Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,429x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Op vakantie met duizend boeken: alles over digitaal lezen

Houd jij nog steeds van de geur van papier? Of kies jij alleen nog voor digitaal lezen? Met de zomer voor de deur doen wij een boekje open over de voor- en nadelen van de e-reader en lezen via je smartphone of tablet. En wat is het meest duurzaam?

Het papieren boek zou voor altijd verdwijnen, voorspelden velen toen het e-book – een digitaal boek dat je kunt lezen op een smartphone of e-reader - opkwam in Nederland zo rond 2011. Toch worden er inmiddels zelfs weer meer gewone boeken verkocht, juíst omdat het papieren boek prima naast alle digitale leesvormen kan bestaan. Digitaal lezen is bijvoorbeeld verdraaid handig op reis, terwijl een papieren boek thuis juist fijn kan zijn.

De e-reader: compacte boekenkast

In 2009 kwamen de eerste e-readers naar de Nederlandse markt, maar dit was niet meteen een doorslaand succes. Mensen bladerden liever door een echt boek, dat daarna kon pronken in de boekenkast. Daarnaast waren veel boeken nog niet als e-book verkrijgbaar. Inmiddels is digitaal lezen echt ingeburgerd. Via een e-reader, maar ook op smartphones en tablets. Waarom zou je voor een e-reader kiezen?

Voordelen van de e-reader:

 • Weegt bijna niks en je kunt er duizenden boeken op kwijt;
 • Leest steeds meer als een echt boek door het speciale scherm en is rustiger voor je ogen dan een smartphone of tablet;
 • De batterij gaat wekenlang mee. (Extra handig op vakantie!)

Nadelen van de e-reader:

 • Je kunt er niet fijn in bladeren zoals bij in een boek;
 • Een nieuw boek ruikt lekker naar vers papier; een e-reader ruikt helaas nergens naar;
 • Alles is zwart-wit, en je kunt geen linkjes openen of video’s bekijken.

E-books lezen op je smartphone of tablet

Volgens sommige trendwatchers gaan we uiteindelijk alles – dus lezen, filmpjes kijken, foto’s maken, bellen – via één apparaat doen. Dat is handig natuurlijk, maar voorlopig kleven er aan het lezen via je smartphone of tablet ook nog wat nadelen. Gelukkig zijn er ook een hoop lees-apps verkrijgbaar, waardoor je makkelijk je e-reader en smartphone of tablet naast elkaar kunt gebruiken. Zonder dat je de draad kwijt raakt in je boek.

Voordelen van lezen via je smartphone of tablet:

 • Je hebt alles op één apparaat: zeker op vakantie loop je zo minder risico om nóg een duur apparaat kwijt te raken;
 • Via je smartphone of tablet heb je meteen toegang tot filmpjes en links die in de tekst genoemd worden;
 • Door de vele lees-apps synchroniseert je smartphone of tablet alles met je e-reader.

Nadelen van lezen via je smartphone of tablet:

 • Leest onrustiger, vooral ‘s avonds: door het helverlichte scherm rem je de aanmaak van het slaaphormoon melatonine, waardoor je moeilijker in slaap valt. Met een e-reader heb je dit probleem niet;
 • E-books nemen ruimte in op je smartphone of tablet. Hoeveel? Een boek is gemiddeld 500KB groot. 1000KB is 1MB, en 1000MB is weer 1GB. Volg je het nog? Laten we het zo zeggen: als je een telefoon hebt met een geheugen van 32GB, dan kun je best wat boeken kwijt op je smartphone of tablet. Maar niet zoveel als op je e-reader wellicht.

Is digitaal lezen duurzamer dan een boek?

Het lijkt logisch dat een e-reader duurzamer is dan een papieren boek; er komen immers geen bomen aan te pas. Toch is dit in de praktijk niet zo simpel. Voor de productie van e-readers, tablets en smartphones worden er mineralen en metalen uit de grond gewonnen, en dat gebeurt meestal in gebieden zonder strenge milieuregels. Hier schreven we al eerder over in het artikel over de Fairphone. In Nederland wordt veel papier gerecycled, waardoor een nieuw boek voor 80% uit hergebruikt papier bestaat. Een boek heeft ook geen batterij die opgeladen moet worden én gaat niet kapot (tenminste, als je ‘m niet in het zwembad laat vallen). Consumentenprogramma Kassa dook ook in deze vraag en concludeerde dat een e-book pas milieuvriendelijker is als je dertig boeken of meer leest. Kom je daar makkelijk aan in een jaar? Dan kies je voor het e-book. Als je alleen in de zomer boeken leest, kun je het beste naar de bibliotheek gaan (lopend op of de fiets uiteraard, voor extra duurzaamheidspunten).

Digitaal lezen: deze apps zijn onmisbaar

Aldiko (gratis voor Android)

Een fijne app voor Android-gebruikers om e-books en pdf’s op te lezen. Deze app heeft ook een nachtmodus, waardoor je wit op zwart leest, en dus niet zwart op wit. Dat is prettiger voor je ogen.

iBooks (gratis voor Apple)

Apple heeft natuurlijk ook een boeken-app: iBooks. Via de iBook-store koop je (luister)boeken, die je vervolgens op je iPhone of iPad kunt lezen. Ook onthoud de app waar je gebleven bent. De app leest lekker rustig en heeft ook een nachtmodus

Kobo (gratis voor Android, Apple en Windows)

Heb je een Kobo e-reader gekocht? Dan kun je jouw bij Kobo gekochte boeken via deze app ook op je smartphone of tablet lezen. De app synchroniseert constant met je e-reader

Kobo bol.com app (gratis voor Apple en Android)

Wil je via je Kobo e-reader toegang tot de boekenwinkel van bol.com? Download dan de Kobo bol.com app. Je kunt zo op al je apparaten naadloos verder lezen, maar ook passages delen met vrienden via social media en via het geïnstalleerde woordenboek betekenissen van woorden opzoeken.

Blendle (gratis voor Apple en Android)

Als je naast boeken ook graag kranten en tijdschriften verslindt, is de Blendle-app ideaal. Je bladert eerst door de kiosk om alle kranten en tijdschriften te bekijken. Daarna kun je een complete krant of tijdschrift downloaden (je betaalt iets minder dan in de winkel), óf alleen een bepaald artikel voor een klein prijsje: tussen de 0,10 tot 0,89 cent, afhankelijk van de lengte van het verhaal.

Digitaal lezen: dit kost het

Ben je met een e-book goedkoper uit dan met een papieren boek? Ja, e-books zijn gemiddeld 8,89 euro, en dat is zo’n 40% goedkoper dan een papieren boek. Veel apps bieden ook gratis e-books of een e-book abonnement. Via je Kobo e-reader en bol.com lees je onbeperkt e-books voor 9,99 euro per maand. En met Bliyoo van Bruna heb je onbeperkt toegang tot e-books, luisterboeken én tijdschriften voor 14,95 euro per maand. Nadeel is wel dat je een e-book niet kunt uitlenen aan anderen. Als je op zoek bent naar een gratis papieren boek kun je via Minibieb kijken waar er bij jou in de buurt een boekenruil plek is.

Ik ga op vakantie en neem mee…

Gelukkig is de toekomst van het papieren boek niet zo zwart-wit als zijn pagina’s: juist door de opkomst van digitale boeken, lijken we het papieren boek weer meer te waarderen. En waarom zou het niet samen kunnen gaan? Op vakantie is sjouwen met boeken in ieder geval verleden tijd. Wist je trouwens dat Kobo nu ook een waterdichte e-reader heeft uitgebracht? Daarmee kun je zelfs snorkelend een boek lezen. Fijne (lees)vakantie!

Ben jij een echte boekenwurm, of lees je alleen nog via e-reader, je smartphone of tablet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.