Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Fairphone laat zien dat telefoons duurzamer kunnen
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Fairphone laat zien dat telefoons duurzamer kunnen

Milieuvriendelijke telefoons bestaan niet. Helaas! De productie van een smartphone is hoe dan ook belastend voor het milieu en meestal ook voor de mens. Maar dat het veel duurzamer kan, bewijst Fairphone. Hun toestellen zijn makkelijker te repareren en vriendelijker voor mens en planeet. Door voor de Fairphone te kiezen, ben je duurzaam bezig. Maar je kunt ook duurzamer met je huidige telefoon omgaan, zodat je er langer mee doet.

Duurzame telefoons, hoe dan?

Smartphones zijn fantastisch maar helaas hebben ze ook mindere eigenschappen. Ze maken het onze planeet lastig en de mensen die ze in elkaar zetten hebben het ook niet makkelijk. Laat staan de mensen (of kinderen) die de grondstoffen voor onze telefoons uit de grond moeten halen. Allemaal werken ze te lang en verdienen ze te weinig. En hoe goed een toestel ook in elkaar is gezet, na een paar jaar is het toch verouderd. Zelf je telefoon repareren of onderdelen vervangen? Daarvoor zijn de meeste telefoons te strak in elkaar gelijmd. En naar software updates kun je op een gegeven moment ook fluiten. Dus belandt je toestel in een la of op de vuilnisbelt en ga jij weer op zoek naar een nieuwe.

Het kan duurzamer

Duurzame telefoons simyoTot nu toe is Fairphone de enige aanbieder op de Nederlandse markt die écht rekening houdt met mens en milieu bij de productie van telefoons. Dat komt vooral omdat de Fairphone modulair is: je kunt zelf onderdelen vervangen als ze stuk zijn of wanneer je toe bent aan iets beters of sterkers. Andere fabrikanten maken repareren bewust ingewikkeld, zodat je sneller kiest voor een nieuw toestel. In geen enkele moderne smartphone kun je tegenwoordig makkelijk de batterij vervangen, behalve in de Fairphone. Verder stopt Fairphone niet de eerste de beste mineralen in hun telefoons en is het plastic dat ze gebruiken gerecycled. Bij andere merken gaat de strijd nog vooral om wie de beste batterij heeft en het langst voor upgrades en updates zorgt. Al leveren Apple en inmiddels ook Samsung niet langer standaard opladers en oortjes bij een nieuw toestel. Dat scheelt op jaarbasis toch een hoop e-waste.

Dit is wat je wilt weten over de Fairphone

Al sinds 2013 produceert Fairphone telefoons die bedoeld zijn om lang mee te gaan,in tegenstelling tot de meeste andere fabrikanten. Zoals we al schreven kun je het toestel makkelijk uit elkaar halen. Hierdoor wordt het veel goedkoper om het te repareren. In veel gevallen doe je dat gewoon zelf, met het schroevendraaiertje dat je erbij krijgt! Onderdelen zijn los te koop voor normale prijzen. Verder maakt Fairphone daar waar het kan gebruik van gerecyclede onderdelen en materialen die met respect voor onze planeet en haar bewoners zijn verkregen. Maar dat is zeker geen makkelijke missie in een industrie die van oneerlijke praktijken aan elkaar hangt en een product dat tientallen verschillende metalen bevat. Fairphone spreekt zelf dan ook wel van een fairere telefoon. Fairphone haalt de grondstoffen alleen van plekken waarvan ze zeker weten dat dit op een goede manier gaat. En ze vinden het heel belangrijk dat hun werknemers tevreden zijn en genoeg betaald krijgen. 

Wat zijn de specificaties van de Fairphone?

specificaties van de FairphoneOm zo duurzaam mogelijk te kunnen zijn voor een goede prijs, moet Fairphone wel enkele concessies doen. Je krijgt niet het nieuwste van het nieuwste en het snelste van het snelste. In de tabel hieronder zie je de specs van de twee laatste modellen. Met 40% gerecycled plastic is de Fairphone 3+ hun meest duurzame toestel tot nu toe. Beide toestellen zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan en hebben een eenvoudig vervangbare batterij met een capaciteit van 3.040 mAh. Daar kun je zeker een dag mee doen. De 3+ streeft zijn voorganger voorbij als het gaat om de camera. Maar het mooie is: als je de Fairphone 3 in je bezit hebt, kun je de camera upgraden met de losse modules van de 3+. 

Fairphone 3+ Fairphone 3
Besturingssysteem Android 10 Android 10
Prestaties Qaulcomm Snapdragon 632
4GB RAM
Qaulcomm Snapdragon 632
4GB RAM
Geheugen 64GB opslagruimte
uitbreiden met SD-kaart
64GB opslagruimte
uitbreiden met SD-kaart
Batterij 3040 mAH vervangbare Li-on batterij 3040 mAH vervangbare Li-on batterij
Scherm 5,65 inch Full HD+ 18:9 5,65 inch Full HD+ 18:9
Camera’s 48 MP camera achter
16 MP camera voor digitale zoom tot 8x
12 MP camera achter

8 MP camera voor

digitale zoom tot 8x

Draadloos en gps 2.4 & 5GHz WiFi

NFC voor kaartbetalingen

2.4 & 5GHz WiFi

NFC voor kaartbetalingen

Netwerk Dual Nano SIM

4G LTE

Dual Nano SIM

4G LTE

Connectiviteit en sensoren USB type C

vingerafdruksensor

USB type C

vingerafdruksensor

Media en audio 3.5 mm koptelefoonaansluiting 3.5 mm koptelefoonaansluiting
Kleuren Zwart Dark Translucent
Formaat Lengte: 158 mm

Breedte: 71,8 mm

Dikte: 9,89 mm

Gewicht: 189g

Lengte: 158 mm

Breedte: 71,8 mm

Dikte: 9,89 mm

Gewicht: 189g

Prijs € 439,- € 399,-

Duurzame telefoons; met deze toestellen ben je beter bezig

Over het algemeen kun je wel zeggen dat hoe goedkoper een toestel, hoe minder blij het milieu ervan wordt. Niet alleen is er minder kritisch gekeken naar waar de materialen vandaan komen, de levensduur van deze koopjes is ook een stuk korter. Vaak krijgen ze maar een jaar lang updates, twee jaar als je geluk hebt. Maar wat is er te koop als je het wat duurzamer aan wilt pakken?

Refurbished toestellen *****

Tijd voor een nieuw toestel? Denk refurbished. Deze gebruikte smartphones zijn net zo goed als nieuwe, maar kosten een stuk minder. Het zijn tweedehands toestellen met nieuwe onderdelen of nieuwe toestellen met gerecyclede onderdelen. Met zo’n toestel ben je behoorlijk duurzaam bezig. Refurbished telefoons hebben zelfs een eigen keurmerk, zodat je zeker weet dat jouw telefoon in goede staat is. Heb je een telefoon categorie A, dan is deze echt zo goed als nieuw. Heb je een categorie C toestel, dan heeft deze gebruikssporen. Maar hee, hoe erg is dat nou helemaal als hij voor de rest perfect werkt? Check of een refurbished telefoon iets voor jou is. 

Apple, Huawei en Samsung ***

De toestellen van Apple, Huawei en de high-end modellen van Samsung komen niet in de buurt van Fairphone, maar zijn op hun eigen manier bezig met de duurzaamheid van hun telefoons. Zo gaan de meeste telefoons van deze merken langer mee dan die van veel andere merken omdat hun onderdelen simpelweg van goede kwaliteit zijn. Apple telefoons krijgen bovendien zeker 4-5 jaar software updates en bij Huawei en Samsung kun je in de meeste gevallen ook wel 3 jaar lang op updates rekenen.

Zo ga je duurzamer met je telefoon om

zo ga je duurzaam om met je telefoon simyoHet moge duidelijk zijn: als je lief wilt zijn voor onze planeet is het zaak om zo lang mogelijk met je smartphone te doen. En daarvoor hebben we een aantal goeie tips voor je.

Koop een los toestel

Iedere twee jaar een nieuw toestel bij je abonnement. Het klinkt als een cadeau, maar uiteindelijk betaal je die telefoon gewoon zelf. En voor het milieu is dit al helemaal geen cadeau. Niet meer doen dus. Koop liever een los toestel met Sim Only. Je toestel kan tweedehands zijn, refurbished, een Fairphone of welk duurzamer alternatief je dan ook maar gevonden hebt. Of laat je toestel repareren. Niet alle reparaties zijn kostbaar en met tweedehands onderdelen ben je ook nog eens voordeliger uit.

Wees lief voor je batterij

Je kan veel dingen doen om je batterij een beetje te sparen. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om je batterij helemaal leeg te laten lopen. Beter plug je hem weer in als ie onder de 40% dreigt te zakken. Ook snelladen is niet per se goed voor je batterij, net als broeien in de zon. Ook de kwaliteit van je lader speelt een rol. Gebruik liever een originele lader dan een goedkope vervanger. Als je voor energiezuinige instellingen kiest, loopt je batterij sowieso minder snel leeg. En daarmee verleng je uiteindelijk het leven van je telefoon. Manieren om slim met je toestel om te gaan vind je in ons blog over het optimaal gebruiken van je telefoon.

Gooi je afdankertjes niet in de vuilnisbak

Nooit doen: een mobiele telefoon in de prullenbak gooien. Breng hem naar een inzamelpunt of de milieustraat. In jouw oude beestje zitten nog allemaal grondstoffen en onderdelen die gerecycled kunnen worden. Afgesproken?

Duurzame telefoonhoesjes, ze bestaan!

Als iets bijdraagt aan de overlevingskansen van je telefoon, zijn het wel hoesjes. En als je dan toch op de duurzame toer gaat, kun je niet met een goedkoop plastic exemplaar aankomen. Want ja, ook al die miljoenen plastic hoesjes belanden op de grote afvalhoop. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel milieuvriendelijkere alternatieven te koop.

Duurzame materialen

Hoesjes die duurzaam zijn, zijn biologisch afbreekbaar en niet gemaakt van fossiele grondstoffen. Waar dan wel van? Bamboe bijvoorbeeld, of planten, kurk, vlas, gerecycled plastic en er bestaan zelfs hoesjes gemaakt van oude skateboards. We schreven al eens een heel blog over duurzame telefoonhoesjes.

Fairphone hoesjes

Als duurzaamste telefoonmerk op de markt, heeft Fairphone natuurlijk ook een mooie collectie verantwoorde hoesjes. Hun nauwsluitende hoesjes zorgen voor extra comfort en duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van 37% biomaterialen en niet-giftig plastic en zorgen voor een soort airbag effect. Lekker veilig dus.

Zeg eens eerlijk? Ben je echt aan die nieuwe telefoon toe of kun je het nog prima even uitstellen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.