Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
26,399x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Een week lang een Nokia 3210: kun jij zonder smartphone?

Sanny Visser is reporter voor Simyo en wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren en boodschappen doen op de markt. Naast het testen van bespaar-apps duikt ze voor Simyo ook in andere telefoonvraagstukken.

Deze week zette Sanny haar smartphone uit en verving ‘m voor een Nokia 3210. Hoe ging het haar af? En waarom kiezen sommigen bewust (weer) voor een ouderwetse gsm in plaats van een smartphone?

‘Pincode OK’, op het zwart-witschermpje verschijnt een gezichtje dat een glimlach produceert (het beweegt! Hóe high-tech). De Nokia 3210; wie heeft er geen nostalgische herinneringen aan? Dolblij was ik met mijn Nokia 3210 zo’n vijftien jaar geleden. Ik kocht er een roze hoesje bij, het eerste sms’je kwam binnen (piep piep, piep piep) en was een gelukkig mens. En toen – toen werd mijn roze juweel gestolen. Verontwaardigd plakte ik door de hele school briefjes: wie heeft mijn Nokia gezien? Helaas, mijn 3210 kwam nooit meer terug.

Even bellen ipv appen! Een week lang een Nokia 3210

Geen smartphone voor mij

Maar ik kreeg een herkansing: deze week gebruikte ik voor Simyo een hele week een Nokia 3210. Er is een grote groep mensen die bewust een oud mobieltje (oftewel: geen smartphone) gebruiken en besluiten: dit is goed genoeg voor mij. Op de website van De Groene Meisjes, een populair blog over groener leven, staat een artikel over onze telefoonverslaving. Daarop komen honderden reacties. Veel lezeressen hebben bewust geen smartphone. “Ik word wel eens niet uitgenodigd voor feestjes omdat ik niet in de WhatsApp-groep zit”, schrijft Enya. Maar ze vindt het heerlijk zonder smartphone: “Als mensen me echt nodig hebben, kunnen ze altijd bellen.”

“Het wifi-wachtwoord alsjeblieft!”

Alsof er een donkere ‘cloud’ boven mijn hoofd hing, deed het internet het thuis niet op dag één van de Nokia-challenge. Paniekerig duwde ik een naald in de modem-reset knop. Nog steeds niks. Opstaan zonder e-mails, tweets, het nieuws… ik liep naar de brievenbus, greep de krant (knus ouderwets: mijn bron van nieuws) en fietste als een gek naar de koffietent om de hoek. “Goedemorgen, het wifi-wachtwoord alsjeblieft! En o ja, doe ook maar een koffie.”

Hoe verslaafd zijn we?

Hoewel niet iedereen meteen overstapt op een oud mobieltje, zijn er meer mensen die zich zorgen maken over hun telefoongebruik. 75% van de mobielbezitters kijkt elke vijf minuten op zijn telefoon. In Japan is 90% van de telefoons waterproof, zodat er ook onder de douche getweet of gegoogled kan worden. Tegelijkertijd wordt 93% van de mensen het meest gelukkig van écht sociaal contact met vrienden of familie.

Boooring…

Misschien ligt de waarheid, zoals met veel dingen, ergens in het midden. Je telefoon regelmatig omkeren, het geluid uitzetten, of ‘m even helemaal uit doen (het kan, heus) is niet zo gek. De Amerikaanse beweging Bored & Brilliant verkondigt al langer dat je af en toe stierlijk vervelen heel gezond is. Volgens de beweging word je hier een stuk creatiever van. Eén van hun uitdagingen? Verwijder de app die de meeste tijd opslokt. Tja, voor mij is dat WhatsApp, zonder twijfel. Mijn vinger hangt trillend boven het ‘verwijderen’ kruisje. Misschien morgen.

Zou jij het durven?

Durf jij het aan? Nokia 3210 voor een week!

Nokia vs. iPhone: wie wint?

Je wil nét je telefoon wegleggen en er verschijnt nog een Whatsappje in beeld. Toch maar even antwoorden - en voor je het weet ben je tien minuten verder. Herkenbaar? Dát miste ik in ieder geval niet deze week. Opstaan zonder met slaperige ogen je mailtjes of tweets bekijken? Heel rustgevend. Net als ’s avonds op de bank een boek lezen of film kijken zonder afleiding van je smartphone. Aan het eind van de week speelde ik met het idee om ‘m te verkopen en een gsm aan te schaffen. Maar uiteindelijk heb ik toch besloten mijn iPhone niet aan de wilgen te hangen. Foto’s maken en delen, écht nuttige apps, onderweg muziek luisteren; het voorgoed gedag zeggen vind ik te rigoureus (en doodeng). Wel heb ik Facebook van mijn telefoon verwijderd en gaat ‘ie een halfuur voor het slapengaan omgekeerd, met het geluid uit, op mijn nachtkastje. Ik kies dus ook voor die, ietwat laffe, middenweg. Maar ja, wie niet sterk is, moet ‘smart’ zijn, zullen we maar zeggen.

Sms'en duurt lang. Nokia 3210 voor een week

Roundup: de nadelen van een gsm

 • Een sms’je typen duurt láng op die oude toetsjes.
 • Geen speaker-functie. Niks handiger dan tijdens het koken bijkletsen met familie of vrienden (en toch je handen vrij te houden).
 • Altijd een fotocamera bij de hand hebben is toch wel erg handig.

Euh...past niet. Nokia 3210 voor een week

En dit miste ik niet:

 • Ik was deze week verdacht productief. Vooral WhatsApp blijkt enorm veel tijd op te slokken.
 • In plaats van dit via WhatsApp te doen, belde ik mensen om iets kort te overleggen. Dat was een verademing: sneller en gezelliger.
 • Google Maps werd vervangen door voorbijgangers om de weg vragen als ik er niet uitkwam. Eigenlijk ook heel leuk.
 • Je mist niks als je tijdens het boodschappen doen of een afspraak buiten de deur niet je e-mail constant kunt checken. Wat een ontdekking!
 • Snaken blijft leuk, komt het éven goed uit dat je ook op je smartphone kunt blijven snaken: download de snake-app voor Android of iPhone!

Snake topscore! Nokia 3210 voor een week

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.