De meest leerzame apps voor kinderen

Favoriete apps

Hinkstapsprong, touwtje springen en verstoppertje, spelletjes die jaren geleden buiten werden gespeeld. Tegenwoordig spelen kinderen de spelletjes vaker binnen. Steeds meer pakken zij de tablet of smartphone. Via apps kunnen zij spelenderwijs een hoop leren. Hieronder vind je zes educatieve apps voor peuters en kleuters.

Ga op stap met Dr. Panda

Per thema leert je kind verschillende vaardigheden in fantasierijke omgevingen. Er zijn een aantal verschillende Dr. Panda apps. Van postbode tot supermarkt. Van ziekenhuis tot luchthaven. Als postbode leer je bijvoorbeeld hoe je de pakketjes moet inpakken die je daarna op de scooter aflevert bij het juiste dier. Dr. Panda is verkrijgbaar voor Android, iOS & Windows. Een aantal varianten van Dr. Panda zijn gratis te downloaden. Voor de overige varianten betaal je ongeveer €3,00. Dit verschilt per besturingssysteem.

Download de apps van Dr. Panda hier.

Spelenderwijs leren met Juf Jannie

Houdt je kleintje van puzzels, letters en woorden leren? Dan zijn de apps van Juf Jannie zeer geschikt! Voor elk wat wils. De puzzels zijn leuk voor de kleinere kinderen. Het onderdeel letters en woorden biedt een goede ondersteuning voor kinderen uit groep 1. Ze leren de uitspraak, hoofdletters en moeten plaatjes bij de letters zoeken. Aan het einde van een puzzel of oefening krijg je ballonnen of sterren als beloning.

Download de apps van Juf Jannie hier voor Android & iOS.

Volgende halte: Lego Apps

Lego Duplo heeft verschillende apps voor peuters. Zo bestuur je in Lego Duplo Trains een trein waaraan je verschillende wagons hangt. Naast de trein-app zijn er meerdere thema’s zoals het circus en het bos. Het nabootsen van volwassenen en hun activiteiten staan voorop in deze apps. Dit versterkt de ontwikkeling van peuters. Deze apps zijn ontzettend kindvriendelijk. Alle Lego Duplo-apps zijn hier gratis te downloaden voor Android & iOS.

Nijntje Apps

Deze app bestaat uit meerdere versies. Zo kun je bijvoorbeeld peentjes rapen. Goed voor de oog-handcoördinatie voor de kleinere kinderen. De iets oudere kids leren zo op een leuke manier tellen. In een ander onderdeel leert je kind welk object in de lucht en welke op de grond hoort. Je kunt ook nog een (deels interactief) boekje lezen en een zoekpuzzel maken. Nijntje moedigt je aan en beloont je als je het goed hebt gedaan. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

Verhaaltje voor het slapen gaan

Een leuke app om met je kind te spelen voor het slapen gaan. In het Nederlands hoor je een kort verhaaltje. Iedereen in het dorp gaat slapen. Maar op de boerderij zijn de dieren nog wakker. Het is aan de peuter om alle lichtjes uit te doen. Dag lief varken, dag kippetjes. Hopelijk gaan de peuters daarna zelf ook slapen. De basis app kost €2,99. Je kunt hem daarna nog uitbreiden.

Je downloadt de Slaap Lekkerapp hier voor Android & iOS.

Leren schrijven

Zoek je een goede app waarmee je kind spelenderwijs (hoofd)letters en cijfers leert schrijven? Dan ben je bij LetterSchool aan het juiste adres. De naam zegt het al. Je hoort hoe je de letters uitspreekt en met behulp van leuke animaties leert hij/zij hoe je ze schrijft. Als je het goed hebt geschreven, krijg je een ster en volgt er vuurwerk. Als je alle sterren hebt verzameld, is er een gouden level. Kinderen kunnen daarin hun eigen letters gaan schrijven. Het is een app die het leren schrijven van je kind zal ondersteunen. De kosten van de app verschillen per besturingssysteem en per apparaat (smartphone of tablet).

Je downloadt de app hier voor Android en iOS.

Let op! De apps kunnen per type telefoon en besturingssysteem verschillen in prijs.

Gebruiken jij of je kind zelf nog andere handige educatieve apps? Laat het ons dan weten in de reacties.