Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Coronacheck-app
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Favoriete apps |

De CoronaCheck-app: vervanging van het gele boekje?

De CoronaCheck-app is door de Rijksoverheid gelanceerd zodat je toegang krijgt tot evenementen en locaties. Sinds 1 juli kun je met de app ook veilig naar andere landen van de Europese Unie reizen. Een handig middel waar toch nog veel onduidelijkheden over zijn. In dit blog geven we antwoord op de meest voorkomende vragen!

Wat doet de CoronaCheck-app?

De CoronaCheck-app is gecreëerd door de Rijksoverheid als hulpmiddel om te laten zien dat je coronavrij bent. De app maakt het mogelijk om vanaf je telefoon testresultaten en het vaccinatiebewijs te tonen. Ook is te zien of je het virus al eens hebt gehad. Van deze resultaten wordt een QR-code gegenereerd die te scannen is op bijvoorbeeld kleine eendaagse festivals, of als je op reis gaat binnen Europa. Met je DigiD account krijg je toegang tot de app en je gegevens.

Hoe toon ik via de app aan dat ik gevaccineerd ben?

Eenmaal ingelogd met je DigiD gaat de CoronaCheck-app direct opzoek naar jouw vaccinatie(‘s) in de systemen van de GGD, RIVM en andere aangesloten bronnen. Vervolgens maakt de app een QR-code aan die je kunt laten scannen, ook wel bekend als het Digitaal Corona Certificaat. De partij die de code scant kan zo exact zien of je toegelaten kunt worden in het land of evenement.

Hoe zijn mijn testuitslagen te zien in de app?

Omdat de overheid tegenwoordig testen en sneltesten gratis aanbiedt voor Nederlanders die gaan reizen, is er een directe verbinding met de app. Zowel de antigeentest als de uitslagen van een PCR-test worden hierin weergeven als je dat wilt. Momenteel is het wel zo dat het een aantal uren langer kan duren voordat de uitslag ook zichtbaar is in de app nadat je het resultaat binnen hebt. Heb je meer dan zes maanden geleden een positief testresultaat gehad? Dan moet je deze handmatig laten koppelen door de backoffice van de GGD. Je bereikt ze door te bellen naar 0800-5090. Goed om rekening mee te houden als je op vakantie gaat!

Is het verplicht om de app te gebruiken?

Zeker niet! Maar de app maakt het allemaal een stuk makkelijker voor jezelf. Vooral als het gaat om het reizen naar EU-landen. Wil je weten wat je precies nodig hebt om te reizen? Dan kun je dat makkelijk terugvinden in de Reisapp, ook gemaakt door de Rijksoverheid!

Kan ik de CoronaCheck-app gebruiken in het buitenland?

De app werkt ook als je in het buitenland zit. Bij het ophalen van een Digitaal Corona Certificaat in de app, krijg je zowel een Nederlands als een internationale QR-code. De internationale QR-code is ook echt bedoeld om mee te reizen. Sta je op de luchthaven in een ander land, dan kan hier om gevraagd worden. Maar let op, per land verschilt het aan wat je moet overleveren aan bewijsstukken. Wil je weten of jouw coronabewijs geldig is in het land dat je bezoekt? Kijk dan op wijsopreis.nl. Hier wordt een actueel overzicht bijgehouden van de coronaregels per land.

Hoe zit het met mijn privacy?

De Rijksoverheid heeft gezegd dat de app niets opslaat. Alle gegevens die de app laat zien zijn alleen in te laden doormiddel van je DigiD. Dit is een persoonlijk en beveiligd wachtwoordsysteem gemaakt door de overheid om in te loggen op hun systemen.

Alle gegevens die je hebt ingeladen zijn voor een bepaalde periode te zien:

  • Testuitslagen tot 96 uur na datum en tijd afname test
  • Vaccinatiegegevens een jaar na vaccinatiedatum
  • Herstelgegevens 180 dagen na datum en tijd afname test

Daarnaast word je IP-adres niet langer dan zeven dagen onthouden en je BSN zelfs helemaal niet. Verwijder je de app, dan verwijder je hiermee ook direct al je gegevens. Bekijk hier de gehele privacyverklaring op de officiële website.

Ik gebruik de CoronaCheck-app al, maar ondervind problemen.

De app kent veel voordelen, maar er zijn ook een aantal klachten over de bruikbaarheid. Zo vertellen gebruikers onder andere moeite te hebben met het registreren, het uploaden van een bewijs en het verkrijgen van een QR-code. Mocht je één van deze, of andere problemen ervaren met de app en heb je het opnieuw installeren van de app al uitgeprobeerd? Dan is het goed om contact op te nemen met de CoronaCheck-app helpdesk. Ook met klachten kun je terecht bij deze klantenservice. Je vindt hier alle contactgegevens!

Download de CoronaCheck-App hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Staat de CoronaCheck-app dit jaar ook op jouw vakantielijstje?

 

 

 

 

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.