Leef meer mindful met deze 5 apps

Favoriete apps

Een druk leven vraagt om een strakke planning, maar ook om momenten van rust. Meditatie, yoga en mindfulness zijn slechts enkele technieken om tot rust te komen. En wist je dat deze eeuwenoude technieken en spirituele oefeningen hand in hand gaan met de moderne technologie? Met deze 5 mindfulness apps ben jij binnenkort een meditatiemeester waar je (gur)u tegen zegt.

Mediteren wanneer je wilt met Buddhify

Wil je zen worden, maar geen tijd verliezen? Deze app voorziet je van een mobiel meditatieprogramma. Hoeveel je ook werkt en waar je ook naartoe moet, met Buddhify vind je een plekje om tot rust te komen. Het menu bestaat uit een kleurrijk spectrum waaruit je de huidige locatie (werk, de sportschool, het park) voor je meditatiesessie kiest en het doel van je meditatiesessie. De audiobegeleiding past zich aan. Het toegankelijke menu maakt mediteren en meer mindful leven moeiteloos onderdeel van je leven. Nadeel? In tegenstelling tot veel andere apps is Buddhify niet gratis. De app kost je €4,99 en download je hier voor iOS en hier voor Android.

Mediteren, beter concentreren en beter slapen met Calm

Zoek je een manier om meditatie onderdeel te maken van je leven? Met Calm kies je een vast moment waarop je mediteert. Terwijl Buddhify de ideale app is voor een spontane sessie, is Calm juist een app waarmee je een routine volgt. Kies een 7-daags, 21-daags of ga voor een langer programma om te profiteren van de effecten op lange termijn. Gebruikers beweren dat zij zich beter kunnen concentreren en fijner slapen na het gebruik van deze app. Kosten? Het grootste gedeelte is gratis. Als je extra programma’s nodig hebt kun je deze erbij kopen. Calm is verkrijgbaar voor zowel Android alsiOS.

Blijf flexibel met Yoga Academy

Nieuwsgierig naar yoga, maar zie je een klasje niet helemaal zitten? Of je nu een absolute beginner bent of een ware yogi, Yoga Academy is een app die oefeningen biedt op ieder niveau. Behalve het niveau kun je ook een levensstijl kiezen. Denk aan yoga voor hardlopers, yoga voor je rug of ochtendyoga. Kies je eigen muziek en het enige wat je nog nodig hebt is een matje. Leuk aan deze app is dat je er niet alleen innerlijke rust en flexibiliteit aan over houdt, maar ook punten voor je inzet. Yoga Academy is helemaal gratis en vind je hier voor iOS en hier voor Android.

Mindfulness voor beginners met Headspace

Een fijne app die je daarbij helpt is Headspace. Met animaties laat deze app je zien hoe de geest werkt en vooral welke oefeningen je kunt doen om je hoofd leeg te maken. Dit helpt je objectief oordelen, stress verminderen en betere relaties onderhouden.  Headspace is gratis en vind je hier voor iOS en hier voor Android.

Hoe gaat het met je?

Met die vraag begint iedere meditatiesessie die je volgt met de app Stop, Breathe and Think. Geef aan hoe je je vandaag voelt en de app zoekt de juiste sessies voor je. Ook leuk: de progressiekalender toont welke sessies je hebt gedaan en wat dit voor je deed. Enig nadeel kan zijn dat de voertaal van de app Engels is. De app is gratis en vind je hier voor iOS en hier voor Android. Namasté!

Welke app mis jij nog in dit rijtje?

 

Discussie