.

De Mario Kart op mobiel is hier!
Terug naar overzicht
22,643x gelezen

It’s a me, Mario! Ken je het nog, dat bekende spel dat je altijd speelde op je Nintendo 64, Wii of Game Boy? Juist ja, we hebben het over Mario Kart! En weet je wat? Vanaf 25 september speel je deze game op je telefoon. Heb jij je favoriete karakter al gekozen en is je telefoon er helemaal klaar voor de Mario Kart app?

De Mario Kart app

Ben jij benieuwd hoe Mario Kart Tour eruit gaat zien? Wij ook! De app wordt op het moment gespeeld door een selecte groep bèta-spelers. In verschillende video’s is te zien dat ‘Mario Kart Tour’ in verticale stand wordt gespeeld. De app is te gebruiken op iOS- en Androidtoestellen en het gaat hierbij om een freemium app. Een gedeelte van de app kun je dus gratis gebruiken. Wil je uitbreiden en/of geen advertenties in beeld krijgen, dan betaal je daar waarschijnlijk een bepaald bedrag voor.

Zo werkt Mario Kart Tour

Je rijdt in de Mario Kart app automatisch en je stuurt door naar links of rechts te swipen. Door de pijl die voor de auto verschijnt zie je waar je heen moet. Zoals in eerdere versies verzamel je ook hier munten. Met die munten koop je items of personages die je in de game weer kunt gebruiken. Je krijgt daarnaast ook punten als je je tegenstanders dwarszit en raakt met een ‘power-up’. Het activeren van de ‘item-box’ doe je door op het personage te tikken.

Mario Kart
Onderdelen vrijspelen
 

De rode paddenstoelen, groene schilden en gele bananen; alle bekende items uit Mario Kart zijn aanwezig. Het lijkt er nu op dat deze voorwerpen gekoppeld zijn aan specifieke personages. Deze personages ontgrendel je door doosjes te kopen met een willekeurige inhoud. Maar ook auto’s en gliders die je op de kart kunt zetten, zijn op deze manier te verkrijgen.

Mario Kart
Maar wanneer dan?

Mario Kart Tour zou eigenlijk al eerder dit jaar uitgebracht worden, maar werd toen uitgesteld naar de zomer van 2019. En laat het nu net de zomer van 2019 zijn! Een precieze datum hebben wij niet, maar houd vooral social media in de gaten. Wij weten in ieder geval wat wij gaan doen als de app uitkomt.

Mario Kart

Ga jij Mario Kart Tour downloaden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.