Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Productiviteits apps
Terug naar overzicht
850x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Hoe jouw telefoon je productiever maakt: 7 outside-the-box apps

Het thuiswerken is voor veel van ons een aanslag op de productiviteit. Een smartphone kan je behoorlijk afleiden. Ga je er slim mee om, dan verhoogt het juist de hoeveelheid werk die je gedaan krijgt. Niet alleen door de instellingen voor notificaties aan te passen, maar ook dankzij handige apps. Met deze outside-the-box productiviteits-apps wordt jouw mobieltje jouw co-piloot in de race tegen de klok.

Slimmer werken dankzij je smartphone

Wat zouden aliens van ons denken als ze kennis met ons kwamen maken? Hier op aarde lopen we met minicomputers in onze zak, waarmee we al onze informatiehonger kunnen stillen. En wat doen we met die macht? Kattenvideo’s bekijken en memes delen.

Er zijn redenen, zoals we uitleggen in dit artikel, om te veronderstellen dat de smartphone ons vooral dommer maakt. Daarnaast is het een bron van afleiding, zowel in positieve als negatieve zin. Met de tips uit dit artikel doet jouw smartphone zijn naam weer eer aan. Je ontdekt hier hoe je met behulp van apps je hoofd ‘leegmaakt’, afleidingen uitbant en je met maximale aandacht op je taken stort.

Je smartphone als extern geheugen

Een tijd geleden beschreven we apps voor to-dolijsten. Eén van de oudste en populairste vermeldden we daarin niet: Remember the Milk (Android en iPhone). Maar deze klassieker is nog steeds erg effectief in het maken en bijhouden van to-dolijstjes. De mobiele app wordt aangevuld met een browserversie, waarin je razendsnel met je toetsenbord reminders activeert. Per pushbericht of e-mail herinnert Remember The Milk je tijdig aan die belangrijke taken. De gratis versie is perfect voor particulier gebruik. Met de betaalversie ($ 39,99, oftewel zo’n € 33,00 euro) krijg je extra functies, zoals beter rangschikken, subtaken maken en meer notificatiemogelijkheden.

 

productiviteit appsRemember The Milk

Als je op de fiets, in de sportschool of middenin de nacht een ingeving hebt, hoef je niet langer bang te zijn die kwijt te raken. Met Braintoss (Android en iPhone) stuur je met één tik een voicenotitie, foto of aantekening naar je mailbox, zodat je die op een later moment kunt openen. De app kost € 3,49.

productiviteit appsBraintoss

Timemanagement

Vraag je jezelf na een dag werken weleens af waar je al die tijd in hebt gestoken? Met de gratis app Timeular (Android en iPhone) krijg je antwoord op die vraag. In deze app label je al jouw mogelijke tijdsbestedingen, zoals E-mail, Vergadering, Pauze en Werk. Voor een compleet overzicht kun je er ook je vrije tijd mee labelen, bijvoorbeeld met Sport en TV kijken. Elke keer dat je een nieuwe activiteit begint, tik je erop en gaat de tijd lopen. Aan het einde van je dag, week of maand heb je een prachtig overzicht van jouw tijdsinvesteringen en kun je, waar nodig, aanpassingen maken.

productiviteit appsTimeular

Timeular is nóg leuker met de bijbehorende, achtzijdige dobbelsteen (€ 89,-). Die maakt via bluetooth verbinding met de app. Zodra je de dobbelsteen naar de nieuwe activiteit draait, registreert de app de tijd die je aan die taak besteedt.

Met welk schema ben je het productiefst? Een veel aangehaald advies: werk 52 minuten en rust dan 17 minuten. Door te experimenteren kun je achterhalen welk schema voor jou het beste werkt. Met de apps Stand Up! (iPhone, gratis) en Break Reminder (Android, ook gratis) stel je in hoe lang je wilt werken. Een timer herinnert je er na X minuten aan dat het tijd is om in de benen te komen.

productiviteit appsBreak Reminder

Geconcentreerd blijven

Even naar de telefoon grijpen om je WhatsApp te checken of een sportuitslag te bekijken: de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet bepaald slim als je wilt studeren of werken. De app Forest (Android en iPhone) helpt je om niet steeds tussen apps te schakelen. De app, die € 1,99 kost, moedigt je aan om zonder afleidingen te werken in brokjes van bijvoorbeeld 10, 30 of 60 minuten. Start de timer en er wordt een zaadje voor je geplant. Gedurende de gekozen periode groeit het plantje uit tot struik of boom. Maar kijk uit! Als je tussentijds de app sluit, verwelkt je plant. Bij regelmatig gebruik van de app groeit er een heel bos op je scherm: een bijna tastbaar bewijs van jouw hardhouten concentratie.

productiviteit appsForest

Hoe je zo’n staat van uiterste concentratie bereikt? Brain.fm (Android en iPhone) bezorgt je ‘mental states on demand’. Met zorgvuldig gecomponeerde en geteste muziek stimuleert deze app jouw hersenen om binnen 15 minuten de gewenste gemoedstoestand te bereiken: focus, ontspanning, meditatie of slaap. Download hem gratis om tot vijf sessies gratis te proberen. Wil je daarna verder, dan kost dit € 6,99 per maand of € 49,99 per jaar.

productiviteit appsBrain.fm

Geconcentreerd werken, verkwikkend ontspannen

De pomodoro-techniek is gemaakt om je de hele dag fris te houden én veel gedaan te krijgen. Met deze methode werk je in periodes van 25 minuten, waarna je steeds 5 minuten pauze neemt. De gratis app Focus To-Do (Android en iPhone) helpt je om jouw werkdag via deze methode in te delen. Bepaal aan welke projecten je gaat werken, hoeveel pomodoro’s (=blokken van 25 minuten) je per klus nodig hebt en start de timer. Je wordt na 25 minuten gewezen op je pauze, en na 5 minuten pauze op het volgende ‘brok’ werk. Enorm motiverend!

productiviteit appsFocus To-Do

Sneller lezen én leren

Non-fictieboeken staan boordevol kennis en tips. Ontbreekt het je aan tijd om er één (of meerdere) te lezen, dan biedt de smartphone-app Blinkist (Android en iPhone) een oplossing. Je vindt hierin Engelstalige samenvattingen van bestsellers als The Power of Now en A Brief History of Time. In pakweg 15 minuten neem je de belangrijkste punten van zo’n boek in je op. Wat ook kan: de voorgelezen versie van de samenvatting beluisteren. Nadeel is natuurlijk wel dat je met een samenvatting minder context leert.

Maakt één van die samenvattingen je nieuwsgierig naar méér, dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om het boek in zijn geheel te lezen. Blinkist kost € 12,99 per maand of € 79,99 voor wie een heel jaar toegang wil. Duur? Valt mee als je bedenkt dat de samenvattingen niet worden geschreven door gebruikers, maar door professionals. Plus: als je alle boeken of e-books had moeten kopen, was je een stuk duurder uit geweest.

productiviteit appsBlinkist

Links bewaren en organiseren

Raindrop.io (Android en iPhone, gratis) helpt je om je bladwijzers te organiseren. Waar had je nou dat handige artikel gelezen of interessante bedrijf gezien? Of je die sites nou op je mobieltje tegenkomt of wanneer je op je laptop werkt, met deze app bewaar en rangschik je ze. Met duidelijke previews en de mogelijkheid om de websites in categorieën in te delen, houd je het overzicht.

productiviteit appsRaindrop.io

 

Welke app heeft jouw productiviteit een boost gegeven?

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.