Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
41,925x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Getest: dít zijn de beste apps voor op de camping!

Een tent opzetten, de inhoud van je gasfles meten, een lekker eenpansgerecht koken – kamperen is niet zonder uitdagingen. Maar anno 2017 is hulp nooit ver weg, want er zijn meer dan genoeg apps voor op de camping. Wij stuurden campinggoeroe Sander Janson naar de camping en lieten hem daar een aantal apps testen. Welke vindt hij onmisbaar?

Kamperen: makkelijker dan ooit

Op de camping wil je vooral genieten. Van het zwembad, de rust, of juist van de aanwezige recreatie. Toch zitten er aan een kampeertripje soms wat haken (of haringen) en ogen. Het weer moet meezitten, de tent moet stevig staan en waar is eigenlijk de dichtstbijzijnde supermarkt? In deze video test Sander op de camping een heleboel apps, zodat jíj het maximale uit je vakantie kunt halen. Je wil tenslotte tijd overhouden om rondom het kampvuur te zitten, toch?

Apps voor op de camping: getest door Sander

Hieronder zetten we alle apps die als beste uit onze test zijn gekomen nog een keer op een rij:

Nooit meer in de knoop met Knots 3D knopen

Voor Android en Apple

 

 

Vissersknoop? Chirurgenknoop? Dievenknoop? Als je geen padvinder bent, helpt deze app met knopen leggen. Dat komt goed van pas op de camping, als je een waslijntje moet ophangen bijvoorbeeld. Ook slim: bereid je grondig voor op je kampeertrip door thuis knopen te oefenen. De app heeft mooie 3D animaties die je kunt pauzeren, zodat je precies zit hoe de vork, eh knoop, in de steel zit.

+ Alle knopen zijn ingedeeld in handige categorieën en er wordt vermeld hoe stevig de knoop is.

+ Door de duidelijke animaties zie je meteen hoe je de knoop moet leggen.

+ Je kunt inzoomen op de animaties, het filmpje pauzeren en draaien, zodat je rustig kunt oefenen.

Waar is de wifi? Wifi-finder app

Voor Android

 

 

Download alle gratis hotspots rondom je nieuwe stekkie, zodat je ook bij je tent snel recepten kunt opzoeken of even kunt Skypen met het thuisfront. Een Wifi-finder app zoekt op basis van jouw GPS-locatie naar hotspots in de buurt en vertelt wat het meest snelle en veilige netwerk is. Wel adviseren wij je om aankopen via internet of internbankieren alleen via een beveiligd thuisnetwerk te doen. Kun je geen wifi spot in de buurt vinden? Zorg dan dat je internetbundel ruim genoeg is.

+ Vind meer dan 550.000 Wifi hotspots in 144 landen.

+ De app werkt zowel online als offline.

+ Je kunt de app op je telefoon en tablet gebruiken.

Wifi-finder

Voor Apple

 

 

 

De Apple-variant vindt wel meer dan twee miljoen hotspots wereldwijd en werkt verder ongeveer hetzelfde als de Android-versie. Je vindt hotspots met wachtwoorden bij jou in de buurt en je kunt zelf ook hotspots delen.

Camping cuisine: Smulweb 2.0.

Voor Android en Apple

 

 

 

Hoe schotel je jouw reisgenoten een lekker eenpansgerecht voor? Dat kan met behulp van de Smulweb app! Zoek snel recepten voor campingklassiekers zoals chili con carne of een snelle spaghetti bolognese. Je kunt via de app ook meteen een boodschappenlijstje samenstellen.

+ Meer dan 350.000 recepten.

+ Zoek op echte campingcategorieën zoals ‘snel & simpel’.

+ Bewaar en deel slimme recepten en bekijk de receptenvideo’s voor meer informatie.

+ Als je gerecht tóch mislukt, vind je via deze app ook restaurants in de buurt.

Op zoek naar een supermarkt? AroundMe

Voor Android, Apple en Windows

 

 

 

Altijd lastig op een nieuwe plek: waar is de winkel? Of een restaurantje? Deze app laat je zien wat er allemaal in de buurt is, zodat jij je meteen een local voelt. Als je eenmaal gevonden hebt wat je zocht, navigeert de app je er ook zo snel mogelijk naartoe.

+ Zoek niet alleen naar restaurants of een supermarkt, maar vind ook ziekenhuizen, hotels, benzinestations, pinautomaten, bioscopen (handig als het regent!) en nog veel meer.

+ Zie meteen hoe de omgeving van de gevonden locatie eruit ziet met Google Maps streetview.

Voorkom vervelende verrassingen: Primagaz Easyblue inhoudsmeter

Voor Android en Apple

 

 

 

Op de camping kook je vaak met behulp van een gasfles. Maar: hoe weet je nou of er nog genoeg gas in de fles zit? Daarvoor open je deze app en tik je met een hard voorwerp tegen de gasfles. Daarna vertelt de app je precies hoeveel er nog in zit. Echt? Ja echt!

+ Je weet binnen tien seconden of je een stoofpotje kan maken of toch voor een snel wokgerecht moet gaan.

- De app werkt alleen als je ook een Primagaz gasfles gebruikt.

Hoge nood? Toiletfinder en Sit or Squat

Wordt het lekker zitten of angstig boven de pot hangen? Deze twee apps vertellen je waar je publieke wc’s kan vinden én of het daar ook een beetje schoon is. Dat is handig als de nood hoog is tijdens een stedentripje bijvoorbeeld, of een wandeling in de natuur.

Toilet Finder (voor Android en Apple)

 

 

 

+ Ontdek van meer dan 150.000 publieke wc’s of het een vijfsterren-ervaring of een tweesterren-ervaring wordt.

+ Zoek op de kaart naar een wc in de buurt en ontdek meteen of deze ook toegankelijk is voor rolstoelen.

- Verder een vrij minimalistische app: je kunt niet zoeken op verschillende onderwerpen (zoals kindertoilet, of gratis toegankelijk) maar de app is wel erg overzichtelijk.

Sit or Squat (voor Android en Apple)

 

 

 

+ Of je nou een dagje in Rotterdam bent of op road trip in Amerika: over de hele wereld vind je nu een (schone) wc.

+ Laat zelf na je bezoekje ook een review achter.

+ Markeer schone wc’s bij jou in de buurt, zodat je nooit meer hoeft te zoeken.

+ Gebruik de zoekfilter en zoek bijvoorbeeld op ‘gratis toilet’, of ‘baby verschoontafel’.

Welke kies je?
Allebei de apps werken goed om snel een schone wc te vinden. Sit or Squat is wel beter vertegenwoordigd in Nederland: er staan meer locaties in dan bij Toilet Finder.

Starwalk: romantiek staat in de sterren

Voor Android en Apple

 

 

 

Bonus app: deze heeft Sander niet getest in het filmpje maar is wél heel leuk voor op de camping. In de natuur is de sterrenhemel vaak een stuk helderder dan in de stad, maar wat zie je eigenlijk? Deze app vertelt je door middel van augmented reality-techniek precies wat je ziet.

+ Waar je ook bent: richt je telefoon of tablet op de sterrenhemel en je ziet een prachtige (live!) plattegrond van het heelal. Sterren, sterrenbeelden en satellieten – allemaal in kleur.

+ Zoek op specifieke sterren en sterrenbeelden via de zoekfunctie.

+ Deel mooie ruimte-screenshots met anderen via Facebook, e-mail of Twitter.

- De app vraagt vrij veel (werk)geheugen van je telefoon of tablet; op oudere telefoons werkt de app misschien minder soepel.

Nog een laatste handige tip. Met een app verbruik je vaak data. Hoewel een wifi spot natuurlijk het handigst is om verbinding mee te maken, kun je ook gebruik maken van Simyo in het buitenland. Check altijd even op Mijn Simyo of de optie 'internet in het buitenland' aan staat. Op onze speciale roaming pagina, vind je alle informatie over het gebruik van je Sim Only abonnement in het buitenland.

Houd jij van kamperen? Of kies je liever voor een hotel?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.