.

Terug naar overzicht
10,890x gelezen

Voor veel mensen is er niets fijner dan een kleine, handzame telefoon. Toch lijkt het of smartphones alleen maar groter worden. Maar geen paniek! Er zijn nog steeds compacte telefoons beschikbaar. In deze blog ontdek je 6 kleine smartphones die in 2023 de moeite waard zijn. Voor welke ga jij?

Waarom kiezen voor een kleine telefoon

Kleine telefoons zijn handig. Je kunt ze makkelijk met één hand bedienen en ze passen beter in je zak. Ze zijn meestal ook goedkoper dan de grotere modellen. Maar onderschat ze niet, want ondanks hun bescheiden formaat bieden ze vaak dezelfde functies als hun grotere tegenhangers.

Maar wat is klein? Vonden we rond 2017 een scherm van rond de 5,2 inch nog klein, inmiddels is de mening van consumenten veranderd. Voor de onderstaande lijst keken we naar telefoons met een schermgrootte tot circa 6 inch.

Google Pixel 5

De Google Pixel 5 is een kleine, lichte telefoon die veel te bieden heeft. Het 6-inch scherm is helder en de camera’s zijn van hoge kwaliteit. Hij is wel aan de dure kant en hij is niet waterdicht. Toch is de Google Pixel 5 een uitstekende keuze, vooral als je een telefoon wilt die geweldige foto’s maakt en goed in de hand ligt.

Apple iPhone 13 mini

De iPhone 13 mini is het kleine broertje van de populaire iPhone 13. Hij is net zo slim en krachtig, maar dan in een formaat dat je met gemak in je hand houdt of in je zak stopt.
Trouwens, hij mag dan wel ‘mini’ heten, maar dat valt best mee: qua grootte is hij vergelijkbaar met de iPhone 8 en de iPhone SE.

Het heldere, 5,4-inch scherm van de iPhone 13 mini is een genot om naar te kijken en de foto’s die je met de camera maakt zijn werkelijk prachtig. Hoewel de batterij kleiner is, wat betekent dat hij vaker opgeladen moet worden, blijft dit een uitstekende kleine telefoon. Net zoals de voorafgaande iPhone-modellen maakt de iPhone 13 gebruik van gezichtsherkenning, Face ID, voor veilige toegang tot het apparaat.

Sony Xperia 10 IV

De Sony Xperia 10 IV is een slanke telefoon met een langwerpig, 6-inch scherm dat geschikt is voor films en series. Hij heeft goede luidsprekers, een koptelefoonaansluiting en een waterdichte behuizing. Hij is echter niet zo snel of krachtig en de camera’s zijn matig. De Sony Xperia 10 IV is een leuke telefoon voor entertainment, maar niet voor de meer veeleisende gebruikers.

Asus Zenfone 10

De Asus Zenfone 10 heeft een scherm van 5,9 inch en een snelle processor. Deze telefoon is razendsnel, levert krachtige prestaties en maakt prachtige foto’s met zijn gimbal-stabilisatie. Het enige dat ontbreekt, is een water- en stofdichte behuizing. Maar met zo’n compacte en slimme telefoon is dat maar een klein minpuntje.

Apple iPhone SE (2022)

Met de iPhone SE (2022) voelt het alsof je terug in de tijd gaat. De buitenkant lijkt op de oudere iPhones, maar van binnen is hij helemaal bij de tijd. Hij is supersnel, maakt mooie foto’s en is eenvoudig in gebruik. Daar tegenover staat dat het 5,7-inch scherm er wat verouderd uitziet en de camera het zonder nachtmodus moet doen. Als je niet per se het nieuwste van het nieuwste nodig hebt, is de iPhone SE uit 2022 een prima keuze.

Unihertz Titan Pocket

De Unihertz Titan Pocket is een unieke telefoon met een fysiek toetsenbord, net zoals de Blackberry’s van vroeger. Hij is misschien niet zo snel of geavanceerd als sommige andere telefoons in deze lijst, maar de batterij gaat lang mee en het toetsenbord is handig voor mensen die veel typen. Het 3,1-inch scherm is wel erg klein en de camera maakt geen geweldige foto’s, maar als je op zoek bent naar een handzame smartphone is dit een interessant alternatief.

En de winnaar is…

Elke telefoon heeft zijn unieke charme en sterke punten, en we hopen dat deze lijst je helpt om jouw perfecte kleine smartphone te vinden. Ongeacht je keuze, bij Simyo hebben we altijd de ideale telefoon voor jouw smaak en budget.

Als je op zoek bent naar nog meer opties, hebben we ook de Galaxy S22 in onze winkel. Het is een compacte telefoon van slechts 6,1 inch en momenteel hebben we een bijzonder scherpe prijs voor dit model.

Daarnaast bieden we een assortiment aan refurbished telefoons. Hier zitten veel kleinere toestellen tussen, zoals eerdere modellen van de iPhone.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.