simyo sim only prepaid esim simkaart ingebouwd

Alles over de eSIM van Simyo en zijn voordelen

Telefoons & Tech

Bij Simyo kan je vanaf nu eSIM gebruiken. Je kunt ‘m gebruiken voor je Sim Only abonnement en met Prepaid kun je ‘m als vervangende simkaart gebruiken. Met deze ingebouwde simkaart stap je makkelijk over van provider en gebruik jij je telefoon, als je dat wil, als dual sim-toestel. Dat klinkt handig, toch? Lees hier alles over eSIM bij Simyo.

Wat is eSIM?

wat is een esimeSIM is een ingebouwde simkaart in de vorm van een kleine chip in je telefoon. De ‘e’ van eSIM staat voor ‘embedded’, dat ingebouwd betekent. Hij doet hetzelfde als een ‘traditionele’ simkaart, maar je kunt ‘m niet uit je telefoon halen en is bovendien niet gebonden aan een specifieke mobiele provider.

Met eSIM hoef je niet van simkaart te wisselen als je overstapt naar een andere provider. Ook hoef je niet meer met een simkaartje te priegelen als je een nieuwe telefoon neemt: je kunt je aansluiting gewoon instellen op eSIM van je nieuwe telefoon. eSIM is een initiatief van de GSMA, de wereldwijde belangenbehartiger van mobiele providers. Er zijn al een aantal smartphones en tablets met eSIM simkaart beschikbaar. Ook voor smartwatches zou eSIM een handige functie zijn om mobiel bereikbaar te zijn.

eSIM simkaart in Nederland

esim simkaart in nederland

Sta je te popelen om over te stappen op een telefoon met eSIM? Goed nieuws! Bij Simyo kun je eSIM nu gebruiken voor Sim Only en Prepaid. Dit kan al met iPhones uit 2018 en 2019, maar binnenkort ook met een aantal nieuwe Android-telefoons. Hou dit blog in de gaten voor nieuws daarover. Wearables als smartwatches worden voorlopig nog niet ondersteund, maar deze mogelijkheden worden wel onderzocht.

Hoe gebruik ik eSIM bij Simyo?

Ben je al klant bij Simyo? Je kunt dan gratis eSIM aanvragen als vervangende simkaart voor je Sim Only abonnement of Prepaid aansluiting. Dit doe je makkelijk via de Mijn Simyo app. Als je als nieuwe klant Sim Only neemt, kun je tijdens het afsluiten van je abonnement meteen aangeven dat je eSIM wilt. Neem je Prepaid van Simyo? Dan moet je eerst je normale simkaart activeren. Daarna kun je via de app eSIM aanvragen. Dit kan in het instellingenmenu bij het tabblad ‘Simkaart’. Vervolgens kun je op ‘activeer eSIM’ drukken en de stappen doorlopen om over te stappen op de ingebouwde simkaart. Succes!

Wat is het voordeel van eSIM?

Een telefoon met eSIM heeft een paar voordelen voor je in petto. Dit zijn ze!

Overstappen was nog nooit zo makkelijk

esim overstappen

Ook bij Simyo kun je gaan voor maandelijks opzegbare Sim Only. De beste keuze als je wel de voordelen van Sim Only wilt, maar niet de verplichting van een langdurig abonnement wilt aangaan. eSIM stelt je in de toekomst in staat om met maandelijks opzegbare abonnementen makkelijk en snel over te stappen van provider. Ook nummerbehoud is zo extra eenvoudig. Ook het wisselen van telefoon wordt makkelijker. Geen gedoe meer met het wisselen van je simkaart, maar gewoon de aansluiting even instellen op je nieuwe telefoon. Snel gebeurd!

Elke telefoon met eSIM is een dual sim-telefoon

esim dual sim

Gebruik jij je telefoon zowel zakelijk als privé? Dan is een dual sim-telefoon nu nog de beste keuze. In zo’n telefoon passen twee simkaarten en zo ben je met één toestel zowel bereikbaar voor familie als collega’s. Het nadeel: het aanbod van dual sim-toestellen is niet zo groot. Dat probleem is met eSIM opgelost, want hiermee is elke telefoon een dual sim-telefoon, In de toekomst kun je op je eSIM zelfs meer dan twee aansluitingen tegelijk kunt gebruiken.

Buiten de EU bellen, sms’en en internetten met lokaal tarief

esim buitenlands abonnement

Wat went het toch snel, hè? Dat je jouw standaard Sim Only bundels ook in andere EU-landen kunt gebruiken. Helaas is dat buiten Europa nog niet mogelijk. Ook op dat vlak biedt eSIM een voordeel. Hiermee koop je makkelijk tegoed bij een lokale provider in het land van bestemming, zonder meteen een extra simkaart te hoeven kopen. Zo kun je bellen, sms’en en internetten tegen het lokale tarief. Bye, bye buitenbundelkosten!

Het kopen van tegoed of afsluiten van een abonnement op je eSIM werkt precies hetzelfde als bij een dual sim-telefoon. Je Nederlandse telefoonabonnement staat op de fysieke simkaart in je telefoon. Het buitenlandse abonnement of tegoed staat op eSIM. Of omgekeerd.

Sluit je een buitenlands abonnement af op je eSIM. Het abonnement of tegoed kun je pas nemen zodra je in het land van bestemming bent. Dit doe je via het instellingenmenu. Hier zie je welke providers een abonnement of tegoed voor eSIM aanbieden. Onderaan het artikel zie je een lijst van landen waar je eSIM kunt gebruiken.

Smartphonedesign is extra strak

esim simkaart

eSIM brengt nog een paar handige, indirecte voordelen. In toekomst verdwijnt de fysieke simkaart waarschijnlijk helemaal en is er uiteindelijk geen ingang meer voor nodig. Daarmee wordt het ontwerp van smartphones nog strakker en naadlozer. Een klein cosmetisch voordeeltje dus. Op deze manier is er ook meer ruimte voor andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de batterij. Die kan dus een stukje groter worden. Dit is vooral een voordeel in wearables als smartwatches.

Deze telefoons hebben eSIM

telefoons met esim

Mondjesmaat krijgen steeds meer smartphones een eSIM. Benieuwd welke telefoons met eSIM je bij Simyo kunt gebruiken? Vooralsnog alleen iPhones uit 2018 en 2019, maar binnenkort kun je ook Android-telefoons als de Samsung Galaxy S20 met eSIM van Simyo gebruiken. Hieronder staan alle telefoons die werken met eSIM van Simyo. Eens in de zoveel tijd updaten we deze lijst:

  • iPhone Xs
  • iPhone Xs Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

Discussie