.

chinese telefoon kopen aliexpress sim only simyo
Terug naar overzicht
22,934x gelezen

Shoppen via AliExpress? Het wordt steeds populairder. Op deze populaire Chinese webshop staan ook veel goedkope Chinese telefoons te koop. Telefoons met krachtige hardware, veel extra’s én een scherpe prijs. Op het oog ideaal als je een nieuwe telefoon voor je Sim Only abonnement zoekt. Zeker de moeite waard om even rond te neuzen, maar het is wel handig om op een paar dingen te letten.

Wat is AliExpress?

chinese telefoon wat is aliexpress sim only simyoAliExpress is een verzameling van ontelbare Chinese winkels en verkopers waar je online spullen kunt kopen. En het aanbod… dát is heel divers. Van kleren tot gereedschap en van onderdelen voor je wielrenfiets tot meubels en scooters. Het is daarom geen verrassing dat je er ook Chinese telefoons kunt kopen die niet via Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. De levertijden zijn natuurlijk langer dan bij Nederlandse webshops, maar in de meeste gevallen betaal je geen bezorgkosten. Let op: het is niet zo dat AliExpress nooit bezorgkosten in rekening brengt. Goed om vooraf dus even te checken!

Chinese telefoons: meer dan alleen Huawei

chinese telefoon huawei sim only simyoOp AliExpress zijn ontelbare smartphones te koop. Deze merken zijn sterk in opkomst met als bekendste voorbeeld natuurlijk Huawei. Deze fabrikant verkoopt na Samsung de meeste telefoons wereldwijd. Daarmee is Huawei zelfs groter dan Apple.

Het recept van Chinese telefoons is doorgaans simpel: het zijn toestellen met goede hardware en een scherpe prijs. Hierdoor heb je vaak voor weinig geld veel kwaliteit in handen. Met dit recept ontwikkelde Huawei zich snel, maar de Chinese telefoonmarkt is veel meer dan alleen deze fabrikant.

Zo zetten inmiddels Xiaomi (de populairste fabrikant in China) en Oppo hun eerste stapjes in Nederland. Oppo is ook de eigenaar van OnePlus, dat al volop actief is in Nederland. Een andere bekende fabrikant van Chinese telefoons is Lenovo, de eigenaar van Motorola. Het merk Lenovo ken je misschien van hun andere producten, zoals laptops en tablets.

Naast deze namen zijn er nog talloze andere Chinese telefoonfabrikanten, zoals Meizu, HomTom, Cubot en Dogee. En dan zijn we nog niet eens op de helft! Stuk voor stuk fabrikanten van wie de telefoons in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn, behalve via AliExpress.

Tips voor het kopen van een Chinese telefoon op AliExpress

Ochinese telefoon kopen tips sim only simyook jij kan ‘gewoon’ een smartphone kopen op AliExpress. Veel van deze telefoons zijn heel betaalbaar en hebben goede hardware. Daarmee is het zeker het overwegen waard om een Chinese telefoon te kopen als je een nieuw toestel nodig hebt voor je Sim Only abonnement.

Producten kopen via AliExpress is veilig en er is goede controle op leveringen. Betalen kan onder andere met iDeal en creditcard. Overweeg je een Chinese telefoon te kopen? Dan het is wel belangrijk om op een paar zaken te letten.

Is de Chinese telefoon geschikt voor ons mobiele netwerk?

chinese telefoon netwerk nederland sim only simyoHet is niet altijd zeker of een telefoon die je op AliExpress koopt, geschikt is voor de Nederlandse mobiele netwerken. In ons land gebruiken telecomproviders een aantal frequenties waarover je belt, sms’t en gebruik maakt van mobiel internet. Een telefoon die deze frequenties niet ondersteunt, kan geen verbinding maken met het mobiele netwerk. Dan heb je weliswaar een mooie nieuwe telefoon, maar je bent er niet mobiel bereikbaar mee. Op de productpagina van een Chinese telefoon staat onder ‘Productgegevens’ welke netwerken hij ondersteunt.

Simyo gebruikt het mobiele netwerk van KPN, met de volgende frequenties:

  • 2G: 900 en 1800 MHz
  • 3G: 900 en 2100 MHz
  • 4G: 800, 1800 en 2600 MHz

Heeft de Chinese telefoon Google-apps?

chinese telefoon google apps sim only simyoTelefoons hebben op AliExpress een eigen productpagina. Hier zijn ook de specificaties van het toestel te bekijken. Check daar altijd of een telefoon voorzien is van Google-apps. Dit zijn niet alleen Gmail en YouTube, maar ook de Google Play Store om andere apps te downloaden. Best belangrijk, want de Play Store is voor Android-toestellen de officiële en dus veiligste app store. Staat het op de productpagina niet duidelijk aangeven? Dan kun je het via deze pagina onder ‘Neem contact op met verkoper’ navragen. Het is daarnaast verstandig om zelf ook via Google op te zoeken of de telefoon Google-apps heeft.

Bevat de Chinese telefoon de Nederlandse taal?

Oók belangrijk om vooraf te checken: of de telefoon ook geleverd wordt met Nederlands als taaloptie. Meestal is dat gewoon het geval, maar dus niet altijd. Vaak staan de beschikbare talen van een telefoon op de productpagina aangegeven. Zo niet? Ook in dat geval kun je het navragen.

Zijn de reviews over de Chinese telefoon goed?

chinese telefoons reviews aliexpress sim only simyoJe zult bij het rondneuzen op AliExpress merken dat er ontelbare telefoons te koop zijn. Veel toestellen zijn goed, maar het is mogelijk dat er een minder goed model tussen zit. Op de productpagina van een telefoon kun je ook altijd reviews lezen van andere mensen die de telefoon hebben gekocht. Daarnaast is het slim via Google te zoeken wat Tech-sites en journalisten van de telefoon vinden. Zij weten als geen ander of de smartphone zijn geld waard is.

Is de gebruikte hardware modern?

chinese telefoon moderne hardware sim only simyoAls je niet zo thuis bent in specificaties van een telefoon is dit misschien wat lastiger te achterhalen, maar we willen het toch meegeven: kijk of de gebruikte hardware van een Chinese telefoon modern is. Op die manier weet je precies hoe modern een telefoon écht is.

Daarbij is het vooral slim om te kijken naar de processor. Dit is het brein van de smartphone en bepaalt voor een groot deel hoe snel het toestel is. Check op de productpagina de naam van de processor en Google z’n naam om te achterhalen uit welk jaar de processor stamt. Een oudere processor is vaak iets langzamer en minder zuinig.

Met processors is er ook het verschil tussen quad- en octacore. Bij een gelijke kloksnelheid is het de juiste keuze om voor een octacoreprocessor te gaan. Deze heeft namelijk meer rekenkracht. Zeker met goedkope smartphones is het goed om, als je twijfelt, bij gelijke kloksnelheid voor het exemplaar met een octacoreprocessor te gaan.

Welke Android-versie heeft de telefoon?

Naast de hardware speelt de software natuurlijk ook een belangrijke rol. Chinese fabrikanten hebben er een handje van om een eigen softwareversie met Android mee te leveren, inclusief veel apps die je waarschijnlijk niet nodig hebt. Niet getreurd: die kun je meestal zelf verwijderen.

Het is wel belangrijk om te achterhalen welke Android-versie de smartphone heeft. Zo zijn er op AliExpress nog veel telefoons te koop met Android 6.0 Marshmallow, terwijl deze versie in 2015 uitkwam en vorig jaar zijn laatste update kreeg. Deze telefoons krijgen vaak geen update meer naar een nieuwere Android-versie.

Andere goedkope smartphones die waar voor hun geld bieden

chinese telefoon goedkoop betaalbaar sim only simyoZoek je een goede, betaalbare smartphone en vind je het toch wat spannend om ‘m via AliExpress te kopen? Natuurlijk zijn er op de ‘normale’ manier ook voldoende goedkope telefoons te koop. Omdat deze smartphones vanwege hun prijs én kwaliteit ideaal zijn in combinatie met een Sim Only abonnement, zoeken we elk half jaar uit wat de vijf beste goedkope smartphones van minder dan 250 euro zijn. En ja, ook daar zitten Chinese telefoons tussen. Die kun je gewoon via de bekende Nederlandse webwinkels kopen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.