Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,085x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

De 5 meest bijzondere crowdfunding-projecten voor smartphones

Ergens in de onmetelijk grote lijst met voordelen van internet staat crowdfunding. Met deze financieringsvorm kunnen personen of bedrijven investeringen binnenhalen van een grote groep mensen. Op crowdfunding-sites als Kickstarter en Indiegogo komen af en toe geweldige smartphonegerelateerde projecten voorbij. Dit zijn de 5 meest bijzondere!

1.    Selfly: telefoonhoes en drone in één

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Selfly! Raar maar waar en heerlijk futuristisch: dankzij deze telefoonhoes met uitneembare cameradrone vliegt je smartphone weg om een foto van jou te maken. Handig, want je hebt altijd een drone met camera bij je – zónder steeds een drone te hoeven meeslepen.

Dankzij een app voor Android en iPhone gebruikt Selfly de rekenkracht van je smartphone, waardoor hij zelf geen dure computeronderdelen nodig heeft. De drone kun je handmatig besturen. Maar je kunt ‘m ook zelfstandig laten vliegen, waarna hij al je bewegingen vastlegt. In het onderstaande gave YouTube-filmpje kun je zien hoe dat werkt.

Status: momenteel te koop via de Selfly-website (maar vaak uitverkocht) voor ongeveer 110 euro. 

2.    Jelly: ’s werelds kleinste 4G-smartphone

Groot, groter, grootst: de Honor Note 10 van Huawei baart opzien met zijn scherm van bijna 20 centimeter. Klein, kleiner, kleinst: de gecrowdfundde Jelly is slechts zo’n 9 centimeter lang, 4 centimeter breed en 1,3 centimeter dik en is daarmee ’s werelds kleinste 4G-smartphone. Voor video’s kijken en browsen is dat niet ideaal, maar het is wel verrekte handig tijdens bijvoorbeeld sporten of andere outdooractiviteiten.

Inmiddels is het toestel opgevolgd door de Jelly Pro: die is even klein, maar heeft iets betere specificaties.

Status: de Jelly Pro is momenteel te koop voor ongeveer 100 euro.

3.    Mirabook: maak van je smartphone een laptop

Eigenlijk heb je een computer in je broekzak die krachtig genoeg is voor bijvoorbeeld tekstverwerken en e-mailen. Toch doen we dat soort dingen meestal op een laptop, omdat een smartphonescherm er te klein voor is. Plug je smartphone in de Mirabook en dit apparaat tovert je telefoon om tot een laptop met 13 inch scherm, een toetsenbord, een accu die tot 10 uur meegaat, trackpad, USB-, HDMI- en 3,5 mm. audio-aansluitingen. Waarbij je smartphone dus het rekenwerk voor rekening neemt.

Handig, want dit apparaat is met 1,4 kilo lekker licht, je hoeft niet langer apps te synchroniseren tussen je smartphone en je laptop, en dankzij de sim-only simkaart in je telefoon heb je geen wifi meer nodig om te kunnen internetten op je laptop. Goedkoop is ‘ie ook, omdat je eenmalig ongeveer 260 euro betaalt en daarna niet iedere paar jaar een nieuwe laptop hoeft te kopen (mits je Mirabook althans langer meegaat). Tot slot is hij duurzaam, want er hoeven minder chips te worden gefabriceerd.

Status: voor ongeveer 260 euro te bestellen op de Mirabook-website, wordt waarschijnlijk geleverd vanaf december 2018.

4.    Librem 5: smartphone voor ultieme veiligheid en privacy

Je kunt zelf behoorlijk wat doen om je smartphone veilig te maken, zoals is te lezen in onze artikelen over het beveiligen van je telefoon en je gegevens. Voor het bedrijf Purism gaat dit niet ver genoeg. En die mening wordt breed gedeeld, getuige de vele mensen die de crowdfund-actie voor de Librem 5-smartphone hebben gesteund.

De Librem 5 draait niet op Android of iOS, maar op het privacyveilige besturingssysteem PureOS. De apps die je gebruikt zijn speciaal voor PureOS ontwikkeld, waardoor je apps als WhatsApp en Snapchat niet kunt gebruiken. Daardoor kun je met deze smartphone nooit worden gevolgd, worden je gegevens niet doorverkocht aan adverteerders en hoef je geen bankgegevens in te voeren als je een app wilt downloaden. Naast gewoon telefoneren kun je kiezen voor ‘IP-Native Communication’, oftewel versleuteld bellen via Voice over IP.

Status: de smartphone is voor zo’n 520 euro te bestellen op de Purism-website en wordt waarschijnlijk geleverd vanaf mei 2019.

5.    Captr: maakt van je jas een GoPro

De Captr is een speciale smartphonejas. In de binnenzak met venster van Gorilla Glass kun je je telefoon plaatsen om er een soort GoPro-actioncam van te maken. Een ander vak heeft een powerbank, waardoor je telefoon oplaadt als ‘ie daarin zit. Althans, dat was het idee. Het project heeft te weinig geld opgehaald, dus wordt de jas niet gerealiseerd.

Levi’s en Google hebben nu overigens een smartphonejas gemaakt die wél te koop is. De Jacquard-jas heeft een touchpad in de linkermouw waarmee je je telefoon veilig op de fiets kunt bedienen.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het financieren van een project of onderneming door kleine bedragen op te halen bij een groot aantal mensen, doorgaans via internet. Bekende platforms zijn bijvoorbeeld IndieGoGo, Kickstarter en, voor meer persoonlijke zaken zoals operaties, GoFundMe. Op Crowdfundwijzer.nl vind je een overzicht van Nederlandse crowdfunding-platformen.

Enorme crowds aan de crowdfunding

Sinds crowdfunding een jaar of tien geleden aan z’n online opmars begon, is deze vorm van alternatieve financiering enorm gegroeid. Het wordt steeds vaker gebruikt door ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden, zo haalde het Nederlandse Fairphone laatst 2,5 miljoen euro op om een nieuwe smartphone te kunnen ontwikkelen.

Maar crowdfunding wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door artiesten om een album te kunnen opnemen, mensen die een dure operatie niet zelf kunnen betalen en journalisten die onderzoeksprojecten willen rondkrijgen.

Miljardenmarkt

Soms zijn er honderden euro’s nodig voor een project, soms miljarden. In het lijstje met crowdfunding-projecten die het meeste geld hebben opgehaald staan bijvoorbeeld:

  • De cryptocurrency EOS (bijna 4 miljard dollar).
  • De videogame Star Citizen (bijna 200 miljoen euro).
  • Elio, een auto met drie wielen die slechts 7.500 dollar moet gaan kosten (ruim 100 miljoen euro opgehaald). De auto staat overigens ook in het lijstje van de grootste crowdfunding-mislukkingen, aangezien de auto na jaren vertraging en meerdere extra financieringsrondes nog steeds niet op de markt is gebracht.

Tot de bestverkochte crowdfunding-producten behoren bijvoorbeeld de smartwatch van e-paper Pebble, de virtual reality-bril Oculus Rift en de multifunctionele koelbox Coolest Cooler.

Ken jij nog meer bijzondere smartphonegerelateerde crowdfunding-projecten?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.