.

Terug naar overzicht
47,307x gelezen
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Top 5 to-do apps

Boodschappenlijstjes die verkreukelen in je tas. Post-its met klusjes die van je koelkast dwarrelen en ongezien op de grond blijven liggen. To-do lijstjes die verloren gaan tussen alle andere spullen op de keukentafel. Een huis vol met reminders van dingen die we nog moeten doen en toch krijgen we nauwelijks iets gedaan.  Die tijden zijn voorbij! Je to-do lists organiseer je tegenwoordig moeiteloos met een app. Vijf apps die zich onderscheiden in dit genre hebben we hieronder toegelicht.

Paper

Ben je visueel ingesteld? De taken op je takenlijstje zijn soms makkelijker uitgelegd met een foto, een schets of zelfs een kleine diagram. Als je dit handig vindt, dan is de Paper de ideale app voor jou. Het menu is lekker helder. Binnen een paar seconden maak je een new grid, oftewel een nieuwe taak aan. Hiermee herinner je jezelf er niet alleen aan om niet je sleutels te vergeten, maar ook waar je ze hebt neergelegd. Dat doe je door een foto te maken en het opbergplekje te markeren met een spotlight, een tool waarmee je een vlakje van de foto oplicht.

paper to-do app

Wat wel jammer is aan deze app: je kunt taken niet zo gemakkelijk afvinken. Dat doe je namelijk als volgt. Om een taak te verwijderen selecteer je deze en vervolgens, klik je op instellingen en delete. Het tevreden klaar-gevoel is dus minder aanwezig bij Paper ten opzichte van de andere apps die worden besproken in dit artikel. Paper is hier downloaden voor iOs. De app is helaas nog niet verkrijgbaar voor Android.

Any.do

anydo to-do app

Eerder werd deze app beschreven in de top 5 handige agenda-apps. Het is een multifunctionele app waarin zowel agenda als takenlijstje bijgehouden kunnen worden. Dat Any.do anno 2016 de populairste to-do list app onder gebruikers is, is niet zo gek. De taakbeschrijving kan je gemakkelijk uitbreiden met allerlei mogelijkheden. Sleep je taken bijvoorbeeld rechtstreeks naar je agenda zodat je weet wanneer je wat af moet hebben. Ook kun je diverse taken delen met andere personen, zoals bijvoorbeeld het boodschappenlijstje voor het weekend. Wanneer je klaar bent met de taak, kun je ze met een tevreden gevoel afvinken. Wat nog leuker is voor iPhone-gebruikers: je kunt taken afvinken door je telefoon te schudden. Wat wel een nadeel is van Any.do, is dat je eerst even een paar minuten moet investeren in het aanmaken van een inlogaccount. Mocht je daar geen zin in hebben, kun je ook inloggen met je Facebookaccount. iPhone-gebruikers kunnen de app hier downloaden en de Android-versie vind je hier.

Google Keep

google keep to-do app

Op zoek naar een simpele app? Google Keep is je oplossing! Google Keep is de digitale vertaling van de post-it en dat is ook meteen waarom het menu vertrouwelijk oogt. Zoeken naar knoppen is niet nodig: het maken van een bijvoorbeeld een boodschappenlijst is een kwestie van de app openen, taken toevoegen en wegvinken wanneer deze klaar is.  Tip voor als je de app wil gaan gebruiken, de knop om weg te vinken zit ietwat verstopt. Wegvinken doe je namelijk met een klein kruisje die alleen verschijnt als je op de taak klikt. Deze app is vooral handig als je met verschillende lijstjes werkt. Als je nog sneller wil werken, spreek je je taken gewoon in met een voice-over. De Android-versie vind je hier voor iOs is de app hier te downloaden. 

Todoist

De kracht van Todoist ligt ‘m in de chronologische weergave van de taken. Het hoofdmenu geeft je taken voor vandaag en voor de komende 7 dagen weer. Opvallend is dat het afvinken in Todoist gepaard gaat met de vraag of je ‘m wil afvinken of een andere datum wil instellen. De kans dat je per ongeluk iets afvinkt, is daardoor dus klein. Ook voor deze app moet je inloggen, maar gelukkig kost het aanmaken van een account niet zoveel tijd. Mocht je geen account willen aanmaken, dan kun je inloggen met een Gmail-account. Wat het leukste is aan deze app? Het afgeronde gevoel wordt benadrukt doordat je punten krijgt toegewezen voor je afgevinkte taken. Dit geeft voor sommigen extra motivatie om lekker bezig te blijven. Todoist download je hier voor Apple en hier voor Android.

todoist to-do app

Wunderlist

wunderlist to-do app

Wunderlist heeft een vaste set lijstjes die al aanwezig zijn in de app. Daarbij kun je denken aan verlanglijstjes, lijstjes met films die je nog moet kijken of aankopen die je nog wilt doen. Het design is simpel en toch ook chique. Daarnaast kan je de app personaliseren door zelf een achtergrondfoto te kiezen. Met één klik kan je per lijstje een taak toevoegen en met één swipe vink je ‘m af. Afgevinkte taken komen onderaan het lijstje te staan. Een voordeel van Wunderlist is dat de takenlijstjes ook toegankelijk zijn via de website. Net als een aantal andere apps die in dit blog genoemd worden, zijn de lijsten te koppelen aan je agenda, alleen op een nog makkelijkere manier. Hoe? Je kunt e-mails rechtstreeks doorsturen naar me@wunderlist.com met de titel van je takenlijst in de onderwerpregel en de taak wordt hierdoor direct toegevoegd. Wunderlist voor Apple download je hier en Wunderlist voor Android download je hier.

Welke app nu het fijnst is? Dat is toch een persoonlijke keuze. Terwijl een app als Any.do juist gewaardeerd wordt door zakelijke gebruikers om zijn geavanceerde functies, is Google Keep juist weer favoriet onder gebruikers die ‘m gebruiken om klusjes in huis af te werken. Welke bij jou past, hangt dus af van waar je ‘m voor gaat gebruiken.

Welke app gebruik jij en waarom?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.