.

Terug naar overzicht
104,901x gelezen

Een tent opzetten, de inhoud van je gasfles meten, een lekker eenpansgerecht koken – kamperen is niet zonder uitdagingen. Maar anno 2017 is hulp nooit ver weg, want er zijn meer dan genoeg apps voor op de camping. Wij stuurden campinggoeroe Sander Janson naar de camping en lieten hem daar een aantal apps testen. Welke vindt hij onmisbaar?

Kamperen: makkelijker dan ooit

Op de camping wil je vooral genieten. Van het zwembad, de rust, of juist van de aanwezige recreatie. Toch zitten er aan een kampeertripje soms wat haken (of haringen) en ogen. Het weer moet meezitten, de tent moet stevig staan en waar is eigenlijk de dichtstbijzijnde supermarkt? In deze video test Sander op de camping een heleboel apps, zodat jíj het maximale uit je vakantie kunt halen. Je wil tenslotte tijd overhouden om rondom het kampvuur te zitten, toch?

Apps voor op de camping: getest door Sander

Hieronder zetten we alle apps die als beste uit onze test zijn gekomen nog een keer op een rij:

Nooit meer in de knoop met Knots 3D knopen

Voor Android en Apple

 

 

Vissersknoop? Chirurgenknoop? Dievenknoop? Als je geen padvinder bent, helpt deze app met knopen leggen. Dat komt goed van pas op de camping, als je een waslijntje moet ophangen bijvoorbeeld. Ook slim: bereid je grondig voor op je kampeertrip door thuis knopen te oefenen. De app heeft mooie 3D animaties die je kunt pauzeren, zodat je precies zit hoe de vork, eh knoop, in de steel zit.

+ Alle knopen zijn ingedeeld in handige categorieën en er wordt vermeld hoe stevig de knoop is.

+ Door de duidelijke animaties zie je meteen hoe je de knoop moet leggen.

+ Je kunt inzoomen op de animaties, het filmpje pauzeren en draaien, zodat je rustig kunt oefenen.

Waar is de wifi? Wifi-finder app

Voor Android

 

 

Download alle gratis hotspots rondom je nieuwe stekkie, zodat je ook bij je tent snel recepten kunt opzoeken of even kunt Skypen met het thuisfront. Een Wifi-finder app zoekt op basis van jouw GPS-locatie naar hotspots in de buurt en vertelt wat het meest snelle en veilige netwerk is. Wel adviseren wij je om aankopen via internet of internbankieren alleen via een beveiligd thuisnetwerk te doen. Kun je geen wifi spot in de buurt vinden? Zorg dan dat je internetbundel ruim genoeg is.

+ Vind meer dan 550.000 Wifi hotspots in 144 landen.

+ De app werkt zowel online als offline.

+ Je kunt de app op je telefoon en tablet gebruiken.

Wifi-finder

Voor Apple

 

 

 

De Apple-variant vindt wel meer dan twee miljoen hotspots wereldwijd en werkt verder ongeveer hetzelfde als de Android-versie. Je vindt hotspots met wachtwoorden bij jou in de buurt en je kunt zelf ook hotspots delen.

Camping cuisine: Smulweb 2.0.

Voor Android en Apple

 

 

 

Hoe schotel je jouw reisgenoten een lekker eenpansgerecht voor? Dat kan met behulp van de Smulweb app! Zoek snel recepten voor campingklassiekers zoals chili con carne of een snelle spaghetti bolognese. Je kunt via de app ook meteen een boodschappenlijstje samenstellen.

+ Meer dan 350.000 recepten.

+ Zoek op echte campingcategorieën zoals ‘snel & simpel’.

+ Bewaar en deel slimme recepten en bekijk de receptenvideo’s voor meer informatie.

+ Als je gerecht tóch mislukt, vind je via deze app ook restaurants in de buurt.

Op zoek naar een supermarkt? AroundMe

Voor Android, Apple en Windows

 

 

 

Altijd lastig op een nieuwe plek: waar is de winkel? Of een restaurantje? Deze app laat je zien wat er allemaal in de buurt is, zodat jij je meteen een local voelt. Als je eenmaal gevonden hebt wat je zocht, navigeert de app je er ook zo snel mogelijk naartoe.

+ Zoek niet alleen naar restaurants of een supermarkt, maar vind ook ziekenhuizen, hotels, benzinestations, pinautomaten, bioscopen (handig als het regent!) en nog veel meer.

+ Zie meteen hoe de omgeving van de gevonden locatie eruit ziet met Google Maps streetview.

Voorkom vervelende verrassingen: Primagaz Easyblue inhoudsmeter

Voor Android en Apple

 

 

 

Op de camping kook je vaak met behulp van een gasfles. Maar: hoe weet je nou of er nog genoeg gas in de fles zit? Daarvoor open je deze app en tik je met een hard voorwerp tegen de gasfles. Daarna vertelt de app je precies hoeveel er nog in zit. Echt? Ja echt!

+ Je weet binnen tien seconden of je een stoofpotje kan maken of toch voor een snel wokgerecht moet gaan.

- De app werkt alleen als je ook een Primagaz gasfles gebruikt.

Hoge nood? Toiletfinder en Sit or Squat

Wordt het lekker zitten of angstig boven de pot hangen? Deze twee apps vertellen je waar je publieke wc’s kan vinden én of het daar ook een beetje schoon is. Dat is handig als de nood hoog is tijdens een stedentripje bijvoorbeeld, of een wandeling in de natuur.

Toilet Finder (voor Android en Apple)

 

 

 

+ Ontdek van meer dan 150.000 publieke wc’s of het een vijfsterren-ervaring of een tweesterren-ervaring wordt.

+ Zoek op de kaart naar een wc in de buurt en ontdek meteen of deze ook toegankelijk is voor rolstoelen.

- Verder een vrij minimalistische app: je kunt niet zoeken op verschillende onderwerpen (zoals kindertoilet, of gratis toegankelijk) maar de app is wel erg overzichtelijk.

Sit or Squat (voor Android en Apple)

 

 

 

+ Of je nou een dagje in Rotterdam bent of op road trip in Amerika: over de hele wereld vind je nu een (schone) wc.

+ Laat zelf na je bezoekje ook een review achter.

+ Markeer schone wc’s bij jou in de buurt, zodat je nooit meer hoeft te zoeken.

+ Gebruik de zoekfilter en zoek bijvoorbeeld op ‘gratis toilet’, of ‘baby verschoontafel’.

Welke kies je?
Allebei de apps werken goed om snel een schone wc te vinden. Sit or Squat is wel beter vertegenwoordigd in Nederland: er staan meer locaties in dan bij Toilet Finder.

Starwalk: romantiek staat in de sterren

Voor Android en Apple

 

 

 

Bonus app: deze heeft Sander niet getest in het filmpje maar is wél heel leuk voor op de camping. In de natuur is de sterrenhemel vaak een stuk helderder dan in de stad, maar wat zie je eigenlijk? Deze app vertelt je door middel van augmented reality-techniek precies wat je ziet.

+ Waar je ook bent: richt je telefoon of tablet op de sterrenhemel en je ziet een prachtige (live!) plattegrond van het heelal. Sterren, sterrenbeelden en satellieten – allemaal in kleur.

+ Zoek op specifieke sterren en sterrenbeelden via de zoekfunctie.

+ Deel mooie ruimte-screenshots met anderen via Facebook, e-mail of Twitter.

- De app vraagt vrij veel (werk)geheugen van je telefoon of tablet; op oudere telefoons werkt de app misschien minder soepel.

Nog een laatste handige tip. Met een app verbruik je vaak data. Hoewel een wifi spot natuurlijk het handigst is om verbinding mee te maken, kun je ook gebruik maken van Simyo in het buitenland. Check altijd even op Mijn Simyo of de optie 'internet in het buitenland' aan staat. Op onze speciale roaming pagina, vind je alle informatie over het gebruik van je Sim Only abonnement in het buitenland.

Houd jij van kamperen? Of kies je liever voor een hotel?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.