.

De beste planner apps en to do-apps op een rij
Terug naar overzicht
51,947x gelezen

Papieren boodschappenlijstje hier, verfrommelde Post-it daar. Alle to do’s en dingen die je moet onthouden eindigen op de bodem van je tas of per ongeluk in de prullenbak. Eindstand: je hebt overal reminders, maar geen overzicht. Gelukkig zijn er veel handige to do- en planner- apps die jouw leed flink verzachten. We zetten ze voor je op een rij.

TickTick: handige to do app

TickTick: handige to do app

Tik! Weer een to do van het lijstje afgetikt. TickTick is een heel handige to do-app voor Android en iPhone. Naast dat je in de app - uiteraard - lijstjes kunt maken, kun je ook notities toevoegen, deadlines instellen en bepaalde taken op vaste, periodieke momenten laten terugkomen. Wanneer je echt all out wilt gaan, is er ook een betaald Premium-abonnement voor €2,40 per maand, waarbij je ook je de stijl van jouw to do-lijst kunt personaliseren, hogere limieten aan bepaalde taken kunt toekennen en extra herinneringen kunt instellen. Maar de basisversie van TickTick is eigenlijk al dik in orde.

Download TickTick gratis voor Android en iOS.

Google Tasks: verzamelplek van alle Google diensten

Google Tasks: verzamelplek van alle Google dienstenZoekmachine Google is niet alleen het mekka voor het vinden van antwoorden op zo ongeveer elk vraagstuk, maar voorziet je ook in het afvinken van je to do-lijst. Google Task is de basic planner-app waar je verschillenden diensten van Google bundelt, zoals de Google Agenda, Gmail etc. Zo worden al jouw taken overzichtelijk bewaard en ontvang je handige alerts. Zo kun je niet alleen de taken uit je Gmail en je Google Agenda categoriseren, je kunt uiteraard ook nieuwe taken toekennen en subtaken aanmaken. Maar je kunt jezelf ook deadlines geven. De app is simpel in gebruik, maar wanneer je echt next level wil gaan met nog meer functionaliteiten, dan is deze app wellicht iets te simpel opgezet. Wil jij enkel je to do’s overzichtelijk bijhouden? Dan is Google Tasks app het downloaden waard.

Download Google Tasks gratis voor Android en iOS.

Google Keep: to do-app met plaknotities

Google Keep: to do-app met plaknotities

Wil je liever een app met net iets meer functionaliteiten en mogelijkheden? Dan is Google Keep een keeper. Want deze overzichtelijke app heeft qua uiterlijk iets weg van een muur met plaknotities, maar dan digitaal. Je kunt notities aanmaken, een kleur geven, toekennen aan personen, alerts instellen en bijlagen toevoegen. Je kunt ook notities van hetzelfde thema, zoals bijvoorbeeld boodschappen, hetzelfde label geven.

Download Google Keep gratis voor Android en iOS.

Trello: planner-app met borden

Trello: planner-app met bordenTaken afvinken? Prik je taak op het digitale prikbord van Trello. Deze planner-app is voor de echte fanatiekelingen. Zo wordt deze app vaak gebruikt door managers om bepaalde projecten en diverse teams te overzien. Zo kun je op het prikbord zelf kiezen hoe je welke categorieën wilt noemen, waaronder je vervolgens verschillende notities hangt. Van ‘mee bezig’ tot ‘done’, maar ook ‘boodschappen’ of ‘regelen’. Direct weten hoe je ervoor staat? Trello geeft zelfs de voortgang van het afvinken van je taken weer.

Download Trello gratis voor Android en iOS.

Evernote: planner-app met schema’s & notities

Evernote: planner-app met schema’s & notitiesOf het nu gaat om je notities, je taken, een schema bijhouden of een project; met Evernote houd je alles overzichtelijk bij elkaar. Met deze to do-app kun je diverse kaarten aanmaken met taken, maar ook plaknotities plakken van zaken die je nog een plekje moet geven op het bord. Je kunt met Evernote ook artikelen, bonnen, ontvangstbewijzen etc. uitknippen en in een taak plakken. Met de gratis versie van Evernote kun je met twee apparaten synchroniseren, bijvoorbeeld met je laptop. Wil je meer apparaten gebruiken of meer functionaliteiten dan kun je een betaald abonnement nemen vanaf €6,99 per maand.

Download Evernote gratis voor Android en iOS.

Asana: planner-app voor de duizendpoot

Asana: planner-app voor de duizendpootAsana is er eentje voor de duizendpoot die heel goed gaat op diverse functionaliteiten in planner-apps. Asana is namelijk een to do-lijstjes-app waarbij je niet alleen een takenlijst kan maken, maar ook een to do-bord kan beheren, een tijdlijn kan opzetten, een overzichtelijk dashboard kan zien met alle taken, berichten kunt sturen en meer. Asana lijkt op het eerste gezicht nogal overweldigend door alle opties, maar is zeer gebruiksvriendelijk. De basis Asana is gratis (dan heb je geen tijdlijn), wil je het Premium-abonnement dan betaal je €10,99 per maand en voor het Business-abonnement betaal je €24,99 per maand. Kortom: hoe meer functionaliteiten je wil, hoe meer je moet betalen. Al zit de basisversie al behoorlijk goed in elkaar, dus het is nog maar de vraag of je überhaupt een betaalde versie nodig hebt.

Download Asana gratis voor Android en iOS.

Bring: to do-app voor huishouden

Bring: to do-app voor huishoudenDeze app lijkt wellicht een vreemde eend in dit lijstje, maar dat is hij zeker niet. Alleen richt de superhandige app Bring zich vooral op een dagelijkse, specifieke taak in het huishouden: de boodschappen. Want hoef jij geen to do-app, maar wil jij specifiek een app voor de boodschappen? Dan verlaat jij (of je partner) dankzij Bring nooit meer de supermarkt zonder iets te vergeten. In de app kun je handmatig boodschappen invoeren en kleine specifieke notities achterlaten. Op kleine rode vierkantjes zie je vervolgens alle boodschappen die je moet halen. Zitten de mandarijnen al in je mandje? Dan kun je het vierkantje aanklikken en belandt hij onderaan je scherm in het groen. Wanneer jij de lijst hebt aangevuld of afgevinkt ontvangt je partner - die ook de app op zijn telefoon heeft geïnstalleerd - een update. Handig! Je kunt overigens ook diverse boodschappenlijstjes aanmaken zoals ‘Thuis’, ‘Werk’ of ‘‘Verjaardagsfeestje’. Jij kiest!

Download Bring voor Android en iOS.

Alles onder controle met Simyo

Wil jij naast je to do’s ook je internetbundel nauwlettend in de smiezen houden? Dan kun je dankzij de fijne Mijn Simyo app of via Mijn Simyo op elk moment, waar en wanneer jij wilt, je bundel bekijken. Zo weet je precies hoeveel data je nog hebt en je kunt alle facturen inzien. Handig! Staat ‘nieuwe telefoon’ kopen al een tijdje bovenaan je to do-lijst? Dan weet je wat je te doen staat. Gluur alvast in de etalage van onze telefoonshop om te zien of er eentje voor je tussen zit.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.