Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

besturing met gebaren
Terug naar overzicht
1,561x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Je telefoon besturen met gebaren: the next big thing voor smartphones?

Eerst kwam de revolutie van touchscreens, gevolgd door spraakbediening. Volgt nu besturing met gebaren? Als het aan de techgiganten ligt wel. Die zien graag dat wij – net zoals Tom Cruise in Minority Report – onze apparaten bedienen via luchtgebaren. Op sommige smartphones is deze vorm van aanraakloze bediening al mogelijk. De Google Pixel 4 heeft daarvoor zelfs een minuscule radarchip. Wat is besturing met gebaren precies? Welke toestellen hebben het? En wat gaat deze technologie ons brengen?

Besturing met gebaren: een staaltje futuristische technologie

In de science-fiction film Minority Report van Steven Spielberg bedient Tom Cruise een geavanceerd informatiesysteem met handgebaren, zoals te zien is in het filmpje hieronder. Toen de film uitkwam in 2002 was dat nog heel futuristisch. De beroemde remote controller van de Nintendo Wii kwam hier in 2006 al aardig in de buurt, maar daarvoor moet je nog een apparaatje vasthouden. In 2010 deed Microsoft een poging Kinect, een apparaatje om je Xbox 360 – zonder iets vast te houden! – te besturen via gebaren. En in sommige BMW’s kun je sinds een paar jaar de audioradio bedienen met handgebaren.

En nu is besturing met gebaren ook mogelijk op de nieuwe(re) smartphones Google Pixel 4, LG G8(s) en Samsung Galaxy Note 10. Via handbewegingen kun je bijvoorbeeld bladeren, inzoomen of je muziek bedienen, allemaal zonder het scherm aan te raken. Het heeft er alles van weg dat dit een van nieuwe grote trends wordt op smartphonegebied.

Mooi, maar wat hebben we eraan?

Bij smartphones is het bijvoorbeeld handig om snel je telefoon te ontgrendelen of door een recept te bladeren met vieze handen. Maar de techniek is ook interessant voor mensen die door een handicap niet (makkelijk) een telefoon kunnen vasthouden of geen stembediening kunnen gebruiken vanwege spraakproblemen.

Toepassingen buiten smartphones

Onderzoekers denken dat de toegevoegde waarde van deze nieuwe vorm van bediening vooral ligt in de toepassing bij andere apparaten. Bij smartphones kun je met weinig extra moeite hetzelfde gebaar maken op het touchscreen, maar bij een gigantisch 4K- of 8K-scherm is dat niet mogelijk. Om die te bedienen, is besturing met gebaren ideaal. Ook kan de techniek worden gebruikt door ontwerpers om virtuele objecten door een ruimte te bewegen, al dan niet in combinatie met een virtual of augmented reality-bril. Bovendien zou het handig zijn om er slimme speakers of thermostaten mee te besturen. Ben je aan het bellen, zit je lekker in een film of ligt je partner te slapen, dan is dit veel handiger dan stembediening. En in auto’s, zoals bij het systeem van BMW, is het handig dat je je ogen niet van de weg hoeft te halen om een knop of touchscreen in te drukken.

De toekomst zal leren of dit onze manier van apparaten besturen radicaal gaat veranderen. Google gelooft er in ieder geval heilig in: het techbedrijf heeft vijf jaar gewerkt aan zijn radartechnologie Soli die gebaarbediening mogelijk maakt.

Soli van Google: bediening op basis van radar

De meest praktische én spectaculaire manier van besturing met gebaren is Motion Sense van de Google Pixel 4. Daarvoor is een kleine Soli-radarchip bovenin de telefoon verwerkt. Normaliter detecteert radar grote objecten zoals vliegtuigen en schepen, maar Soli registreert bewegingen op millimeterniveau. De antenne in de chip verstuurt elektromagnetische golven, die worden gereflecteerd door je hand of een object. Door te meten hoe snel de golven terugkaatsen, kan de chip de afstand en snelheid van objecten berekenen.

Volgens Google is deze technologie uitermate geschikt voor smartphones omdat het weinig stroom verbruikt en zelfs de kleinste bewegingen kan waarnemen. Daarnaast wil het techbedrijf Soli ook voor andere apparaten zoals smartwatches, auto’s en tv’s gaan gebruiken.

Google Pixel 4: Motion Sense en Face Unlock

Met Motion Sense van de Google Pixel 4 kun je bijvoorbeeld nummers overslaan, inkomende telefoontjes wegdrukken en alarmen snoozen. Voor dat laatste is het geweldig: je wekker wegwuiven is de natuurlijkste beweging als je nog niet wilt opstaan.

Verder is Face Unlock bijzonder handig. Pak je de Pixel 4? Dan zet Soli proactief de Face Unlock-sensoren aan, die meteen je gezicht herkennen en telefoon ontgrendelen. Allemaal in één beweging. Bij iPhones moet bijvoorbeeld eerst nog de gyroscoop worden geactiveerd (en moet je nog een keer swipen om op het startscherm te komen). Face Unlock kun je ook gebruiken om veilig te betalen en toegang te krijgen tot apps, alleen zijn er nog niet zoveel apps die deze nieuwe toepassing ondersteunen.

Met Motion Sense swipe je makkelijk naar het volgende of vorige nummer.

LG G8 en G8S: Air Motion en Hand ID

Het Zuid-Koreaanse LG staat bekend om zijn nieuwe, innovatieve technologieën. In ons artikel over bijzondere telefoonhoesjes schreven we bijvoorbeeld over de smartphone LG G8X ThinQ, die een tweede scherm in een hoesje heeft dat je kunt op- en afklikken. De LG G8 en de iets uitgekledere G8S hebben Air Motion en Hand ID. Middels handgebaren kun je bijvoorbeeld telefoontjes opnemen, je wekker afzetten, een selfietimer aanzetten, een screenshot maken en je muziek bedienen. Ook handig: je twee meestgebruikte apps open je door naar links of rechts te swipen. Ook LG heeft er een ontgrendelingstechniek aan verbonden: Hand ID is een soort 3D-handtekening waarmee je snel je telefoon ontgrendelt. Helaas vergt Air Motion wel wat oefening. Zo moet je je hand 15 tot 20 centimeter van je telefoon houden, minimaal 3 vingers gebruiken én je hand in een soort klauw houden.

Hoe het werkt? Jouw bewegingen worden geregistreerd door een time of flight-sensor aan de voorkant van de telefoon, die infraroodlicht naar alle objecten in de omgeving stuurt. De sensor meet hoe snel het licht wordt weerkaatst om afstanden te kunnen berekenen, waardoor een razendsnelle 3D-scan van de omgeving kan worden gemaakt.

GIF besturing met gebaren

Air Motion van LG. Bron: Androidcentral.com

Samsung Galaxy Note 10: Air Actions

De Note is de bekende, wat grotere smartphonevariant met styluspen binnen de Galaxy-serie van Samsung. Bij de Galaxy Note 10 heeft Samsung de styluspen omgetoverd tot een soort toverstaf, waarmee je à la Harry Potter je telefoon bedient. Met de functie Air Actions kun bijvoorbeeld de camera bedienen, scrollen door webpagina’s, foto’s, bladzijdes of liedjes en apps als Spotify en YouTube bedienen.

De styluspen was al eerder uitgerust met bluetooth. Voor Air Actions heeft het pennetje nu ook een accelerometer (die veranderingen in snelheid meet) en een gyroscoop (die de richting van de bewegingen registreert) gekregen. Klinkt misschien hightech, maar dit zijn sensoren die zelfs in de goedkoopste smartphones zitten. Het is wél revolutionair dat Samsung ze voor dit doel gebruikt.

GIF besturing met gebaren

Met Air Actions kun je onder meer inzoomen. Bron: 9to5google.com

Wat lijkt jou de handigste toepassing van besturing met gebaren?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.