bij een bestelling onder de € 5,00.

Wat ga jij vandaag via de supersnelle bezorgservice bestellen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.