Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
17,326x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws |

Appen en bellen op de fiets: wat mag er wel en niet?

Tijdens het fietsen snel een appje lezen of het volgende nummer opzetten? Dat mag niet meer vanaf 1 juli 2019. Althans: als je daar je handen voor nodig hebt. Voortaan mag je namelijk geen enkel elektronisch apparaat meer vasthouden op de fiets. Wat mag je allemaal wel en niet op de fiets? Hoe hoog is de boete? Plus: met deze tips gebruik jij je telefoon veiliger tijdens het fietsen. 

Appverbod op de fiets: vasthouden mag niet

Het hing al jaren in de lucht, maar per 1 juli 2019 is het een feit: het appverbod op de fiets. De basisregel is simpel: tijdens het fietsen mag je geen telefoon, muziekspeler of ander mobiel elektronisch apparaat vasthouden. Het maakt dus niet uit of je een appje leest, telefoontje opneemt of ander nummer opzet: zolang je het apparaat erbij vasthoudt, is het verboden.

Bedienen zonder handen mag nog wel

Hoewel het veiliger is om je elektronische apparaten helemaal links te laten liggen in het verkeer, mag je ze nog wel gebruiken als je je handen er niet voor nodig hebt. Je apparaat bedienen via spraakbesturing of knoppen op de oortjes? Mag. Je telefoon in een houder plaatsen om de navigatie – handsfree – te bekijken? Mag, maar het is nog steeds relatief gevaarlijk. Een appje sturen als je voor het stoplicht staat te wachten? Mag ook, want je neemt niet actief deel aan het verkeer.

Let op: luister je naar muziek of de navigatie? Dan moet je omgevingsgeluiden nog steeds kunnen horen. Doe dus één oortje uit of zet het volume een stuk lager.

Bellen op de fiets

Bijna 100 euro boete

Word jij al append betrapt door de politie? Dan wordt dat een duur appje. De boete bedraagt namelijk 95 euro. Minister Ferd Grapperhaus stelt dat er streng gecontroleerd gaat worden. Hij zei daarover: ‘Vooral in de eerste periode moet je er echt rekening mee houden dat je staande wordt gehouden. We willen heel duidelijk laten zien dat je een gevaar in het verkeer bent als je appt op de fiets.’

Niet veel meer doden, wel degelijk gevaarlijk

Hoewel onderzoek niet aantoont dat er op dit moment veel fietsers ernstig gewond raken of overlijden door telefoongebruik op de fiets, zijn experts het erover eens dat het wel degelijk gevaarlijk is. Het allergevaarlijkst zijn activiteiten waarbij je ogen lang niet op de weg zijn gericht, zoals appen. Maar ook handsfree bellen en muziek luisteren leiden tot slechter weggedrag, aangezien het een deel van je aandacht in beslag neemt én je het andere verkeer minder goed hoort.

https://youtu.be/3RxwpuWUbl8

Hoeveel zie je als je WhatsAppt op de fiets? Bron: NOS op 3

Houd het veilig met deze 4 tips

Wil jij toch handsfree je smartphone of een ander apparaat gebruiken in het verkeer? Dankzij deze 4 tips houd je het veilig:

 • Dankzij de spraakbesturing van virtuele assistenten zoals Google Assistent, Siri en Bixby kun je je telefoon zo nodig bedienen zonder ‘m aan te raken.
 • Als je je telefoon (toch) gebruikt voor navigeren of muziek luisteren, zet dan zowel geluid als trillen uit. Zo kun je de muziek of navigatie nog horen, maar word je niet gestoord door WhatsAppjes en andere pushberichten.
 • Een bluetooth headset is beter dan oordopjes met een kabel, omdat het kabeltje in de weg kan zitten. In de winterkou is een bluetooth-muts een goede oplossing.
 • Smartphonehouders voor op het stuur zijn niet verboden. Het blijft gevaarlijk om er tijdens het fietsen op te kijken, maar het is in ieder geval veiliger dan je telefoon in je hand houden. De Velo X is een smartphonehouder die geschikt is voor iedere fiets en zo’n beetje alle smartphones.

Rij MONO, fiets MONO

Je hebt vast al iets van de MONO-campagne voorbij zien komen. In het najaar van 2018 is deze overheidscampagne begonnen. Het doel: onveilig gebruik van smartphones in het verkeer tegengaan door weggebruikers te verzoeken hun telefoon voor vertrek op stil te zetten. MONO betekent één of alleen. De boodschap: focus je op één ding tegelijk, namelijk het verkeer. Wat BOB is voor drank, moet MONO voor de smartphone worden.

Vind jij een appverbod voor fietsers terecht? Waarom wel of niet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.