Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Stelen apps je gegevens?
Terug naar overzicht
2,592x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Misbruiken apps je privégegevens?

Vorige zomer leek de online wereld in brand te staan: via de razendpopulaire app FaceApp zouden al je gegevens in Russische handen vallen. Zo luidde althans berichtgeving van onder meer de politie. Welke gegevens verzamelen apps en wat doen ze ermee? Hoe zit het met Android versus iPhone? Welke apps gaan het slechtst met je privacy om? En wat kun je doen om je privégegevens te bewaken?

FaceApp: feit en fictie

Met FaceApp kun je onder andere jongere en oudere versies van jezelf photoshoppen. In de zomer van 2019 ging de app viraal, mede omdat allerlei beroemdheden oudere versies van zichzelf postten. De app van het Russische bedrijf Wireless Labs zou alleen buitengewoon privacy-onvriendelijk zijn, zo berichtte onder meer de politie. Critici wezen erop dat de app allerlei unieke gegevens van je telefoon opslaat en bewerkte foto’s op zijn servers in Rusland zou opslaan, waardoor het bedrijf niet aan de Europese privacywet AVG voldoet. Bovendien zou FaceApp extreem veel data delen.

Een groot deel van de kritiek blijkt onjuist te zijn. Zo gebruikt FaceApp servers van Amazon en Google die op Amerikaans of Brits grondgebied staan en voldoet het bedrijf (in ieder geval naar eigen zeggen) aan alle privacywetten, waaronder de AVG. De website Onemorething.nl constateert dat FaceApp weliswaar gegevens deelt met externe partijen, maar dat dit allemaal noodzakelijk is voor de werking van de app, het gebruik van sociale netwerken en het tonen van advertenties.

Experts stellen vast dat FaceApp eigenlijk niets anders doet dan wat veel andere apps ook doen en vermoeden dat de app in zo’n kwaad daglicht is komen te staan omdat het van een Russisch bedrijf is. Waarschijnlijk schrikken gebruikers ervan dat er méér gebeurt met hun gegevens dan zij denken.

Tal van celebrities postten FaceApp-foto’s van hun oudere zelf, zoals Gordon Ramsay.

apps gegevens

Bron: twitter.com/GordonRamsay

Dit doet FaceApp met je gegevens

FaceApp gaat als volgt met je gegevens om:

 • Volgens de voorwaarden mogen je gegevens en foto’s gedeeld worden met partners. Als de app wordt verkocht, mag de nieuwe eigenaar alle gegevens overnemen.
 • De app wil toestemming om de foto’s die je bewerkt altijd en overal te kunnen gebruiken. Klinkt heftig, maar het staat bijvoorbeeld ook in de gebruiksvoorwaarden van Facebook, Instagram en Snapchat.
 • FaceApp vraagt volledige toegang tot je foto’s. Volgens geruchten zou FaceApp alle foto’s van je telefoon halen, maar dit blijkt niet waar.
 • De app verbindt met Facebook, of je daar nu toestemming voor hebt gegeven of niet (al wisselt het daar geen gegevens mee uit).

Waarom verzamelen en delen apps gegevens?

Daar zijn verschillende redenen voor. Een weer-app moet natuurlijk je locatiegegevens hebben om je de lokale weersverwachting te kunnen voorschotelen. In een enkel geval ligt de verklaring wat minder voor de hand. Zo vraagt de Simyo-app toegang tot je foto-album zodat het daar facturen kan opslaan.

Sommige apps delen je gegevens met externe partijen. Bijvoorbeeld om aanmelden met een Facebookprofiel mogelijk te maken. Of omdat een advertentienetwerk zo relevante advertenties in gratis apps kan publiceren. Volgens de regels van de app stores van zowel iPhone als Android mogen gebruikersgegevens níet worden gedeeld met externe partijen, tenzij het doel is om de app te verbeteren of advertenties te tonen. BuzzFeed onthulde echter dat er desalniettemin apps zijn die gegevens doorverkopen aan marketingbureaus.

Android-apps die het niet zo nauw nemen met jouw data

Amerikaanse wetenschappers hebben 88.000 Android-apps getest. 1.325 apps bleken indirect toegang te hebben gekregen tot gegevens die eigenlijk achter slot en grendel lagen. Dat ging overigens niet om e-mailadressen en telefoonnummers, maar om meer obscure gegevens als MAC-adres (een soort huisnummer van je computer) en IMEI-nummer. Met dat soort data kunnen adverteerders andere verzamelde gegevens aan elkaar vastknopen en gerichtere advertenties plaatsen.

De onderzoekers hebben alle verzamelde data gebundeld op appcensus.io, waar je per app kunt opzoeken om welke machtigingen wordt gevraagd, welke machtigingen zijn overtreden tijdens het onderzoek en aan welke derde partijen jouw gegevens worden verstrekt. Tof: er zijn ook allerlei Nederlandse apps onderzocht, zoals Buienradar en de NS-app.

De opvallendste uitwas die de onderzoekers zagen? De games van Tiny Lab Productions, die expliciet gericht zijn op kinderen, bleken locatiedata, persoonsgegevens en e-mailadressen te verzamelen én te delen met een hoop adverteerders.

apps gegevens

Op appcensus.io kun je opzoeken hoe apps met jouw gegevens omgaan.

Is het bij iOS-apps beter?

Niet per se, zo blijkt uit onderzoek van The Wall Street Journal. De krant onthulde vorig jaar dat tientallen iOS-apps zeer persoonlijke gebruikersgegevens naar Facebook stuurden, zelfs als gebruikers geen Facebook-account hadden. Miljoenen mensen gebruikten apps zoals Instant Heart Rate en Flo, die bijvoorbeeld gegevens over lichaamsgewicht, bloeddruk, menstruatiecyclus of zwangerschapsstatus doorstuurden naar Facebook. Het sociale medium – dat beweert niets met de gegevens te hebben gedaan – heeft inmiddels actie ondernomen naar aanleiding van de publicatie.

apps gegevens

De app Instant Heart Rate stuurde zeer persoonlijke gegevens van gebruikers door naar Facebook.

De discutabele reputatie van Facebook

Al eerder bleek dat Facebook gebruikers volgde via de Android-apps van onder andere Spotify en SkyScanner. De Amerikaanse techgigant heeft natuurlijk sowieso al geen allerbeste reputatie op het gebied van privacy. Denk maar aan het beruchte schandaal rondom het bedrijf Cambridge Analytica, dat de data van miljoenen Facebook-profielen kon verzamelen zonder dat gebruikers daar toestemming voor hadden gegeven.

Deze apps zijn het slechtst voor je privacy

In principe, zo kun je lezen in ons artikel over app-machtigingen, moet je een app altijd toestemming geven om je gegevens te bemachtigen. Maar veel mensen gaan klakkeloos akkoord met de machtigingen. En vaak vullen ze zelf gegevens in of koppelen ze hun Facebookprofiel, waardoor de app beschikt over persoonlijke data.

Houd je je persoonlijke gegevens liever voor jezelf? Dan kun je deze apps misschien beter meteen van je telefoon verwijderen:

Facebook

Facebook weet met ieder bezoek meer van je en verdient daar miljarden aan. De talloze schandalen (waaronder de hierboven beschreven Cambridge Analytica-affaire) geven aan dat jouw privacy bij dit platform misschien wat minder belangrijk is dan geld verdienen.

Zaklamp-apps

Je telefoon heeft gewoon een zaklampfunctie, daar heb je geen app voor nodig. Toch worden er in de app stores talloze zaklamp-apps aangeboden. In 2014 bleek uit een onderzoek dat de meeste daarvan alleen maar bestaan om jouw gegevens te bemachtigen.

Weer-apps

Zelfde verhaal: ook weer-apps zijn hier berucht om. Voor een goede werking hoeven ze alleen je locatie te weten, maar ze halen vaak veel meer informatie over je binnen. In ons artikel over weer-apps lees je wat geschikte alternatieven zijn.

Multiplayer games

Ook deze apps verlangen meer dan nodig is. Zo logt Zynga, de populaire gamemaker die beroemd is door Farmville, bijvoorbeeld je voor- en achternaam, geslacht, leeftijd, e-mailadres en locatie.

Google Maps

Google weet zo ongeveer alles van je en daarin speelt Google Maps een grote rol. Superhandig, want je profiteert van tal van handige functies. Maar als je niet wilt dat ’s werelds grootste advertentieplatform alles van je weet, kun je deze app beter verwijderen.

apps gegevens

In Play Protect kun je je telefoon scannen op schadelijke software.

Wat kun je zelf doen om je privacy in apps te bewaken?

Hecht jij veel waarde aan je privacy? Neem dan de volgende tips in acht:

 1. Geef alleen machtigingen aan apps als het nodig is. Een zaklamp-app hoeft dus geen toegang te hebben tot je contacten.
  1. In het instellingenmenu kun je alle machtigingen afzonderlijk aanpassen.
  2. Heb je een Android-smartphone? Scan via Google Play Protect op virussen en andere softwaregevaren, want sommige kwaadaardige apps kunnen gegevens van je stelen.
  3. Zet je locatiegegevens én de locatietags voor foto’s uit. Dat laatste doe je via het instellingenmenuutje van je camera-app. Voortaan wordt dan de locatie waar de foto is genomen niet meer toegevoegd aan de bestandsgegevens.

Ben jij voorzichtig met het delen van gegevens via apps?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.